Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

DIY: voor de liefste juf (of leukste meester) en die mag JIJ gaan maken mama!


2 juli 2017


D

De zomervakantie staat alweer bijna voor de deur en ik vind het altijd heel erg fijn om de juf(fen) te bedanken voor hun goede zorgen van het afgelopen schooljaar. Ik laat toch elke schooldag weer mijn waardevolste bezit bij hen achter en zij hebben ook een groot aandeel in het vormen van hun karaktertjes en maken ze klaar voor de grote boze wereld. Dat is een hele klus en daarom heb ik me dit jaar iets meer moeite gedaan dan normaal.


Eén van de juffen start na de zomervakantie bij een andere school, dus voor haar heb ik speciaals gemaakt. Marjon kwam met het idee en het leek mij het perfecte cadeau! Ik heb voor jullie een korte werkomschrijving gemaakt;

Ferrero Rocher boom

Benodigheden:

  • 1 potje naar keuze (liefst niet te smal)
  • 1 piepschuimbol met een doorsnede van ongeveer 10 cm
  • 3 doosjes Ferrero Rocher
  • 1 stokje van ongeveer 25 cm lang
  • Lijmpistool
  • Blok oase
  • Restje verf of lint
  • 2 handen vol zand

Vul het potje eerst met het zand zodat het potje iets zwaarder wordt en daardoor steviger staat wanneer de ferrero’s in de boom hangen. Vervolgens vul je het potje tot de rand met de oase.Dit doe je gemakkelijk door het blok gewoon op het potje te duwen. Doordat oase zo zacht is, duw je alles wat te veel is er zo vanaf.

Schuur het stokje licht op en spuit/verf het in de gewenste kleur. Mocht je geen verf in huis hebben, kan je natuurlijk ook lint om de stok heen wikkelen of je laat het lekker puur natuur! Steek de stok in het midden van de oase, ver genoeg zodat hij stevig vast staat en prik de piepschuimbol aan de bovenkant van de stok. Ook deze net ver genoeg dat hij niet meer wiebelt.

De basis is al klaar! Je hebt al een duidelijk boom waar we nu de chocolaatjes aan gaan bevestigen. Dit deed ik met het lijmpistool. Ik werk bijna altijd met het lijmpistool en de lijm heeft de eigenschap snel te drogen. Waar je wel aan moet denken; De lijm wordt heel heet en chocolade kan daar slecht tegen. Breng de lijm dus eerst aan op de piepschuimbol en niet op het papiertje van de chocolade! (je was er uiteindelijk zelf wel achter gekomen, net als ik)

Begin bovenaan. Breng voorzichtig twee druppeltjes lijm aan, laat een paar tellen afkoelen en duw de Ferrero Rocher in zijn papieren cupje op de lijmbolletjes. Kort vasthouden en de eerste vrucht van de boom zit er op!

Werk in een rondje voorzichtig naar beneden toe. Doe dit niet te ruw, blijf rustig en werk voorzichtig. Op die manier ontwricht je de stam niet of stoot je per ongeluk wat chocolaatjes af die er al op geplakt zitten.  Je hoeft niet hard te duwen om de chocolaatjes vast te zetten, maar je mag ze een paar tellen voorzichtig vasthouden terwijl de lijm droogt.

Er is wat geduld en finesse bij nodig maar het resultaat is werkelijk de moeite waard! Eenmaal klaar, kan het zijn dat er wat eigenwijze chocolaatjes uit het papieren cupje vallen. Je kunt ze voorzichtig op zelfde manier terug plakken in het papieren cupje maar zorg ervoor dat de folie om de chocolade goed dicht is en de lijm al iets is afgekoeld voordat je het chocolaatje terug plakt. Als je daar geen zin meer in hebt, eet je de gevallen vruchtjes gewoon lekker zelf op.

Nu kan je de zichtbare oase beneden bij de ‘stam’ nog bedekken met ferrero’s (weer met dat lijmpistool) of je dekt het netjes af met een stukje mooie stof. De stof kan je vastzetten met kopspelden

Alleen nog een lintje om de stam, een kaartje eraan en de juf heeft een geweldig cadeautje!

Je kunt hem maken met alle mogelijke soorten verpakte chocolade of snoep. Zolang er een papiertje omheen zit, is het te plakken. De piepschuimbol kan je eventueel vervangen door bijvoorbeeld een hartje of een ster. Kortom, je kan er alle kanten mee op (en niet alleen voor de juffrouw!)

Gratis printables

Nu kan het zijn dat je bij het woord lijm of “zelluf doen” al een spontane allergische reactie krijgt. Snap ik. Of je bent, zoals elk jaar, weer hopeloos te laat en hebt er simpelweg de tijd niet voor? Ik heb ook aan jou gedacht!

In deze blog vindt je een gratis printable van een chocolade wikkel. Enige wat jij hoeft te doen, is deze te printen, uit te knippen en over de chocolade heen wikkelen! (wel nog even vastzetten met een plakbandje)

Klik hier voor de JUF variant*

Klik hier voor de MEESTER variant*

*Deze wikkels passen om elke Tony Chocolonely en Johnny Doodle chocolade-reep.

Klik hier om JIJ ben Goud waard te downloaden

 

Ik ben benieuwd naar jullie variant! En alvast een hele hele mooie zomervakantie!

 

Liefs Mandy

 

Heb jij een leuk en/of inspirend idee voor een DIY? Laat het ons weten, mail naar: redactie@mamatothemax.nl

 

 

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Mandy

In het kort; Mandy, 35 jaar, 15 jaar samen met Bart en moeder van drie; meisje Tess van zes en een setje jongens, Mats & Raf van vier jaar oud. Met dit gezelschap woon ik in het zonnige zuiden des Lands bovenop een berg. Tijdens mijn laatste zwangerschap maakte ik noodgedwongen een carrière-switch van parttime apothekersassistente naar fulltime thuisblijfmoeder. In mijn vrije tijd kruip ik graag achter de naaimachine om mijn creativiteit los te laten. Behalve chaotisch ben ik o.a. huishoudmanager, chauffeur, kinder-haarstyliste en anti-sport.

2 Reacties op “
DIY: voor de liefste juf (of leukste meester) en die mag JIJ gaan maken mama!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!