Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De tegenhanger van de Mojito: de Nojito


9 januari 2015


V

Vorige maand hebben we al een heerlijke Scropino en Passion Cocktail met Pieter gemaakt maar deze maand staat geheel in het teken van de non-alcoholische cocktail! Zoals jullie wellicht weten ben ik deze maand de uitdaging aangegaan (puur en alleen voor en met mezelf) een maand geen alcohol te drinken. Daarvoor kan ik wel meerdere redenen opgegeven maar de hoofdreden is voor mijn gezondheid. Omdat ik het de afgelopen maanden heel druk heb gehad met de start van de blog begon ik in december te merken dat ik een beetje moest gaan letten op mijn lichaam omdat het z’n tol begon te eisen. Ik had te weinig slaap en beweging, beeeeeetje stress en veel te veel lekkers gegeten vanaf Sinterklaas. Onder andere merkte ik het door die sluimerende verkoudheid die er wel was maar niet doorzette en ook niet stopte, mijn huid die erg onrustig begon te worden en de vele slapeloze nachten door al het gepieker over de lancering van de blog.

Ik heb me echt voorgenomen het nieuwe jaar gezond van start te gaan. Ik ben weer 3x in de week gaan sporten, let op mijn eten, probeer op tijd naar bed te gaan EN een maandje geen alcohol zal denk ik zeker wel goed doen voor mijn algehele fitheid.

Ik heb al een aantal drankjes geproefd de afgelopen weken en ik merk dat ik cocktails erruuuugggg lekker vind. Ik ben opnieuw naar Pieter van Veldhoven gegaan, dé cocktailshaker van het Zuiden en nationaal bekend met zijn zaak: Shake and Serve en heb hem gevraagd nu niet alleen de cocktail te maken voor de zwangere vrouwen onder ons maar ook voor de vrouwen die (even) geen alcohol willen drinken zoals ik. Hij legde mij uit dat als je een goedbereide non-alcoholische cocktail maakt je niet het verschil zult proeven tussen de cocktail met of de cocktail zonder alcohol. Ik dacht: eerst proeven dan geloven 😉 Hij is met mij de uitdaging aangegaan!


foto1 foto2 foto3


[print-me alt=”Click me to print”]

Nojito

Bedankt Pieter voor deze geweldige cocktail. Je had inderdaad niet teveel gezegd, de cocktail smaakt heerlijk en kon bijna niet het onderscheid maken tussen de Mojito en de Nojito! Ik kijk uit naar onze volgende cocktails!

Ben je nieuwsgierig geworden en benieuwd of ie echt zo lekker smaakt? Ik ben benieuwd! Als je deze cocktail gaat maken en hij is goed gelukt, wil je er dan een foto van maken en deze op Facebook of Instagram posten met #cocktailsmamatothemax ?

 

Liefs,

leesblog

300 x 600 IMU Half Page Ad

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
De tegenhanger van de Mojito: de Nojito

  1. Pingback: ALCOHOLVRIJ, DE MOCKTAIL: RAFA BERRY SMASH

  2. haha finally u done ur hrmewook. although a bit cheat (done by ur wife) but the food looks yummy. Is it the 1 that u ever left in my comment on Tiong Bahru Market before.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!