Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De voor en tegen van Pinterest


1 mei 2018


<

Jullie weten inmiddels wel dat ik heel veel inspiratie haal van Pinterest. Het is toch wel één van mijn favoriete apps waar ik elke dag wel even op kijk. Het maakt dan ook niet uit waarvoor; bruidskapsels, traktaties of de tuin, echt werkelijk alles. Maar, de kant van Pinterest heeft ook een aantal nadelen. Lees gauw verder wat ik bedoel.

Lees ook:
Voorbereiding voor een autovakantie met kinderen [vakantiechecklist]

Het is niet wat het lijkt

Laat ik maar beginnen door je uit de droom te helpen. Zelfs de simpelste DIY foto’s zijn zo ongelooflijk veel bewerkt. En eigenlijk is dat helemaal niet eerlijk, toch? Je wilt immers dat wat je op de foto ziet staan. Maar, dat evenaar je never nooit niet met een simpele mobiele camera zonder photoshop of een aantal lagen filters. Echt een betrouwbare indruk krijgen van het eindresultaat is geen garantie. Stel je verwachtingen dus (heel erg) bij! Het neemt in dit geval niet weg dat ik deze foto prachtig én gelukt vind! Jij ook?

Pinterest voor en tegen

In een paar woorden het antwoord

Wat ik echt ideaal vind is dat ik weinig woorden nodig heb om te vinden waar ik aan dacht. Zo voerde ik bijvoorbeeld ‘bruidskapsel lang haar’ in en kreeg zoveel resultaten! Vaak klik ik dan op de foto die het mij het meest aanspreekt en dan kan ik weer doorklikken tot ik het ‘perfecte plaatje’ gevonden heb. Dit neem ik dan weer mee naar mijn kapster en die begrijpt gelukkig meteen wat ik bedoel.

Mijn april goals bruidskapsels

Uren lijken als minuten

Oeps, hartstikke guilty! Ik heb gewoon niet door dat ik soms al een uur zit te kijken op Pinterest. Vaak zijn dat dan op momenten dat ik ’s avonds lekker in bed lig en nog ‘eventjes’ wat wil checken. Het is net alsof er iemand aan de klok heeft gedraaid, want voordat ik het weet had ik al lang mijn oogjes moeten sluiten. Misschien toch ook maar een wekker instellen? 😉

Pinterest voor en tegen

Opzoek met een foto

Pinterest heeft ook de functie dat je opzoek kan met een foto. Nou moest ik gelijk aan de bekende IKEA trolley denken die ik een tijdje geleden een make-over heb gegeven. Stel je hebt een foto van zo’n trolley, ga naar de app en upload de foto. Dan zie je ontzettend veel variaties! Ontzettend leuk als je even niet meer weet wat je er mee aan moet.

Pinterest voor en tegen

Mijn conclusie

Ondanks de tegens, is de app echt onmisbaar in mijn leven en ben ik zelfs wel een beetje verslaafd? Ach, zo lang ik voortaan de tijd maar een beetje in de gaten hou is er niks mis mee en kan ik lekker verder gaan met inspiratie op doen en delen natuurlijk!

Wist je dat ik ook een eigen Pinterestpagina heb? Hoevaak gebruik jij Pinterest en waarvoor? Wat vind jij vooral heel leuk en wat niet? Misschien herken je je wel een beetje in mijn tegens… 

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

NEW Babycadeaus 336x280

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
De voor en tegen van Pinterest

  1. Ik ben ook verslaafd en de plaatjes geven inderdaad vaak niet de werkelijkheid weer maar het is oh zo handig! Ik gebruik het vooral om ideeën op te doen maar sinds kort ook ter promotie van mijn blog.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!