Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

DIY: De make-over van hét IKEA keukentje!


24 juni 2018


voor na resultaat rust-oleum IKEA keukentje DIY
<

Iedereen moet ze haast wel kennen; de bekende IKEA speelkeukentjes voor kinderen. De meisjes hebben er ook één en kunnen daar heerlijk samen mee spelen. Dankzij de geweldige verf van Rust-Oleum hebben we het keukentje in een uur een super mooie make-over gegeven. Kijk gauw naar de before and after foto’s!

Lees ook: Hoe ik dit kastje binnen een half uur opknapte

 

Het IKEA keukentje

Na heel wat Pinterest inspiratie kwam ik op het idee om het geweldige speelkeukentje van IKEA op te pimpen. Ik vond hem wat saai en had zoveel leuke resultaten al gezien, dit moest ik zelf ook gaan proberen! Met wat hulp van Mandy hebben we het keukentje helemaal naar onze smaak kunnen maken.

Rust-Oleum

Jullie hebben eerdere projecten van mij gezien met de verf van Rust-Oleum. Denk aan het super lieve hobbelpaardje van Lilou en natuurlijk het tweedehands kastje die ik in een half uur helemaal opknapte tot iets ‘nieuws’.

Ik heb al eerder verteld dat ik écht enorm fan ben van de verf van Rust-Oleum. Waarom ik steeds voor dit merk kies? Dat kan ik je heel makkelijk uitleggen:

  • De verf is in de bouwmarkt te koop.
  • Er zijn verschillende soorten kleuren verkrijgbaar.
  • Je hoeft het te beschilderen product niet te schuren.
  • Er is geen voorbehandeling van grondverf nodig.
  • De verf breng je zonder strepen en egaal aan.
  • De eerste laag dekt ook gelijk volledig.
  • Je projectje is binnen een uur alweer kurkdroog.

De make-over

En dan zijn we nu aangekomen tot de make-over van het IKEA keukentje! Ik ben erg benieuwd wat jullie van de combinatie vinden.

Voor het grootste gedeelte van het keukentje heb ik de kleur cacao gebruikt. Voor het aanrechtblad heb ik de kleur antraciet gekozen. De pootjes, stang, kraan en het wasbakje en fornuis heb is met de kleur goud gespoten met spuitbus van de Action. Een super leuke tip: de stang bovenaan het aanrecht waaraan je alles ophangt, doe daar ook wat leuke lichtjes om. Zoals buitenverlichting of kerstlampjes, het geeft zo’n ontzettend leuk effect.

Het deurtje van de oven en de andere deurtjes heb ik lichtroze geverfd (hiervoor heb ik de roze en witte kleur van Rust-Oleum gemengd). Ik vond het zo mooi combineren met het antraciet en goud. Het past natuurlijk ook helemaal bij mij! Je kan het keukentje nog opleuken met een kunstplantje, wat ovenwanten en kinderkeukengerei.

Het resultaat

voor na resultaat rust-oleum

Wat is het geweldig geworden he? Ik ben zó enthousiast! De meisjes waren er ook helemaal blij mee! En zo fijn dat ze niet te lang hoeven te wachten om er mee te spelen. Het is zo ideaal dat de verf zo snel droogt, dat heb ik nog niet eerder gezien!

Nog even een before and after foto van het resultaat. Zo zie je maar hoe je in weinig stappen en zonder veel moeite een simpel ‘saai’ keukentje kunt omtoveren tot iets geheel unieks en helemaal naar eigen smaak.

Hebben jullie wel eens een speelgoed item van je kind een make-over gegeven? Zoja, wat was het dan? 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Rust-Oleum.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
DIY: De make-over van hét IKEA keukentje!

  1. Als ik met de rustoleumverf het keukentje schilder kan ik de verf er nadien zo afkrabben. Hebt u de deurtjes vooraf opgeschuurd of een primer gebruikt?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!