Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Zwangerschaps update #6: Hallo derde trimester


12 september 2016


derde trimester zwanger zwangerschap zwangerschapsupdate MAMA to the max
G

Gisteren was ik alweer 28 weken zwanger en dat betekent dat we zijn aangekomen in het derde trimester. Mijn uitgerekende datum is al over 12 weken…het aftellen kan nu dus echt beginnen!

Alhoewel zwanger zijn heel bijzonder is, kijk ik ook enorm uit naar het moment dat ons kleine wondertje in mijn armen ligt. Als ik zo de eerste babykleertjes vast heb dan kan ik wegzwijmelen bij het idee dat ze er vredig in ligt te slapen tegen mijn borst aan. Toch mag ze nu nog eerst even blijven zitten hoor, want ze is op dit moment ongeveer 1000 gram.

zwanger derde trimester zwangerschapsupdate zwangerschap MAMA to the max

Wat moet er nog allemaal gebeuren?

Project babykamer is in volle gang. Bij Baby’s Corner in België heb ik zo’n mooie kamertjes gezien! Zoveel inspiratie opgedaan dat ik overloop van de ideeën. Binnenkort komt er een artikel online waarin ik mijn inspiratie laat zien. Hier alvast een voorproefje:

theophile en patachou babykamer MAMA to the max

Ook met de geboortekaartjes ben ik volop bezig. Inmiddels weten jullie al dat we de naam al weten en deze zie ik dan ook steeds voor me op het kaartje. Ik heb ervoor gekozen mijn geboortekaartjes te laten ontwerpen bij Lief Leuk & Eigen. Hun collectie vind ik GE-WEL-DIG. Ik heb een aantal proefexemplaren ontvangen afgelopen week en nu wordt het tijd een eigen ontwerp te creëren. Ik weet ongeveer wel wat ik wil….natuurlijk iets met roze en goud 😉 Je ziet het misschien niet zo goed op de kaartjes hier beneden maar de meeste zijn met een folie. Dat vind ik heel speciaal en maakt het kaartje net iets chiquer. Welke vinden jullie het leukste? Ik twijfel zo tussen een enkele en een dubbele kaart…

geboortekaartjes-liefleukeneigen

Verder staan er nog heel wat andere dingetjes op het to-do lijstje. Zo ben ik er nog niet helemaal over uit of ik kies voor kraamvisite of een babyborrel, moeten alle babykleertjes van Maxime nog uitgezocht worden (die staan nu in de opslag) en moet ik nog altijd een baby uitzetlijst downloaden om te kijken of ik alle spulletjes nog heb of dat ik nog een keertje moet gaan shoppen.

Ook bereiden we Maxime goed voor op de komst van haar kleine zusje. Benieuwd hoe we dat doen? Ik schreef er een artikel over. Dat vind je hier.

Waar houd ik rekening mee?

 • bekkeninstabiliteit

Ik heb er tijdens mijn eerste zwangerschap last van gekregen rond de 32 weken. Vanaf dat moment ging lopen een stuk moeilijker en kon ik ook niet meer uren achter elkaar op een stoel zitten. Ik houd er dus rekening mee dat het deze keer ook weer kan gebeuren. En als dit zo is dan ga ik niet meer hele dagen werken, maar probeer ik 5 halve dagen te werken tot aan de bevalling.

 • slecht slapen

Ik merk dat ik slechter begin te slapen ’s nachts. Ik had tot voor kort helemaal geen problemen hiermee,maar nu mijn buik min of meer in de weg begint te zitten, is draaien niet meer zo makkelijk en daar word ik wakker van. Als ik eenmaal wakker ben kom ik heel slecht in slaap. Ik ga dan heel fout op mijn telefoon kijken en zo verstrijken, voordat ik het weet, weer 2 uurtjes. Ook moet ik nu al minstens 1x per nacht eruit om te plassen. Het vervelende is dat er dan helemaal niet veel uitkomt…opstaan voor zo’n klein beetje…tja het hoort erbij. Door de gebroken nachten ben ik door de dag wel wat meer moe. De dagen dat ik werk kan ik goed doortrekken, maar op de dagen dat ik niet werk merk ik dat ik wel wat slaaptekort heb en het doen van middagdutjes steeds meer regel dan uitzondering zijn. Gelukkig kan ik me er aan overgeven en luister ik goed naar mijn lichaam.

 • Eerder bevallen

Maxime is drie weken te vroeg geboren. Nou ja, wat is ’te vroeg’? Ze woog 3850 gram en was 50 centimeter. Wat ons betreft was ze er helemaal klaar voor en was het helemaal niet ’te vroeg’. Ik heb ook nu het gevoel dat ons meisje eerder gaat komen. De uitgerekende datum is 4 december, maar vanaf half november staan we in de hoogste paraatheid;)

 

Grote zus in spé

Wat deze zwangerschap het meest bijzonder maakt is toch wel het feit dat Maxime het zo bewust meekrijgt. Mijn buik krijgt iedere ochtend een kusje en ook voor het slapen gaan krijgt de baby een kusje van haar grote zus. De hele dag door vraagt ze: “wat zegt de baby, mama.” Ze voert al hele gesprekken met de baby. Heel bijzonder om mijn kleine meisje te zien transformeren tot grote zus.

zwanger zwangerschap zwangerschapsupdate derde trimester 28 weken MAMA to the max
Fotocredits: Esther Hameleers fotografie

Ik sluit af terwijl ik een paar schopjes voel tegen mijn rechterzij. Iedere keer vind ik het zo speciaal. Ik kan me niet meer voorstellen dat ik haar niet voel iedere dag. Dankbaar ben ik voor deze fijne zwangerschap. We gaan ons langzaam opmaken voor de eindsprint!

Wil je de eerdere zwangerschapsupdates (nog eens) lezen? Dat kan hier.

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

10 Reacties op “
Zwangerschaps update #6: Hallo derde trimester

 1. Pingback: Weekly Snaps #36 ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

 2. Wat vliegt de tijd he Marjon! Je bent prachtig zwanger. Wat betreft de kaartjes, ik zou voor een dubbele gaan. Enkele kaartjes kindje moeilijk/niet neerzetten wat ik altijd erg jammer vind. Ze zien er wel prachtig uit!

 3. Wat heerlijk Marjon! Kan me voorstellen dat je zin hebt om jullie kleine meisje te ontmoeten over een tijdje <3. Succes maar ook veel plezier met de laatste bijzondere loodjes!

 4. Hier 5dec. uitgerekend van een meisje ☺️
  Heb dezelfde jurk ?
  Ik zou voor kaartje ‘Cleo’ gaan met een paar hartjes ❤️❤️❤️
  Erg leuke kaartjes op de site van Lief-Leuk en eigen!!!
  Slapen is hier ook niet meer wat het geweest is… maar ik geniet volop van de bewegingen in mijn buik! Nog maar even en er ligt weer een klein mensje in mijn armen ?

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!