Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY Lente schommel


10 juni 2016


schommel fotoshoot voorjaarsfotoshoot kind peuter gezin esther hameleers fotografie golden hour MAMA to the max
<

Je wilt je kids graag zo spontaan mogelijk op de foto hebben en op een of andere manier vinden veel kinderen het moeilijk om op het juiste moment ‘spontaan’ te lachen. Dat is logisch. Een schommel zorgt voor een big smile en in deze DIY maak je de schommel ook nog eens “foto-waardig”! Maxime straalde op de schommel tijdens de voorjaarsshoot. Deze geweldige foto’s zie je hier.

Wat heb je nodig voor het maken van de schommel:

Een schommel met een houten zitje. Deze is verkrijgbaar bij de bouwmarkt

 

diy1

Een mooie lap stof

Let erop dat de stof lang genoeg is, in ieder geval langer dan de schommel zelf. En zorg dat de stof niet te stijf is.

 

diy2

Kunstbloemen

Deze zijn verkrijgbaar bij Xenos, Action, Intratuin, etc..

diy3

Schaar

Naald en draad (in dezelfde kleur als het stof)

 

1 Als eerste hang je de schommel op. Dit kan ook provisorisch binnen in je huiskamer als je maar goed staand eraan kan werken.

2 Knip de stof in de lengte doormidden en draai de lappen stof om beide touwen. Je kan de stof als begin punt door de ijzeren ringen trekken boven aan.

3 Om ervoor te zorgen dat de gedraaide stof om de touwen mooi blijft zitten zet je deze op een paar plaatsen met een paar steekjes vast. Nu heb je een schommel met aan beide zijden de mooi gewikkelde stof.

4 Knip de stengels van de kunst bloemen af totdat er nog maar een klein steeltje van ongeveer 1cm over is, dit om te voorkomen dat de bloem uit elkaar valt.

 

Bedenk voordat je de bloemen erop naait hoe je ze wilt verdelen. Symmetrisch of juist niet, bij elkaar of uit elkaar.

Dan begin je de bloemen op de stof te naaien. Dit doe je door de onderste bloembladeren op verschillende punten vast te naaien aan het stof. Ga nauwkeurig te werk. Zorg ervoor dat je geen draadjes ziet.

 

De lente schommel is nu klaar!

 

diy4

 

Veel maak plezier!

 

 

Liefs Lynn en Liza

 

De Rozijntjes

Ooit begonnen met unieke items voor kinderkamertjes en originele geboortekaartjes, maar inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. Want naast lief babyspul, hebben we ook genoeg leuks voor de grote mensen en zijn onze coole kaarten en posters leuk om zelf te houden, maar vooral ook om te versturen of cadeau te doen. Alle producten zijn zelf door ons bedacht en gemaakt. In Atelier Rozijntjes ben je elke week welkom met je eigen ideeën en ga je zelf aan de slag om mooie made-by-me producten te ontwerpen, meubeltjes te restylen of lieve cadeautjes te maken. We helpen je super graag.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!