Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Draag en straal zelfvertrouwen uit met deze mama kleding tips


24 augustus 2021


<

Een kledingstuk vinden wat goed bij je figuur past is niet altijd even makkelijk. Je wil je tenslotte goed voelen in wat je aantrekt en tevreden de deur uitgaan. Tenzij je een relax dagje thuis hebt in een comfy huispak natuurlijk! Maar voor degene die iets meer moeite hebben met het zoeken naar de juiste kledingstukken met een Happy Size, lees dan vooral de tips in deze blog!

Lees ook:
5x tips om meer tijd aan jezelf te besteden

Wat voor type figuur heb je?

Allereerst is het belangrijk om te kijken wat voor soort figuur je hebt. Een van de beste size guides die ik zelf altijd gebruik is de size guide van Happy Size:

  • A-type: smal bovenlichaam en brede heupen
  • H-type: recht figuur en weinig curves
  • O-type: smal bij de bovenbenen en curvy bij de heupen, buik en decolleté
  • V-type: smalle heupen, slanke benen en breed bovenlichaam
  • X-type: smalle taille en curvy boven- en onderlichaam

Om te weten welk type figuur jij hebt, is het van belang om te kijken naar de verhoudingen. Pak eventueel een meetlint om de omvang op de breedste plekken te maken en schrijf deze op. Zo kom je er gemakkelijk achter welk figuur je hebt.

Kies de juiste kleding

Aan de hand van je figuur type kan je opzoek gaan naar de kleding die jouw lichaam siert. Het is écht niet erg een maatje groter te nemen dan je vriendin, je doet je figuur geen eer aan als je het in een te strakke jeans propt. Maar, er zijn ook mensen die zichzelf verstoppen in een te grote trui of jurk, terwijl ze een prachtige taille hebben die absoluut gezien mág worden! Vergeet dus ook niet om jezelf te laten zien.

MAAR HOE KIES IK WELKE KLEUR BIJ MIJ PAST?

Wat ik zelf eens heb ervaren en ook echt heel interessant is, is een kleurenconsult. Omdat we allemaal uniek zijn, is zo’n kleurenanalyse voor iedereen weer anders. Wist je dat je zelfs kleuren kunt inzetten om zo krachtiger over te komen? Een consulent kijkt met jou naar je mogelijkheden om een goed advies te kunnen geven aan de hand van je huid, ogen, mond en haar. Super interessant om eens mee te maken! Ik kwam tot een hoop inzichten op kleding gebied.

Accepteer je lichaam 

Ik merk dat veel vrouwen niet tevreden zijn of hun lichaam en dat is eigenlijk jammer. Je zou je lichaam moeten accepteren en omarmen; dit ben jij, dit hoort bij jou en dat moet je lief voor zijn. Zelf ben ik mij onwijs bewust van wat ik met mijn lichaam doe en wat ik daarvoor moet doen om gezond te blijven. Als je niet tevreden bent met jouw figuur; ligt het er dan aan omdat je ongezond leeft? Beweeg je te weinig? Drink je voldoende water? In dat geval kan je veel aanpassen. Denk aan voldoende beweging, hydratatie en een normaal voedingspatroon. Eigenlijk is het heel makkelijk, maar meer een mindset en dat vergt veel energie. Is het een mentaal probleem? Zoek dan iemand die je hiermee kan helpen om meer van jezelf te houden. Je lichaam is waardevol en jij dus ook!

Hoe belangrijk vind jij dat kleding aansluit bij je figuur? Is het iets wat invloed heeft op jouw kledingkeuze of draag je eigenlijk maar alles wat je mooi vind? Misschien helpt het schema met figuur types juist voor jou om een betere keuze te maken en weet je eigenlijk wat de punten zijn die jij het beste kan laten zien! Deel je mening in de reacties!

Veel liefs,

Baby- & kinderkleding
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!