Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

Do It Yourself met oude kinderkleding


18 februari 2017


Z

Zo aan het eind van elk seizoen kunnen er wel wat kledingstukken weg. Zeker nu Guy nog zo klein is gaat dat behoorlijk snel. Helaas betekent dit ook dat die leuke prints van de kleding in de emmer verdwijnen.

Nu is het zo dat ik zeker niet alle kleding weggooi. Nee, ik breng kleding die nog goed is naar de kringloop. Dan heb ik nog kleding welke ik verkoop via mijn instagram account. Dit gaat dan meestal om merkkleding die te mooi is om zomaar weg te doen. Daarna blijft er dus nog wat over dat niet meer te dragen is. Vaak is dat kleding die of kapot is of met vlekken die er niet meer uit gaan.

JE KOOPT DE SHIRTS VAAK OM DE MOOIE OF LEUKE PRINTS, WEGGOOIEN NADAT DE KLEDING OP IS, IS TOCH ZONDE?

Ik vind de prints van de shirts zo leuk dat ik het toch zonde vindt om ze weg te gooien. Dus bedacht ik drie DIY’s om zo de prints alsnog te kunnen gebruiken. Ik maakte een kussentje, een geurzakje en een tas.

Zin om zelf aan de slag te gaan? Hieronder vind je de beschrijving. Veel plezier!

Benodigdheden:

  • oude T-shirts met leuke print
  • kussen vulling
  • schaar
  • spelden
  • naaimachine of naald en draad
  • lavendel

Do It Yourself tas van kinder T-shirt

Deze is super simpel. Je knipt de mouwen en de hals van het T-shirt. Daarna draai je het shirt binnenstebuiten en naai je de onderkant dicht. Klaar is je kindertas. Bij Guy hangt zijn tas bij zijn keukentje zodat hij boodschappen kan doen voor het koken 🙂 Voor de foto wilde hij wel even poseren wat hij vervolgens geweldig deed.

Deze T-shirt tas heb ik voor mijzelf ook al een aantal keer gemaakt. De T-shirts waren wel en beetje op maar die prints kon ik toch niet loslaten. Uiteindelijk komt het goed uit nu dat je geen tasjes meer krijgt in de winkels. Ik heb in ieder geval altijd unieke tassen bij mij.

ZO LEKKER ALS JE DE KAST OPEN TREKT EN DE GEUR VAN LAVENDEL KOMT JE TEGEMOET

Do It Yourself Geurzakje met print

Zoek een leuke print, speldt de voor- en achterkant van het shirt aan elkaar en knip de print met 1 cm naad uit. Leg nu de goede kanten op elkaar en naai vast en laat een klein stukje open. Knip daarna de rand een beetje bij en de hoeken eraf en draai het werk om. Vul het zakje met lavendel en naai het laatste stukje dicht. Bij ons ligt het geurzakje in de kledingkast van Guy.

Do It Yourself Kussen

Het kussen maak je door de voor- en achtkant aan elkaar te spelden en met 1 cm naad uit te knippen. Daarna leg je de juiste kanten op elkaar en naai je het kussen vast. Laat ook hier weer een kleine opening, vul het kussen met de vulling en naai dicht.

Heb je meerdere leuke prints welke mooi bij elkaar passen? Dan kun je eventueel ook een groter kussen maken door de prints aan elkaar te naaien samen met een leuke stof voor de achterkant.

Verder kun je natuurlijk de print gewoon vierkant uitknippen maar uitknippen naar de vorm van de print is ook heel leuk. Je zou er bijvoorbeeld ook leuke knuffels van kunnen maken.

Hebben jullie nog leuke ideeën voor het hergebruiken van prints? Ik ben erg benieuwd. Laat een berichtje achter onder dit blog.

Veel plezier!

 

 

 

 

NEW Babycadeaus 336x280

Helen

Helen Fransen, getrouwd met Pascal en trotse moeder van Guy. Eigenaar van twee webshops (bijderwets en houtenpunaises). We wonen in de Randstad waar we regelmatig uitstapjes maken naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Ik heb al een blog voor mijn webshop bijderwets. Daar kan ik alleen niet al mijn persoonlijke verhalen op delen. Mijn blogs voor mama to the max zullen dan ook een persoonlijker tintje krijgen. Mijn ervaringen als moeder en alles wat daar bij komt kijken zal ik hier met jullie delen. Maar ook tips voor uitstapjes met de kids en af en toe een leuke DIY.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!