Lees nu: AND THE WINNER IS… [VTECH DECEMBER TREKKING + NIEUWE RONDE!]

Vader emotioneel om zoon met Downsyndroom


10 maart 2016


baby, downsyndroom, vader, pesten, MAMA to the max, blog
<

De Amerikaanse vader Robb Scott heeft er spijt van dat hij niet heeft gereageerd in de bioscoop. Naast hem zat een jongen waaraan werd verteld dat Downsyndroom een ziekte is. 

Zoon met Downsyndroom

Hij heeft er spijt van, omdat namelijk zijn eigen zoontje Downsyndroom heeft. Zo verteld hij in het filmpje dat zijn zoon het mooiste is wat hem ooit is overkomen en hij niet ziek is. Door het te negeren wat de man naast zei, vindt hij dat hij zijn zoon keihard heeft laten vallen.

Leren

Dit wilt hij doormiddel van dit YouTube filmpje rechtzetten. Geëmotioneerd legt hij dat hij onwijs veel leert van zijn zoon met Downsyndroom en dat hij het mooiste is wat hem is overkomen.

 

Niet ziek

“Iemand die minder hard kan rennen of niet zo snel leest, is niet meteen gehandicapt of ziek. Dat had ik willen zeggen, maar dat zei ik niet. Ik zei niets. En dat doet pijn”, zegt Robb in de video. (bron: Linda.nieuws)

 

 

Bespaar continu
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Vader emotioneel om zoon met Downsyndroom

  1. Wat een inspirerend filmpje. Die ga ik zeker delen!!! Ik heb zelf jaren in de gehandicaptenzorg gewerkt en ik kan soms zo boos worden om de ontwetendheid van sommige mensen. Ik heb dan ook altijd de behoefte om er iets over te zeggen. Meestal doe ik het niet omdat je niet betweterig over wil komen.

    Maar ik besef eigenlijk dat de kennis die ik heb best mag delen met anderen. Als je toon goed is en mensen niet belerend maar liefdevol en met respect aanspreekt hoeft het immers niet betweterig over te komen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!