Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY: Stoer wanddoek maken!


10 januari 2016


H

Het is alweer 2016! Daarom gaan wij vandaag een stoer wanddoek maken om het nieuwe jaar mee te beginnen.

Benodigdheden:

  • Ijzeren buis doorsnede +/- 2cm
  • Stevige lap katoen
  • Potje krijtverf
  • Flesje witte verf
  • Roller
  • Krijtstift
  • Twee kleine kwastjes
  • Ijzerzaag
  • Schaar
  • Montage lijm. Naam: Pattex “Geen spijkers en schroeven”

 

Stap 1

Leg alle benodigdheden klaar en draag bescherming voor je kleren.

wanddoek

wanddoek

Stap 2

Zaag de ijzeren buis doormidden met de ijzerzaag.

wanddoek

Stap 3

Knip een dik katoenen doek naar de gewenste maat (de bedoeling is dat de buis aan beide kante plus minus 3 cm uitsteekt.

wanddoek

Stap 4

Breng met een roller de krijtverf aan op het katoen en laat deze een paar uur drogen.

wanddoek

Stap 5

Als deze droog is kan je je eigen ontwerp met een krijtstift schetsen op het doek. Vervolgens ga je dit met witte verf en een kwastje inkleuren en afmaken. Je kan met een kwastje met krijtverf makkelijk foutjes corrigeren.

wanddoek

Stap 6

Als het doek droog is ga je deze lijmen aan de buizen. Dit doe je door de montagelijm aan te brengen op het hele uiteinde van het doek. Zorg ervoor dat de lijm niet helemaal aan de rand komt maar er 1cm vanaf blijft anders ga je de lijm zien. Als je de onderste buis helemaal wilt oprollen in het doek, zoals op de foto maak je meer lijm stroken op het doek totdat deze opgerold vastzit.

wanddoek

En klaar is Kees!

De lijm moet 24 uur drogen. Wil je het doek toch al meteen ophangen dan zet je met naald en draad deze met een paar steekjes vast aan het uiteinde. Om je doek extra stoer te laten ogen zorg dan voor oude of oud uitziende spijkers waar je deze aan op hangt.

Tip: wil je af en toe veranderen van ontwerp, neem dan in plaats van katoen, glad behang papier. En maak vervolgens je ontwerp met alleen krijtstift. Dit is uitwisbaar.

Tot snel!

Liefs, Lynn & Liza

De Rozijntjes

Ooit begonnen met unieke items voor kinderkamertjes en originele geboortekaartjes, maar inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. Want naast lief babyspul, hebben we ook genoeg leuks voor de grote mensen en zijn onze coole kaarten en posters leuk om zelf te houden, maar vooral ook om te versturen of cadeau te doen. Alle producten zijn zelf door ons bedacht en gemaakt. In Atelier Rozijntjes ben je elke week welkom met je eigen ideeën en ga je zelf aan de slag om mooie made-by-me producten te ontwerpen, meubeltjes te restylen of lieve cadeautjes te maken. We helpen je super graag.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!