Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

DIY

Deurstop van oude blokken DIY


25 oktober 2017


<

De zomer is afgelopen maar toch vind ik deze DIY ook handig voor in het najaar of zelfs een zachte winter. Want het huis luchten is toch het lekkerste wat er is. Het enige nadeel van alles open zetten zijn die klapperende deuren.

Laatst kwam ik terecht bij een webshop die echt een hele leuke en vooral mooie oplossing had. Weliswaar veel te duur maar wel erg simpel om zelf te maken. Zij hadden namelijk een hele mooie deurstop gemaakt van hout met een leren lus. Toen ik de prijs zag dacht ik dat kan ik ook zelf wel maken.

Nu heb ik ooit weleens een aantal dozen met houten blokken gekocht bij de kringloop en daar zat het perfecte blokje tussen. Tussen de restjes leer vond ik nog een mooi kleurtje roze voor een Mama to the Max look.

Hieronder zal ik je uitleggen hoe je deze deurstop zelf kunt maken.

Deurstop benodigdheden:

 • schuin houten blokje uit een blokkendoos of zelf maken met een stukje hout bij de bouwmarkt vandaan
 • Een mooi restje leer
 • Een gaatjestang
 • een boor
 • een schroef
 • schroevendraaier

Hoe maak je de deurstop

 • Ik gebruikte dus een schuin blokje uit een oude blokkendoos maar je kunt ook met een stukje hout van de bouwmarkt een schuin blokje maken.
 • Daarna snijd je van het stuk leer een lus ter breedte van het blokje. Je kunt de lus zo groot maken als dat je wilt. Ik gebruikte twee keer de lengte van het blokje.
 • Boor een gat in het blokje met de juiste maat boor (dezelfde als van het schroefje).
 • Nu kijk je goed waar je het gaatje wilt hebben van de lus. Dit stuk is een beetje lastig. Je kunt hiervoor het beste een papiertje pakken en hier op het blokje aftekenen. Draai het blaadje om en leg deze op het blokje. Nu zoek je met je potlood het gaatje en prik daar doorheen (zie onderstaande foto).
 • Je hebt nu bepaalt waar het gaatje moet komen. Leg het papiertje op de leren strook tegen de onderkant en teken met het potlood het gaatje af op het leer.
 • Nu kun je met de juiste maat het gaatje maken met je leer tang.
 • Vouw de lus dubbel en teken ook aan de ander kant het gaatje af en maak het gaatje met de gaatjestang.
 • Je bent nu klaar om het stukje leer aan het blokje te bevestigen. Gebruik hiervoor de schroef en een schroevendraaier.

Je bent nu klaar om je huis te kunnen luchten zonder dat de deur dichtslaat. Gebruik je de deurstop niet dan kun je hem aan de deurkruk hangen.

TIP: Ik heb zelf ooit wat restjes leer gekocht. Vaak krijg je dan een aantal verschillende soorten reststukjes. Dit is goedkoper dan dat je een stuk leer koopt en handig voor kleine projecten.

TIP: Mocht je wel eens bij een kringloop winkel komen of op een rommelmarkt koop die doos met blokken gewoon. Er zijn zoveel leuke dingen mee te maken. Binnenkort volgen er nog meer DIY’s om te maken met houten blokken.

Vond je dit een leuke DIY en wil je jou versie laten zien? Deel je deurstop met #diyxmttm

XO Helen

Team MTTM

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Kerstwinkel 2017

Helen

Helen Fransen, getrouwd met Pascal en trotse moeder van Guy. Eigenaar van twee webshops (bijderwets en houtenpunaises). We wonen in de Randstad waar we regelmatig uitstapjes maken naar Den Haag, Rotterdam en Delft. Ik heb al een blog voor mijn webshop bijderwets. Daar kan ik alleen niet al mijn persoonlijke verhalen op delen. Mijn blogs voor mama to the max zullen dan ook een persoonlijker tintje krijgen. Mijn ervaringen als moeder en alles wat daar bij komt kijken zal ik hier met jullie delen. Maar ook tips voor uitstapjes met de kids en af en toe een leuke DIY.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!