Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Detoxen: een gezonde start voor mijn lichaam


15 januari 2019


detox gezonde start innerfresh maastricht mamatothemax v2
<

Het is weer zover! Ik ga weer beginnen met een detox kuur en ik ben er helemaal klaar voor. Mijn lichaam heeft echt even een reset nodig om het nieuwe jaar goed te kunnen starten. Ben je benieuwd hoe ik dat doe? Lees dan verder.

Lees ook:
Alles wat je wil weten over mijn detox kuur

Een reset van het lichaam

Op woensdag 9 januari ben ik gestart met een nieuwe detox kuur bij Innerfresh. Dit is precies dezelfde kuur als vorig jaar. De detox bestaat uit 14 dagen, waarvan een afbouwfase, een sapjeskuur van 5 dagen en een opbouwfase. Het zorgt ervoor dat je lichaam als het ware een reset krijgt. De eten tijdens de detox is puur en gezond, het bevat geen e-nummers, geen suikers en het zorgt ervoor dat je organen rust krijgen.

Vorig jaar wilde ik vooral heel graag afvallen. Ik heb toen ook hele mooie resultaten behaald waar ik ontzettend blij mee was. Maar dit jaar doe ik het ook voornamelijk vanwege mijn huid. Daarnaast wil ik ongeveer 3 á 4 kilo afvallen. Om dat verschil te zien heb ik mijzelf gemeten. Op dit moment is mijn taille 81 cm, bovenbuik 94 cm en bovenbenen 102 cm. Ik heb een start gewicht van 73,7. Bij de volgende blog zal ik weer meten en hopelijk heb ik een zichtbaar resultaat!

weekly snaps 2 2019 wekelijks dagboek, winter, maastricht, mama, mamablog, reizen, zusjes, meisjesmama, decembermaand, tweede verjaardag, lilou, etherische oliën, gewicht, afvallen, detox, detoxkuur, Innerfresh, Maasmechelen Village, Maasmechelen outlet, Ted baker, peuterbed, MAMA to the max

Zo ziet mijn kuur eruit

De detox is eigenlijk op een verantwoorde manier je lichaam ontgiften en bestaat uit 3 verschillende stappen. De complete kuur bestaat uit zes darmreinigende en drie darmfunctie-herstellende supplementen. Op dag 1, 3 en 5 heb ik een darmspoeling.

Stap 1: Tijdens deze fase bereid ik mijn lichaam voor door middel van het afbouwen van mijn normale voedingspatroon. Hier start ik ook met het innemen van supplementen die mijn darmen gaan reinigen.

Stap 2: De detoxfase (ook wel sapvasten genoemd) gaat van start. Ik drink gedurende vijf dagen 3 à 4 sapjes per dag. Tijdens deze kuur zal ik geen hongergevoel krijgen dankzij de supplementen. Ik krijg daarnaast voldoende vitaminen, mineralen, aminozuren, anti-oxidanten en sporenelementen om een futloos gevoel te voorkomen.

Stap 3: Ik ga deze fase weer opbouwen met gezonde voeding. Ik begin met smoothies en elke dag mag ik weer iets meer. Bijvoorbeeld gestoomde verse groenten, witte vis en zoete aardappel. Makkelijk verteerbaar en licht eten.

Naast de detox ga ik ook de Liverflush doen. Daarbij wordt mijn lever gereinigd en voorkom ik eventuele galstenen.

weekly snaps 2 2019 wekelijks dagboek, winter, maastricht, mama, mamablog, reizen, zusjes, meisjesmama, decembermaand, tweede verjaardag, lilou, etherische oliën, gewicht, afvallen, detox, detoxkuur, Innerfresh, Maasmechelen Village, Maasmechelen outlet, Ted baker, peuterbed, MAMA to the max

Waarom een darmspoeling?

Één van de meest gestelde vragen is waarom ik ook een darmspoeling doe. Vooral vanwege het effect wat het doet met je lichaam. Want wist je dat zowel een lichaamsdetox als reiniging één van de beste dingen is wat we voor onze lichamen kunnen doen? Je hebt al snel een verstopping in de dikke darm zónder dat je dat misschien weet (wel 3 kilo aan poep!). 70 tot 80% van ons immuunsysteem zit in ons spijsverteringskanaal en 2 á 3 keer per dag zou je ontlasting moeten hebben.

Eigenlijk is een darmspoeling een onderdeel van het hele pakket en voel ik me gezonder en ‘herboren’. Dus, als je ook vaak moe bent, verstopte darmen hebt, dat opgeblazen gevoel ervaart, huidproblemen of angstig bent is een reiniging van het lichaam het overwegen waard!

Na de Detox

Na twee weken is het klaar en zal ik weer helemaal gezond en lekker in mijn vel zitten. Zou ik de reep chocolade kunnen laten liggen? Is mijn huid vooruit gegaan en zie ik al wat verschil in centimeters? In mijn volgende blog zal ik er alles over vertellen!

Heb ik je enthousiast gemaakt over de detox behandeling? Neem dan even een kijkje op de website van Innerfresh. Je kunt op verschillende manieren contact opnemen en ze staan altijd klaar om je vragen uitgebreid te beantwoorden.

Veel liefs,

Pampers

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!