Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY: Een échte kaptafel make-over voor de meisjes


28 oktober 2018


rust oleum kaptafel witte krijt verf uitgelicht
<

Het is weer tijd om een ‘oud meubel’ een geheel nieuw leven in te blazen! Ik had ontzettend veel zin in dit projectje omdat ik al jaren tegen de ’te’ felle, vrolijke kleuren van dit kaptafeltje aankijk. Ook nu ben ik weer waanzinnig tevreden met het resultaat dat ik vandaag met jullie deel!

Lees ook:
DIY: Meubels met een gouden randje

Het kaptafeltje

Dit super leuke kaptafeltje staat al jaren in de speelkamer van de meisjes. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik me op den duur heel erg aan de kleur begon te ergeren. Het kaptafeltje is ontzettend leuk en vrolijk gekleurd, maar het past toch écht niet bij mijn stijl. Dus daar ontstond het idee om het een flinke make-over te geven.

Rust-Oleum Meubelverf Meubelvernis Make-over DIY

Stap voor stap

Het kaptafeltje bestaat uit een tafel met spiegel, een stoel en een krukje. Ik heb enkel de spiegel, het laatje en de bovenkant van het stoeltje gedemonteerd. Zo kon ik het beste bij alle hoekjes en randjes.

Ik heb gekozen voor de kleur Antiek Wit van Rust-Oleum omdat ik die heel rustig oogt en past bij de rest. Ik heb zeker 3 kleine potjes gebruikt om alles te kunnen verven. Maar, het heeft dan ook het gewenste resultaat. Rust-Oleum is mijn absolute favoriet als het gaat om meubelverf. Onlangs heb ik nog een deel van mijn kantoormeubels gepimpt! Heb je die blog al gezien? Of misschien herinner je de super leuke DIY van het IKEA speelkeukentje?

Rust-Oleum Meubelverf Meubelvernis Make-over DIY

De afwerking

Normaliter gebruikte ik geen voor- of nabewerking, omdat dit met de verf van Rust-Oleum overbodig is. Maar, omdat dit speelitem intensief gebruikt gaat worden is een laagje beschermende en slijtvaste meubelvernis van Rust-Oleum een must. Het is transparant en heeft een uiterst duurzame afwerking. Wat dat betreft zorgt het voor extra speelplezier zónder kans op krassen!

Rust-Oleum Meubelverf Meubelvernis Make-over DIY

And the after pictures…

rust oleum kaptafel make over witte krijt verf

Zie hier de after foto’s van de make-over van het kaptafeltje! Zeg nou zelf, is het nu súper leuk geworden? Ik heb het gedecoreerd met leuke items zoals een parfumflesje en vaasje met bloemetjes, zodat het nét echt lijkt. Dan kunnen ze net als mama zich elke ochtend klaar maken voor de dag!

kaptafel make-over voor kinderen 2b

Heb jij wel eens verf gebruikt van Rust-Oleum? En welk item heb jij een make-over gegeven? 

handtekening marjon goede nieuwe huisstijl mamatothemax

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!