Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Drie vriendinnen én samen zwanger, hoe leuk is dat?


15 februari 2017


V

Vriendinnen maken alles bespreekbaar: van relatie issues tot het ‘wat moet ik vanavond eens aantrekken’ dilemma. Maar zwanger zijn tilt een vriendschap weer naar een heel ander level. Dan wil je graag je verhaal kwijt bij dames die je begrijpen, dus zelf zwanger of mama zijn. Het ‘mama zijn’ maakt een vriendschap hechter, dat is mijn ervaring althans. Hoe fijn is het dan als je allemaal in hetzelfde schuitje zit? Nou ja, bijna allemaal dan, ik ben op dit moment de enige niet zwangere in een groep van vier vriendinnen. Er moet toch één iemand zijn op wie ze hun hormonale uitspattingen kunnen afreageren, niet waar?

Milou (29) is in verwachting van haar tweede spruit en as we speak 22 weken zwanger. Joyce (29) is ook in verwachting van haar tweede kindje en 24 weken zwanger. Kim (bijna 29) is, je raadt het al, ook in verwachting van haar tweede en inmiddels alweer 34 weken zwanger. De gender reveal party’s zijn achter de rug. Voor alle drie de ladies geldt: It’s a girl! Dat wordt veel beschuit met roze muisjes eten in 2017. Wat ben ik blij voor deze schatten. Ik zal niet ontkennen dat ik dol ben op roze feestjes. Ik stelde de dames wat leuke vragen én je zult zien: drie zwangere dames, drie verschillende belevingen.

Bijschrift uitgelichte foto: Van links naar rechts, Milou (mama van Vinn (1), uitgerekende datum: 22 mei 2017), Joyce (mama van Len (2), uitgerekende datum: 6 mei 2017) en Kim (mama van Nora (3), uitgerekende datum: 23 februari 2017.

Wat was je eerste gedachte toen je de positieve test zag?

Milou: “We waren super blij en toch ook verrast. Meteen de eerste keer gelukt. Ook was ik zelf erg bang, omdat mijn vorige zwangerschap nogal moeilijk verlopen is. Ik had namelijk Hyperemesis Gravidarum, ofwel extreme zwangerschapsmisselijkheid. Geen pretje en een beetje traumatisch achteraf gezien. Toch wilden we graag een broertje of zusje voor Vinn. Ik wist dat ik 67% kans had om weer HG te krijgen, maar het verlangen was groter dan de angst”.

Joyce: “Yes! Ik kon het bijna niet geloven. Nadat ik een aantal keren overtijd was, maar dan toch weer negatief testte was ik bang dat het nu niet zo snel zou lukken. Op een gegeven moment was ik er gewoon echt te veel mee bezig, maar als je zo graag iets wilt dan kun je dit ook moeilijk uit je hoofd zetten. Ik ben heel erg blij dat ons een tweede kindje gegund is en dat Len grote broer wordt”.

Kim: “Mijn vriend Roy bekijkt de test en twijfelt. Maar ik zie toch wel degelijk iets…En iets betekent zwanger! Een beetje onzeker blij dan? Nee, er staat toch echt een tweede streepje. Wat bijzonder. We zijn weer zwanger. Ons gezin gaat groeien. Nora wordt grote zus”.

Hoe verloopt jouw zwangerschap tot nu toe? Zijn er verschillen met de eerste zwangerschap?

Milou: “De eerste 14 weken was ik erg misselijk met een ziekenhuisopname tot gevolg. Door de angst voor het overgeven maakte ik mezelf letterlijk ziek en dus door de stress ging ik juist overgeven. Maar ik was gelukkig niet zo misselijk als bij ons zoontje Vinn. Toen heb ik elke dag van de zwangerschap overgegeven. Nu ben ik 22 weken zwanger en kan ik al enkele weken echt genieten. Ondanks de vermoeidheid die een rond rennende, brabbelende dreumes en te weinig slaap met zich meebrengt”.

Joyce: “In het begin had ik last van de bekende symptomen, misselijkheid en ik was veel moe. Nu voel ik me gelukkig een stuk beter. Hoewel ik merk dat het een stuk zwaarder is nu er nog een peuter van bijna 3 rondrent”.

Kim: Deze zwangerschap begon net zoals die van Nora met moe zijn en af en toe wat misselijkheid. Een normaal verloop, zou je zeggen… In het tweede trimester werd het opeens spannend. Ik kreeg bloedingen en ze ontdekten een hematoom in mijn buik. Veel controles volgden én wat bleek? De baby had nergens last van. Zij dartelde, groeide en spartelde vrolijk rond. Ik moest het rustig aan doen en uiteindelijk vroegtijdig stoppen met werken. Iets waar ik erg aan moest wennen, maar de klachten werden minder en verdwenen. Zo kon ik heerlijk, gezond en rustig het derde trimester in. En de baby? Die groeit nog steeds prima”.

Hoe bereidt grote zus Nora zich voor?

Kim: “Het is ontzettend leuk om dingen samen te beleven met grote zus Nora. Soms is het nog onwennig en gek voor haar, maar over het algemeen is ze nu al een lieve zus. We proberen haar zo goed mogelijk voor te bereiden en laten haar vooral meehelpen. Ze heeft de baby een naam gegeven en tekent overal ‘dikke’ poppetjes met een baby in de buik. Zo ontzettend lief”. 

Milou: “Vriendinnen voor het leven en daarnaast ook toekomstige vriendinnetjes voor het leven”.

Hoe is het om ‘samen’ zwanger te zijn?

Milou: “Heel erg bijzonder en fijn. Elke keer als we samen komen maken we een foto van onze groeiende buikjes. Dat zijn mooie herinneringen voor later. Dat we allemaal een meisje krijgen was echt een enorme verrassing. Hoe groot is die kans”?

Joyce: “Super leuk. We speuren samen het internet af naar de leukste outfits of gaan op zoek naar originele items voor de babykamer. Ook is er altijd wel iemand bij wie je terecht kunt met vragen over bepaalde kwaaltjes”.

Kim: Dat we samen zwanger zijn is echt een cadeautje. We wisten van elkaar dat we ermee bezig waren, dus ik hoopte na ons goede nieuws al snel op meer goed nieuws. Ik hoopte ze bijvoorbeeld stiekem tegen te komen bij onze verloskundige. Na een tijdje bleek het inderdaad bij ons allemaal goed te gaan. Het aantal kindjes in onze vriendengroep wordt in een jaar tijd bijna verdubbeld. Dat gaat een drukke boel zijn in december met Sinterklaas. We hebben ook een groepsapp waar we al onze onzekerheden, vragen en kwaaltjes delen. En natuurlijk aanbiedingen, koopjes en aankopen laten zien. En onze niet zwangere vriendin Janine… die hebben we gelukkig, zodat ze deze hormonenbom in goede banen kan leiden deze maanden”.

Maak de volgende zin af: “Zwanger zijn is…”

Milou: “Bijzonder. Een enorm voorrecht dat ik elke wensmama ook gun. De band die ik nu al met ons meisje heb is zo sterk. Ik kan niet wachten om haar te ontmoeten”.

Joyce: “Speciaal. Een heel bijzonder gevoel dat je een levend wezentje bij je draagt”.

Kim: “Spannend, soms moeilijk, soms ongemakkelijk (lees: als je je sokken probeert aan te klungelen met een dikke buik). Maar ik vind zwanger zijn het leukste, mooiste én meest bijzondere dat er is. Ondanks dat niet alles gemakkelijk was deze zwangerschap, blijf ik genieten, heb ik bijna hartjes in mijn ogen en ontzettend veel lol met alle voorbereidingen”.

Een mama to be tip van shopaholic Joyce? “Het merk Mamalicious heeft super stijlvolle jurkjes”. Zien ze er niet prachtig uit, de dames?

Heb je nog een tip voor de mama to be?

Milou: “Laat je niet gek maken door duizend en één goed bedoelde adviezen en tips van jan en alleman. Volg lekker je eigen gevoel en doe wat jij denkt dat goed is. Mama knows best! En te veel shoppen bestaat niet. Ook al denkt mijn hubby daar anders over…”.

Joyce: “Cliché maar waar. Vertrouw op je gevoel en vergeet vooral niet te genieten”.

Kim:Let vooral op wat je op het geboortekaartje schrijft. Schrijf je ‘bel, kom en bewonder’ bedenk je dan dat dit een uitnodiging is tot langskomen. Toen ik bij Nora geboortekaartjes over had, dacht ik: ‘die gooi ik hier en daar in’, zonder hier lang bij stil te staan. Deze keer heb ik vooraf een goede selectie gemaakt wie er een kaartje krijgt én dus een uitnodiging om op babybezoek te komen. Bedenk je ook dat een baby krijgen niet alleen maar leuk is. Er zijn ook moeilijke dingen. Voel je niet schuldig als je het even niet ziet zitten. Iedereen heeft dit, al wordt dit zeker niet altijd toegegeven. Maar over het algemeen is het moederschap echt het leukste wat er is en kloppen alle clichés: van samen in slaap vallen om 19:00 op de bank, trots zijn op de simpelste dingen die ze doen, dat je te weinig tijd hebt om te genieten omdat ze zo snel groeien en dat je je serieus afvraagt waar je het zo druk mee had voordat je een baby had. Ik wens alle kersverse mama’s en mama’s to be vooral veel plezier de komende mooie en bijzondere periode”.

Tot slot

Ik heb hier niets aan toe te voegen, behalve dat ik ontzettend trots ben op deze meiden en onze vriendschap koester. Ik kan niet wachten om de kleine vriendinnetjes te ontmoeten.

Reageer vooral hieronder op de blog. Ik ben erg benieuwd naar jullie reacties. Tot een volgende blog. Wil je meer volgen van Feline en mij? Dat kan via Instragram @janine_maar.

Liefs vanaf een roze wolk,
Janine

Janine

Hallo lieve lezers! Ik ben Janine, 28 jaar en werk parttime als communicatieadviseur bij een technische groothandel in het mooie zuiden van het land. Tekstschrijven is absoluut mijn passie. Hoe leuk is het dat ik maandelijks een bijdrage mag leveren aan MAMA to the max! #trots Iets over mezelf? Ik ben een shoe addict, dol op (kids)fashion, verse bloemen, interieur & design en mijn bruine labrador Figo. Maar bovenal ben ik super trotse mama van Feline, nu 2 jaartjes jong. Ik vind het super leuk om mijn mama-verhalen en tips met jullie te delen.

5 Reacties op “
Drie vriendinnen én samen zwanger, hoe leuk is dat?

  1. Pingback: Weekly Snaps #12: teddyberenziekenhuis, lenteweer en feestelijke opening ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

  2. Wat een ontzettend leuk blog. voor mij natuurlijk helemaal omdat het over mijn schoondochter Kim en mijn toekomstige kleindochter gaat.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!