Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Dierendag-special zelfgemaakte hondenkoekjes


2 oktober 2017


dierendag zelfgemaakte koekjes hondenkoekjes MAMA to the max
<

Dierendag-special zelfgemaakte hondenkoekjes

Recept hondenkoekjes met pindakaas – voor ongeveer 30 koekjes

Benodigdheden

 • oven
 • grote kom
 • houten lepel
 • deegroller
 • plastic huishoudfolie (om deeg in uit te rollen)
 • maatbeker
 • keukenweegschaal
 • bakplaat
 • bakpapier
 • koekvormpjes / uitstekers

dierendag zelfgemaakte koekjes hondenkoekjes recept MAMA to the max

 

Ingrediënten hondenkoekjes

 • 220 gram bloem
 • 120 gram pindakaas
 • 100 milliliter koud water
 • Een flinke hand doperwtjes (uit de vriezer)

 

Bakbeschrijving hondenkoekjes

Het recept voor deze hondenkoekjes is echt super simpel en je hebt maar 3 ingrediënten nodig. Oké, en water, maar dat heb je vast wel in huis 😉 Grote kans dus dat je er niet eens voor naar de winkel hoeft en alles zo uit je keukenkastjes kunt vissen.

 1. Verwarm de oven voor op 180 graden
 2. Weeg alle ingrediënten af
 3. Neem een grote kom en voeg hierin alle ingrediënten samen
 4. Voeg het water als laatste toe, in delen
 5. Roer alles door elkaar met een houten lepel
 6. Kneed de ingrediënten met je handen tot een mooie deegbal
 7. Verpak het deeg in plastic huishoudfolie een laat een half uurtje rusten in de koelkast
 8. Rol het deeg tussen het plastic folie uit tot een lap van 1 cm met een deegroller
 9. Steek met een vormpje de koekjes uit de plak deeg en leg ze op de bakplaat met bakpapier. Wij gebruikten de vorm van een hondenbotje. Wij probeerden ook een steker in de vorm van een poedel, met scherpe hoekjes en veel details. Dat was helaas niet zo’n succes, het deeg plakte aan het vormpje vast. Neem dus liever een eenvoudigere vorm, zoals het hondenbotje of een hartje.
 10. Bak de koekjes in ongeveer 20 minuten goudbruin en knapperig
 11. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

dierendag zelfgemaakte koekjes hondenkoekjes MAMA to the max

‘Mama, wat is JuJu ook alweer voor een hond?’ Deze vraag stelt Jens regelmatig. ‘Een American Stafford’, antwoord ik. ‘Oh ja’, zegt Jens. ‘Nu weet ik het weer. JuJu is een Afrikaanse Steffert.’ Ik schiet in de lach. Deze variant kende ik nog niet. De ‘Koreaanse Steffert’ had ik wel al regelmatig voorbij horen komen. Ik vermoed dat die ontstaan is doordat de jongens al vanaf hun derde wekelijks op de Hapkido-mat te vinden zijn; een Koreaanse vechtsport.

 

Een huis zonder hond is voor mij geen thuis

Maar goed, wij hebben dus een American Stafford. Hij heet JuJu en het is een grote, lompe lieverd. Een huis zonder hond is voor mij geen thuis. Ook de jongens zijn gek op hem en de liefde is absoluut wederzijds. JuJu hoort echt bij ons gezin. Maar toch gebeurde het vorige maand; we waren zijn verjaardag vergeten! JuJu was twee geworden en niemand in huis had er even bij stil gestaan. Toen de jongens dit ontdekten vlogen de ‘ach’s’ en ‘ah’s’ in het rond. ‘Zijn we écht zijn verjaardag vergeten mama? Dat vindt JuJu echt niet leuk hoor’, riep Raf verontwaardigd. ‘Ach, hij is het zelf vast ook vergeten’, opperde ik. Daar moest Raf wel een beetje om lachen en ik stelde voor dat we JuJu dit weekend extra zouden verwennen. ‘Ga je een taart voor hem bakken?’, vroeg Jens heel serieus. Daar moest ík even hard om lachen. Maar ach, eigenlijk was het helemaal niet zo’n slecht idee. Ik zocht op internet naar wat recepten en vond een heel leuk artikel over zelf gebakken hondenkoekjes. American Cookies voor onze Amerikaanse Stafford!

dierendag zelfgemaakte koekjes hondenkoekjes MAMA to the max

Op zaterdagochtend staan we gezellig met z’n allen in de keuken. De jongens verzamelen alle ingrediënten en samen maken we het deeg. Het is echt heel eenvoudig en zo klaar. Mengen, kneden, rusten, uitrollen, uitsteken en afbakken. En zo vieren we dan toch nog zijn verjaardag, inclusief een tweestemmig ‘Happy Birthday’, heel veel knuffels en een stuk of tien zelfgebakken hondenkoekjes. En JuJu? Die vindt het allemaal prima en kijkt al reikhalzend uit naar Dierendag. Dan bakken we ze weer!

Wil jij jouw harige hondenvriendje ook verwennen met deze heerlijke hondenkoekjes? Lees dan gauw verder voor de ingrediënten en de bakbeschrijving. Succes!

En dan kan je liefste hondenvriendje heerlijk smullen van deze zelfgemaakte koekjes. In een afgesloten bewaardoos zijn de koekjes nog twee weken houdbaar. Maar zo lang bewaar je ze natuurlijk niet. Het is tenslotte bijna Dierendag.

Liefs,

XO Claudia

 

Claudia

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!