Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

DIY: de schaar voor kinderen die nooit kwijt is


11 oktober 2016


mama to the max diy do it yourself knutselen kinder schaar nooit kwijt aan de ketting de rozijntjes
<
Voor iedereen herkenbaar, waar is de schaar??? Zeker met kids in huis die vaak de keukenschaar even “lenen” en vervolgens niet terug leggen. Deze schaar aan ketting gaat nergens heen! Hij zit namelijk vast en ziet er ook nog eens super leuk uit!

Deze is leuk tegen de keukenmuur, keukenkastje of op de kinderkamer gewoon plat op het bureau.

mama to the max diy do it yourself knutselen kinder schaar nooit kwijt aan de ketting de rozijntjes

Benodigdheden:

  • Houten klos (Verkrijgbaar bij oa Xenos)
  • Ketting (verkrijgbaar bij de bouwmarkt)
  • Leuk schaartje (hobbywinkel)
  • Meetlint
  • 2 Nijptangen
  • 1 schroef
  • Schroevendraaier
  • Houtlijm of constructielijm

diy-kinderschaar-2

mama to the max diy do it yourself knutselen kinder schaar nooit kwijt aan de ketting de rozijntjes houtlijm schroevendraaier knijptang schroef meetlint

 

Stap 1

Je meet op hoe lang de ketting moet zijn vanaf de plaats waar de klos bevestigd gaat worden. Dit doe je simpel met een meetlint.

Stap 2

Met 2 punt- of combinatietangen kan je de ketting eventueel korter maken.
Neem een ring van de ketting tussen de tangen en duw de uiteinden van elkaar. Nu is de ketting open en kan je hem naar gewenste maat maken. Gebruik de open ring gelijk om deze om het handvat van de schaar te doen. Knijp deze weer dicht met beide tangen.
Je hebt nu een schaar met aan het handvat een ketting.

diy-kinderschaar-4

Stap 3

Knijp met een tang de laatste ring van de ketting half dicht. Door deze ring kan een schroef bevestigd worden in midden van de klos.

Het ligt aan het hout van de klos of het makkelijk gaat met een handschroevendraaier of beter met een elektrische schroevendraaier. Draai de schroef stevig aan zodat de ring van de ketting er stevig onder zit.

Stap 4

Bepaal voor een laatste keer de plaats waar deze bevestigd dient te worden goed en doe vervolgens houtlijm of constructielijm aan de onderkant van de klos. Houd deze vervolgens een paar minuten aangedrukt.

mama to the max diy do it yourself knutselen kinder schaar nooit kwijt aan de ketting de rozijntjes houtlijm schroevendraaier knijptang schroef meetlint

Je “schaartje binnen handbereik” is nu klaar.

De Rozijntjes

Ooit begonnen met unieke items voor kinderkamertjes en originele geboortekaartjes, maar inmiddels uitgegroeid tot veel meer dan dat. Want naast lief babyspul, hebben we ook genoeg leuks voor de grote mensen en zijn onze coole kaarten en posters leuk om zelf te houden, maar vooral ook om te versturen of cadeau te doen. Alle producten zijn zelf door ons bedacht en gemaakt. In Atelier Rozijntjes ben je elke week welkom met je eigen ideeën en ga je zelf aan de slag om mooie made-by-me producten te ontwerpen, meubeltjes te restylen of lieve cadeautjes te maken. We helpen je super graag.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!