Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY: Lichtgevende Spookjes


29 oktober 2015


<

De griezeligste dag van het jaar is bijna aangebroken, of te wel; Halloween!  Je trekt je spannendste outfit aan en gaat op pad voor wat  “trick or treat” of een speurtocht in het donker. Ook thuis mag het niet ontbreken aan leuke versiering in of rond het rond het huis. Nu kennen we allemaal de populaire pompoen, maar ik heb nog iets anders gevonden op het internet!

foto1

Dit zijn lichtgevende spookjes, wat zijn ze schattig he? Hier lees je verder hoe je ze maakt.
Benodigdheden:

– Witte cottonballs (10 ballen)
– Katoenen laken
– Textiel stift (zwart)
– Wit touw of draad
– Schaar

foto 2

 

 

 

 


Uitleg:

Om te beginnen moet je eerst even opmeten hoeveel stof je ongeveer nodig hebt voor je spookje. Ik heb zelf een vierkantje van ongeveer 30 bij 30 cm. uitgeknipt. Zo’n katoenen lap stof is overal wel ergens in een kast te vinden en anders wel bij een buurvrouw, (groot-)ouder of vriendin! Bij mij waren er in dit geval nog 2 kussenslopen over.  Daarna haal je voorzichtig alle lampjes uit de cottonballs. Zo kan je straks gemakkelijk het lapje stof erom heen leggen.

foto 3

Vouw het lapje stof in vieren en onthoudt goed waar het midden zit, want daarna knip je namelijk van dát hoekje een klein stukje af. Zodra je het lapje weer openvouwt, dan zie je dat er een mooi ruitje is ontstaan. Vouw het lapje om de cottonball en stop het lichtdraadje er weer in.

foto4

foto5
Bind nu het touwtje onder bal zodat er een spookje ontstaat en knoop hem goed vast. Knip het overige touw af en teken met de textielstift 2 ogen en een mondje. Nu de rest van de ballen nog en hij is af!
foto6

foto7
Geef hem een leuk plekje voor het raam of, als het droog blijft, kan je hem ook leuk buiten hangen! Kijk eens hoe ontzettend gaaf dat staat?

Overdag

foto8

’s Avonds

foto9

Veel griezel plezier met deze lieve spookjes!

Liefs,

Marijke

Marijke

Hi allemaal! Ik ben Marijke (29) getrouwd met Arjan en moeder van Demian en Danique. Inmiddels ben ik in blijde verwachting van ons derde kindje en in augustus 2018 uitgerekend. Ik schrijf voornamelijk redactionele artikelen voor Mama to the max, maar ook leuke recepten of DIY's. Liefs, Marijke

2 Reacties op “
DIY: Lichtgevende Spookjes

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!