Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY: Zó maak je de allermooiste kraammand!


17 juni 2018


kraammand maken uitgelicht
<

Voor mijn lieve schoonzusje heb ik me suf gepiekerd over een leuk kraamcadeau. Voor (schoon-)zusjes of goede vriendinnen wil je net even iets extra’s doen. Uiteindelijk kwam ik via een vriendin op het idee van een kraammand, maar niet zomaar een mand. Ik ben zó enthousiast en tevreden over het eindresultaat, dat ik het met jullie moest delen! Kijk gauw verder voor de foto’s…

Lees ook:
Een babyshower organiseren doe je zo! [+ FREE BABYSHOWER CHECKLIST!]

Een kraammand maken

Wat zo leuk is aan een kraammand is dat je zelf het bedrag kan bepalen. Het wordt uiteindelijk dus zo duur als je zelf wilt. En het is zo leuk om cadeau te doen! Ik heb dit keer een rieten poppenwagentje gekocht, omdat ik dat net wat origineler vond dan een gewone kraammand. De poppenwagentjes zijn overigens heel gemakkelijk op Marktplaats aan te schaffen!

De kraammand heb ik gevuld met cadeautjes voor 10 dagen, zo heeft ze elke dag gedurende de kraamtijd een verrassing! En dat is natuurlijk wel zo leuk! Het is ook super makkelijk in elkaar te zetten, het vergt alleen wel even wat tijd.

zelf kraammand maken

Wat heb je nodig?

 • Een kraammand.
 • InpakpapierIk hou van rustig dus koos voor de bruin/beige rol van HEMA. Achteraf had ik beter 3 rollen kunnen kopen.
 • Verschillende kleuren lintenIk koos voor linnenlook, roze tule (goed dubbelvouwen voor beter kleureffect) en een lint met de tekst “it’s a girl”. Zelf had ik 2 meter en dat was voldoende. Ik kies bewust niet voor een glimmende stof want dat ziet er wat goedkoop en minder chique uit, vind ik.
 • Houten cijfersVan 1-10 om daarmee de dagen van de cadeaus aan te geven.
 • Dubbelzijdig tapeDaar plak je de houten cijfers aan vast.
 • Schaar en plakband.
 • Geduld, plezier en een hoop creativiteit!

orginele kraammand

Hoe maak je het?

 1. Maak de kraammand leeg en als je het wat saai vindt versier hem eventueel dan met overgebleven linten of een stuk stof.
 2. Pak de cadeautjes één voor één in en gebruik elke keer een ander stuk lint. Zo maak je het net even iets speelser.
 3. Probeer iedere keer weer een andere ‘inpaktechniek’ door middel van de lint of het cadeaupapier. Vouw de tule altijd dubbel voor gebruik, het is namelijk een vrij doorzichtige stof en zo zie je de kleur beter.
 4. Plak met dubbelzijdig tape op elk cadeautje een cijfer van 1 t/m 10. Bedenk natuurlijk even van te voren welke je het allerleukst vindt!
 5. Leg alle cadeautjes op volgorde (begin bij het laatst cadeautje) in de kraammand. Versier het eventueel nog met doorzichtig folie en leuke linten en strikken. Je kraammand is klaar!

Welke cadeautjes heb ik voor de kraammand gekocht?

 • 1: Mutsje, handschoenen en slabbetje van Zara
 • 2: VTech dromenland protector
 • 3: Kneipp douche producten
 • 4: LINDA Magazine, thee en een grote reep chocolade
 • 5: Poetree kids aankleedkussenhoes en een bewaarhoes voor billendoekjes
 • 6: Dagboek “One line a day” mom editie
 • 7: Van Donsje Amsterdam: eerste schoentjes
 • 8: Clinique verzorgingsproducten
 • 9: Etos baby en bad producten
 • 10: Fles rosé limonade van Fentimans en een flesje gin (lekker samen proosten!)

Eindresultaat

kraammand maken

Tadaaaa! Ik ben echt heel erg enthousiast over het eindresultaat, wat is het leuk geworden hè? Ik ben in totaal denk ik wel 2 uur bezig geweest met alles, maar het was het helemaal waard. Uiteindelijk gaat het om het gebaar en dat heb ik met liefde gedaan. Wil je nog een keer goed zien hoe ik het gemaakt heb? En welke cadeautjes ik gekocht hebt? Bekijk dan onderstaande video!

Wat vindt jij van de kraammand? Zou jij dit ook maken voor een goede vriendin of (schoon-)zusje? Als je nog leuke tips hebt voor cadeaus, deel ze vooral!

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

11 Reacties op “
DIY: Zó maak je de allermooiste kraammand!

 1. Dankjewel voor deze inspiratie! Ik heb de kraammand voor onze dochter gemaakt! Ik had haar rieten poppenwagentje nog die krijgt ze nu terug prachtige verschillende linten bij de Action gehaald. Nu wachten op het grote moment!

 2. Hallo, echt super leuk dit kraamcadeau. Ik ga hem voor mijn Dochter maken. Maar waar heb je de houten cijfers gekocht? En weet je de maten van de poppenwagen ongeveer?
  Heel erg Bedankt Voor het antwoord.
  Groetjes van saskia.

 3. Ik heb ook voor onze dochter een poppenwagentje gekocht als 10 dagen mand. Leuk hoe je alles hebt ingepakt! Van ons krijgt ze ook haar eerste pop, nu op zoek naar nog andere leuke dingen voor voor de aanstaande vader doen wij erin. Als jullie nog meer tips hebben hou ik mij aanbevolen.

 4. Bedankt voor het delen van deze leuke tips voor kraamcadeau’s. Ik wil zelf ook een leuk pakket samenstellen voor een vriendin die zwanger is. De meeste cadeautjes heb ik overigens al. Nu nog leuk inpakken, maar dat gaat vast lukken met deze inspiratie!

 5. Dankjewel voor dit mooie idee! Ik zocht op internet naar een kraammand te koop of hoe te maken, maar deze is echt super voor mijn dochter. Dan is het ook leuk om te weten dat het een meisje wordt zodat je het helemaal kunt aanpassen. Ook met die linten en papier zo prachtig gedaan, dankjewel voor het delen! De nummers moet ik ook echt naar op zoek. Maastricht is echt te ver. Anders maak ik ze wel van papier.

 6. Hallo,
  Waar vind ik die cijfers echt alles afgezocht maar dat formaat niet te vinden, wel kleinere bij de Action maar die zijn echt te klein‍♀️

 7. Pingback: WEEKLY SNAPS #24: ONS NICHTJE IS GEBOREN! ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!