Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Dokter Google? Vraag het de huisarts!


17 november 2015


<

‘’En toen dokter, keek ik dus even op internet…. ‘’ De schrik is af te lezen van de ouder die tegenover mij zit. Lieve ziel.

Zoon lief had een vlekje in het gezicht, moeder wilde niet, zoals zij dat mooi zegt, voor elk ‘wissewasje’, op het spreekuur komen en dook in de wondere wereld van internet. Daar kwam zij met behulp van dokter Google, de meest verschrikkelijke oorzaken voor het vlekje tegen en volgens dokter Google leidt dit in de meeste gevallen tot een verschrikkelijk slecht einde voor zoonlief.

Meerdere malen per dag komen er patiënten op het spreekuur, van jong tot oud en iedereen, ja echt iedereen, ik heb zelf patiënten van 90 jaar en ouder, kijkt wel eventjes op internet om alvast een idee te hebben wat er aan de hand is.

Docter

Als mens begrijp ik het wel, het is een fijn medium en bij goed gebruik ligt de wereld letterlijk in je hand of staat deze op tafel. Ik stuit vaak ook op mooie filmpjes, informatie die ik zonder internet nooit was tegen gekomen, en wat kan ik er dan blij van worden dat het bestaat!

Als huisarts ben ik minder blij, niet omdat ik vind dat u als patiënt geen recht heeft op informatie, maar juist omdat dokter Google gepaard gaat met de ziekte van Google. De ziekte van Google maakt u in praktijk altijd zieker dan u bent, met de meest verschrikkelijke gevolgen, gelukkig blijkt heel vaak nadat wij u hebben beoordeeld het allemaal minder erg en ernstig. Mijn beste collega Google kan u niet zien als patiënt, kan niet de afwegingen maken die wij, (huis)artsen per patiënt maken, wij kijken naar meer dan alleen maar uw klacht, maar ook naar u als mens.

(Het begint een beetje op een verkooppraatje te lijken) wij kijken naar de patiënt in het geheel. En natuurlijk draaien wij in ons hoofd ook alle bladzijden door die wij tijdens de vele jaren studie gepasseerd zijn; ook wij willen de juiste diagnose stellen en de passende behandeling aan u bieden, omdat wij net als uzelf het allerbeste met u voorhebben.

Wij denken, net als collega Google, aan het meest onschuldige tot het meest verdrietige en ernstigste beeld; alleen is dat laatste gelukkig in de niet virtuele wereld zo zeldzaam, dat wij u, de patiënt, dit niet elke keer hoeven voor te houden.

Docter

Ik ga nog even door met promoten 😉 Ik begrijp dat u zoekt naar informatie, vroeger bestonden daar huisartsen-folders voor, tegenwoordig is al deze informatie ook te vinden online! Dus als u een klacht heeft wil ik u adviseren om niet dokter Google te raadplegen maar onze huisartsen-website die wij speciaal voor u hebben ontwikkeld.  Te vinden op: www.thuisarts.nl

Ook een soort van Google, met zoekmachine, alleen dan toegepast op de Nederlandse populatie en alles wat wij daar over weten. En als daar uw vragen niet of onvoldoende worden beantwoord dan wijs ik u naar de weg om contact op te nemen met uw eigen huisarts!

De kleine jongeman op het spreekuur had trouwens een klein moedervlekje, dus geen reden tot zorgen ( gelukkig!)

 

Tot de volgende keer,

Groet Monique

 

Bespaar continu

Huisarts

Ondanks dat ik, net als u, druk bezet ben met een gezin, werk, activiteiten op en voor goede doelen, de sportclub, oudercommissies, vrienden/vriendinnen/ familie en ook nog ergens wat tijd voor mijzelf wil overhouden, heb ik besloten om te bloggen vanuit mijn beroep; leuk omdat ik denk dat u daar als MAMA to the Max wellicht wat aan kan hebben, en ik via het bloggen mij ook kan wanen in de wondere wereld van, bloggen

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!