Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY: sierradenmapje


10 augustus 2016


mama to the max diy do it yourself zelfmaak ideetjes ideeen sierraden mapje zelf maken
J

Je gaat op vakantie of een weekendje weg, maar waar laat je al die mooie kleine sieraden? Met deze ‘holiday-diy’ maak je snel en eenvoudig een handig etui voor al je oorbellen, ringen en armbandjes die je wilt meenemen.

Benodigdheden

  • Klein stukje stof of leer
  • Textiellijm
  • Schaar
  • Stukje touw of leren veter
  • Eventueel een gaatjestang
  • Eventueel een naaimachine

Tip: bij de schoenmaker kan je vaak kleine restjes leer kopen.

Stap 1

Maak een patroon op papier zoals op de foto, de breedte is 10 cm en de hoogte 15 cm. De afmetingen kan je aanpassen als je een groter etui zou willen maken. Maak aan de bovenkant een mooie ronding. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een leeg kopje of schoteltje.

mama to the max diy do it yourself zelfmaak ideetjes ideeen sierraden mapje zelf maken

Stap 2

Trek het patroon na op het stukje stof of leer wat je wilt gebruiken. Knip je etui uit en maak een gaatje in het midden van de ronding. Dit kan met een gaatjestang maar als je deze niet hebt kan dat ook met de punt van een scherp schaartje.

Stap 3

Plak de zijkanten van het etui dicht tot daar waar de ronding begint. Dit doe je met textiellijm of als je een naaimachine hebt, stik beide zijkanten aan elkaar.

mama to the max diy do it yourself zelfmaak ideetjes ideeen sierraden mapje zelf makenStap 4

Bevestig een stukje touw of leren veter in het gaatje. Hiermee heb je de sluiting van je etui heel simpel en snel gemaakt.

 

Hele fijne vakantie!
Liefs,

Lynn en Liza

De Rozijntjes

Ooit begonnen met unieke items voor kinderkamertjes en originele geboortekaartjes, maar inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. Want naast lief babyspul, hebben we ook genoeg leuks voor de grote mensen en zijn onze coole kaarten en posters leuk om zelf te houden, maar vooral ook om te versturen of cadeau te doen. Alle producten zijn zelf door ons bedacht en gemaakt. In Atelier Rozijntjes ben je elke week welkom met je eigen ideeën en ga je zelf aan de slag om mooie made-by-me producten te ontwerpen, meubeltjes te restylen of lieve cadeautjes te maken. We helpen je super graag.

2 Reacties op “
DIY: sierradenmapje

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!