Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

9x de voordelen van zwanger zijn


1 juli 2016


zwangerschapskleding zwangerschapsoutfit zwanger zwangerschap MAMA to the max
<

Zwanger-zijn brengt natuurlijk heel wat kwaaltjes met zich mee. We denken al snel aan  bijvoorbeeld de (ochtend)misselijkheid, aankomen in gewicht en/of flinke hormoonschommelingen. Gelukkig merk ik deze zwangerschap ook enorme voordelen aan de zwangerschap. Ik voel me erg energiek en op de een of andere manier ook gezonder. Vandaag deel ik de voordelen die ik ervaar aan mijn zwangerschap.

Mijn 9 voordelen van zwanger zijn

zwangerschapskleding zwangerschapsoutfit zwanger zwangerschap MAMA to the max

1. Pregnancy glow

Ze zeggen het wel eens dat zwangere vrouwen een soort van gloed over zich heen krijgen. Bij Maxime heb ik dat niet echt zo ervaren, maar nu echt wel! Ik zie het zelf niet zo zeer, maar krijg de laatste weken vaker te horen dat ik straal. Het is alsof er een mooie gloed over mijn huid heen is gekomen. Ik heb normaal een super droge huid en die is nu totaal verdwenen. Ook gloeien mijn wangetjes constant, best wel grappig om te zien.

2. Lange en sterke nagels

Ik merk ook heel goed dat mijn nagels anders zijn. Gezonder lijkt het wel. Super fijn, want normaal scheuren mijn nagels erg snel. Ik heb niet de meest ideale nagels en omdat ik iedere twee weken gellak op krijg is dat niet zo handig. Ik heb er vaak stukjes uit en ben blij als de twee weken om zijn zodat de nagelstyliste er een nieuwe kleur op kan doen. Dat is nu wel even anders. Mijn nagels zien er na twee weken nog perfect uit. Het enige is dat ze zo hard groeien, dat ik wel nog steeds om de twee weken de afspraak moet laten doorgaan, omdat de uitgroei te erg is. Maar verder voelen ze heel stevig aan, geen scheurtjes meer en de nagellak blijft er perfect opzitten. Je hoort mij dan ook zeker niet klagen.

3. Prachtige bos haren

Ik geniet volop van mijn haren. Ik had me er stiekem al een beetje op verheugd, want ook bij de zwangerschap van Maxime kende ik mijn haren niet meer terug. Ik heb veel minder haaruitval, wat betekent dat ik een veel vollere bos heb. Doordat deze volle bos vallen ze ook ineens heel mooi. Ik hoef er niet veel aan te doen in de ochtend. Even de kam erdoor en ze zitten perfect. Ook glanzen ze meer. Ik denk dat ook hier de zwangerschapsgloed overheen gaat!

4. Grotere, rondere borsten

Sinds het prille begin van de zwangerschap heb ik er een cupje bij. Een gratis borstvergroting zou je het kunnen noemen. Prachtig gewoon. Soms zijn ze wel extra gevoelig, maar dat mag de pret niet drukken. Ik geniet er enorm van en ik voel me erg vrouwelijk.

5. Buik inhouden

Ja, dat hoeft dus nu niet meer. Heerlijk zeg! Ik kan lekker over straat en langs de terrasjes lopen met mijn buik wijd naar voren. Waar je normaal extra je best doet om je buik in te houden, duw ik ‘m nu nog eens extra goed naar buiten, zo van: zien jullie het allemaal, deze dame is in trotse verwachting. Ook na het eten vind ik dat zo heerlijk. Normaal kon ik mezelf nog wel eens rot voelen om die dikke (volgegeten) buik, maar nu met de zwangerschap zit ik lekker onderuit gezakt aan de eettafel en wrijf ik nog eens over mijn mooie, ronde buikje.

6. Compassie uit de omgeving

Het begrip uit de omgeving is zo warmhartig. Overal waar ik kom helpen mensen waar dat kan of tonen ze begrip. Waar ikzelf het nog wel eens onzin vind om iets niet te tillen, wordt het voorwerp toch al snel uit mijn handen getrokken. JP is ook net een tikkeltje bezorgder. Ik denk vaker: kon ik maar even een dutje doen. Als ik dat dan hardop zeg is hij de eerste die zegt: “dan doe je dat toch, ik let wel op Maxime.” Zo lief!

7. Lieve interesse

Zwanger zijn is gewoon ook heel gezellig. Ik merk dat bekende, maar ook onbekende mensen allemaal heel geïnteresseerd zijn. Als zwangere vrouw vind je het natuurlijk geweldig om over je zwangerschap te praten. Uit jezelf begin je er niet snel over omdat je niet weet of iemand daarop zit te wachten, maar vaak stellen mensen al heel snel een vraag over je zwangerschap. Leuk om te merken dat mensen je dan ook tips willen geven of meeleven.

8. Geen menstruatie

Jaaaa, voor mij een groot voordeel. Ik heb na de geboorte van Maxime geen anticonceptie meer gebruikt en werd dus ook mooi iedere maand ongesteld. Heerlijk dat de tampons nu even overbodig zijn en ik geen menstruatieklachten heb. Zwangerschapsklachten zijn veel fijner omdat je weet dat het om een groter doel gaat. Bij menstruatieklachten is het zo zinloos en daar krijg ik altijd een rothumeur van.

9. Shoppen zonder schuldgevoel

Dit voordeel verdient ook een dikke plus. Je shopt niet omdat je iets mooi vindt of het persé wilt hebben….neeeee joh, alles wat je nu aanschaft is ECHT heel noodzakelijk! Het is of voor jou omdat het je zwangerschap aangenamer maakt. Je normale kleren passen niet meer, dus je MOET nieuwe kleding, er zit niets anders op. En daarnaast heb je een babyuitzetlijst te voltooien en mag je kleine wondertje niets te kort komen als ie er eenmaal is. Allemaal erg noodzakelijk dus en hoppa: weg schuldgevoel.

Heel benieuwd welke voordelen jullie nog zien in het zwanger zijn. Iemand die het zwanger zijn mist en graag weer eens de voordelen wilt beleven;)?

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

4 Reacties op “
9x de voordelen van zwanger zijn

  1. Ja ik herken het allemaal wel. Behalve de glow. Mensen zeiden het over mij ook dat ik straalde. Maar als ik in de spiegel keek, zag ik alleen maar een hele moeie, bleke vrouw 😉 hahaha. Maar Je buik niet meer hoeven inhouden… och wat mis ik dat 😉 Nu krijg ik steeds de vraag of ik al weer een beetje op gewicht ben. Uhm wat denk je zelf, vond je me dik dan?? Terwijl ik voor mijn gevoel helemaal niet zo veel was aangekomen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!