Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een kleuter van 4 met een mobieltje, heel normaal…toch?


8 november 2017


<

Steeds meer jonge kinderen krijgen een mobiele telefoon. Het CBS heeft onderzoek gedaan naar de leeftijd van deze kinderen. Daaruit bleek dat 441 4-jarigen in het bezit zijn van een mobieltje. Met een leeftijd van 5 jaar kregen 933 kinderen een mobiel en 2588 kinderen op 6-jarige leeftijd. Wat vind jij?

DE VOORDELEN

Het belangrijkste vinden ouders dat hun kind bereikbaar is. Zo gaf moeder Cindy haar 6-jarige dochter Tara bewust een smartphone. Ze vindt het een veilig idee haar dochter ten alle tijden te kunnen bereiken.

Naast de voordelen van de bereikbaarheid, vinden ouders het ook belangrijk dat kinderen leren omgaan met technologie en vrijheid. Op sommige basisscholen wordt een mobiel zelfs gebruikt voor opdrachten. Het hebben van een mobieltje lijkt dus bijna onmisbaar.

DE NADELEN

Toch kan het op jonge leeftijd ook heel gevaarlijk zijn. Zo blijkt uit een onderzoek van PanelWizard dat 89 procent van de ouders bezorgd is over problemen zoals: cyberpesten, sexting, kinderlokkers en foute websites.

De kans dat een kind zijn of haar mobiel verliest is natuurlijk ook aanwezig. Waar we vroeger er gewoon vanuit gingen en het vertrouwen hadden dat kinderen “voor het donker thuiskwamen”, worden nu heel veel kinderen gebeld om thuis te komen eten. Best een gek idee toch?

CAMPAGNE

KPN start vanaf vandaag met de campagne “Hoe overleef ik mijn 1e mobiel?”. Het doel van het filmpje is om kinderen en ouders bewust te laten worden van de gevolgen van een mobiele telefoon. Wat zijn de gevaren en hoe ga ik daarmee om? Wil je weten of je kind klaar is voor een mobiel? Doe dan deze 5 leuke testjes!

TIPS EN OPLOSSINGEN

Vind je dat je kind nog te jong is voor een mobiel maar wil je wel graag op de hoogte zijn waar je kind is? Je zou kunnen denken aan een GPS horloge, maar ook deze hebben zo hun nadelen. 

Ook WhatsApp is een fijn communicatiemiddel tussen ouders. Bij ons in de straat hebben we een BuurtApp. Die wordt niet alleen gebruikt voor een missend ingrediënt, maar ook voor het doorgeven of vragen van informatie over een kind. Ik vind het persoonlijk een prettig idee dat de buurvrouw even aangeeft dat mijn kind daar aan is komen waaien.

Heeft jouw kind ook een mobiele telefoon? Of heb je een andere tip die je met ons wilt delen?

XO,
Team Mttm

 

Bespaar continu

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!