Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY: Kerstbal met eigen naam


20 december 2016


B

Bijna iedereen heeft zijn of haar kerstboom al gezellig in de kamer staan. Ga je dit jaar voor een échte kerstboom of haal je toch weer de kunstkerstboom van zolder? Hoe dan ook, het blijft een genot om naar te kijken!

Vandaag deel ik een leuke DIY met jullie. Met een zeer eenvoudige uitleg laat ik zien hoe simpel het is om een kerstbal net even wat op te pimpen met bijvoorbeeld de naam van je eigen kind!

Benodigdheden:

  • Kerstballen
  • Stiften of pennen (geschikt voor plastic/glas)
  • Lint
  • Schaar

Aan de slag!

  1. Zoek een mooie gladde kerstbal uit. Zelf koos ik voor een neutrale parelmoer witte kerstbal. Gebruik voor kinderen eventueel een plastic kerstbal. Bedenk alvast hoe je de naam gaat schrijven. Sierletters, blokletters of iets origineels?
  2. Gebruik een water-resistente stift of pen en ga aan de slag! Het voordeel van een water-resistente stift is dat het vrijwel gelijk opdroogt. Ik maak gebruik van een goudkleurige marker, speciaal voor oppervlakten zoals glas of plastic. Versier het nog wat met kleine stipjes of andere leuke sjablonen.

  3. Knip een stuk lint af en knoop deze in het oogje van de kerstbal. Maak een leuk strikje, of knip de zijkantjes schuin af voor een mooi resultaat.
  4. Tijd om hem in de boom te hangen! Ziet dat er niet ontzettend gezellig uit?

Mijn dochter Danique deed mij na en maakte een bal voor Maxime met hartjes.

Liefs, Marijke

Fashion_English11_300x250

Marijke

Hi allemaal! Ik ben Marijke (29) getrouwd met Arjan en moeder van Demian en Danique. Inmiddels ben ik in blijde verwachting van ons derde kindje en in augustus 2018 uitgerekend. Ik schrijf voornamelijk redactionele artikelen voor Mama to the max, maar ook leuke recepten of DIY's. Liefs, Marijke

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!