Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY: een verjaardagsslinger maken!


15 april 2015


Z

Zoals je wellicht wel weet werd Maxime afgelopen maand alweer 2 jaar en hebben we heel wat foto’s gedeeld. Ik kreeg veel complimentjes over onder andere de versieringen en de lekkernijen op tafel. De verjaardagsslinger en de kroon heb ik zelf gemaakt. Het thema van haar verjaardag was in het verlengde van de kleuren van MAMA to the max: roze, goud en roomwit. Ik kon nergens vinden wat ik in mijn hoofd had dus besloot ik zelf aan de slag te gaan. En achteraf was het eigenlijk reuze simpel, veel goedkoper dan dat je het kant-en-klaar koopt en ook nog eens erg leuk om te doen. Het voordeel van zelf maken is dat je er veel trotser op bent als mensen je een complimentje geven over de mooie versieringen én dat je een one-of-a-kind stuk hebt….super origineel dus! En je zult zien dat als je eenmaal bezig bent, de ideeën blijven komen en het leuk is nog iets eraan toe te voegen of iets net even anders te doen.

Heb je nou binnenkort ook een verjaardag dan moet je deze verjaardagsslinger echt proberen. Zo gedaan en jaren lang plezier van!

Kijk snel naar de DIY van deze week!


Materialen die je nodig hebt:


 

Een stuk harde vilt ( tip: ga naar de markt…4 euro voor een meter!)

Gouden lettertjes die je kunt plakken op vilt (ik heb ze bij de 1 euroshop gekocht)

Lint om de lettertjes aan op te hangen

IMG_4017

 


Benodigdheden om het te maken:


– schaar

– stanleymes

– snijmat

– liniaal

– lijm

– nietmachine

– voorbeeld driehoek

– plakband


Materialen:


– vilt

– lint

– (plak)letters

 

Stap 1: het gewenste aantal driehoeken snijden. Voor Happy Birthday zijn dit er in totaal 13. de grootte van de driehoek kun je zelf bepalen, maar hangt natuurlijk wel af van de grootte van de letters die er later opkomen. Zorg dat de driehoeken en de letters dus in verhouding met elkaar staan. De eerste driehoek heb ik eerst uitgeknipt uit (rood) papier en die als voorbeeld gebruikt voor alle andere driehoeken. Zo weet je zeker dat ze allemaal dezelfde afmetingen hebben.

 

IMG_4021

 

Stap 2: de letters plakken. Ik heb gekozen voor gouden letters die al voorzien waren van een plaklaagje aan de achterkant. Ik kocht ze bij een 1-euro-shop, voor….. 1 euro hihi.

Zorg dat de letters allemaal op dezelfde positie geplakt worden.

 

IMG_4022

 

Stap 3: het lint bevestigen. Door middel van een nietmachine kun je heel makkelijk de driehoekjes aan het lint bevestigen. Ik heb ervoor gekozen om ‘happy’ en ‘birthday’ apart te maken, dus dan krijg je automatisch twee slingers.

 

IMG_4023

 

IMG_4025

 

 


Het resultaat


 

2. slinger

 

candy table 3

Een kind kan de was doen! Succes als je deze ook wilt maken. Ben benieuwd naar de eindresultaten!

 

Liefs,

 

handtekening_blogs

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

6 Reacties op “
DIY: een verjaardagsslinger maken!

  1. Wat leuk. Ik ga zodra m’n verlof begint aan de slag voor een geboorteslinger! Heb laatst ook al de DIY voor de kaarten geprobeerd. Super geslaagd. Erg leuk hoop nog vele DIY te lezen en te kunnen uitvoeren.

  2. Hi Marjon,
    Wat een handige tips. Ik ga in augustus proberen voor Charlotte. Hopen dat ik ook zo handig ben en mijn slinger net zo mooi wordt.
    Groetjes Raphaela

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!