Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Hoe kies je een Donor?


9 februari 2016


donor ziekenhuis patiënt dokter arts zwanger worden kunstmatige inseminatie kid MAMA to the max
I

Ik neem jullie mee in mijn reis nadat ik besloot als alleenstaande vrouw ook moeder te worden. Vandaag deel ik hoe het in zijn werk gaat als je de geschikte donor mag gaan kiezen.

Na een aantal weken kwam het verlossende telefoontje. Ik kreeg groen licht en mocht gaan starten met het KID traject. Yes, was het eerste wat in mij op kwam maar daarna ook wel wat spanning van hoe nu verder.

Er werd een eerste afspraak gemaakt. Dit ging om een gesprek met de fertiliteitsarts. Mijn moeder was zo lief om die eerste keer met mij mee te gaan naar Arnhem. Want het was toch best spannend. Tijdens dit gesprek werd verteld wat de behandeling allemaal inhoud en kreeg ik een echo om te kijken of alles er goed uit zag. Dit was in eerste instantie het geval. Ook moest ik bloed laten prikken voor onderzoek. Ook dit was allemaal prima. Dus op naar de volgende stap, eigenlijk wel de belangrijkste stap. Er werd een vervolg afspraak gemaakt bij een verpleegkundige. Deze afspraak stond in het teken van het kiezen van een donor.

Het was een zomerdag in 2014. Ik was weer onderweg naar Arnhem. Op die dag ging ik een donor kiezen. Maar hoe kies je nou de toekomstige vader van je kind. Waar ga je op letten? Ik kreeg een map voor mijn neus. Hierin stonden de donoren. Er staan geen foto’s bij hoor maar een beschrijving van de persoon. Lengte, postuur, kleur ogen, kleur haar, geboorte jaar, opleiding en wat hobby’s. Ik wenste mezelf maar even succes. De verpleegkundige ging weg en ik had alle tijd om de map eens rustig door te bladeren. Ik was deze afspraak alleen naar Arnhem afgereisd. Ik ging tenslotte alleenstaande moeder worden en vond het niet nodig om een ander hiermee te belasten. Dus er was geen overleg mogelijk. Ik moest het echt zelf doen.

Als eerste ben ik op zoek gegaan naar een donkere man. Ik vind die donkere kindjes altijd zo schattig dat wilde ik ook. Nee hoor grapje! Ik ben op zoek gegaan naar de juiste beschrijving. Een donor die echt bij me past. In hoeverre dat kan natuurlijk. Ik wilde graag een donor die ongeveer dezelfde leeftijd had als ik. Er stonden namelijk ook wel wat oudere donoren in. Maar ik vond het geen fijne gedachte dat als mijn kind op een gegeven moment meer wilde weten over zijn vader dat er een kans is dat de donor al is overleden. Misschien klinkt dit wat hard en natuurlijk zijn er allerlei nare ziektes en gebeuren er ongelukken waardoor helaas ook een jong iemand kan overlijden. Maar mijn gevoel zei dat ik moest kiezen voor iemand rond het jaar 1983. Hierdoor vielen er dus al een aantal donoren af. Ik vond het verder belangrijk dat de donor groter was dan ik. Ik met mijn 1.62 meter ben best klein. Ik weet uit ervaring hoe fijn het kan zijn als je soms iets langer bent. Dus vandaar deze keuze. De opleiding vond ik ook een belangrijk iets. Ik wilde graag dat de donor in ieder geval zijn MBO had gehaald of hoger. Verder maakte het mij niet zoveel uit. Kleur haar, kleur ogen en hobby’s dat is altijd goed. Met al deze eisen ben ik dus op zoek gegaan. Ik mocht 3 keuzes aangeven. Ik denk dat ik na een half uur er al wel uit was. Langer op zo’n map staren brengt je alleen maar weer aan het twijfelen. Dus ik schreef mijn keuzes op en daarmee was de belangrijkste stap voor mij klaar.

Hierna werd er verteld dat ik vanaf dat moment mocht gaan testen met Ovulatie testen. Het was dus zover. Dat gaat snel dacht ik nog. Voor mijn gevoel stond ik nog maar net op de wachtlijst. Ook ging er even door mij heen dat het nu echt ging gebeuren allemaal. Spannend! Maar ik was ook blij dat het eindelijk zover was.

 

Liefs,

 

Willeke

Willeke

Mijn naam is Willeke en ik ben 32 jaar jong. Vanaf het moment dat ik grote zus werd (ik was 3) ben ik helemaal gek van baby's, peuters en kleuters. Door de jaren heen is dat nooit veranderd en ik werk dan ook in de kinderopvang. Ik heb van mijn hobby, mijn werk gemaakt! Naar mate ik ouder werd kwam ook mijn eigen kinderwens. Doordat ik nooit de ware ben tegengekomen ben ik mij gaan verdiepen in andere mogelijkheden. Ik heb gekozen voor KID. (kunstmatige inseminatie donorzaad) Mijn blogs zullen gaan over dit onderwerp. Ik hoop dat jullie ze met plezier zullen gaan lezen.

3 Reacties op “
Hoe kies je een Donor?

  1. Pingback: Mijn eerste kunstmatige inseminatie met donorzaad - MAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!