Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De naam: ik geloof dat we ‘m hebben!


29 augustus 2016


E

Eigenlijk voordat ik zwanger was, kon ik al vaker wegdromen bij de gedachte dat we hopelijk nog een keertje mama en papa mochten worden. Heel vaak kon ik dan wegzwijmelen bij het denken aan kindernamen. Ik merkte dat ik namen bedenken voor jongens een stuk moeilijker vond, dan voor meisjes. Mijn lijstje met mooie meisjesnamen was altijd al uitgebreid. Het bleek dus niet een kwestie van een naam zoeken, maar een naam uitkiezen, te zijn. Maar het is gelukt! Ik geloof dat we eruit zijn❤︎

pixie dust

De eerste verkenning

Net zoals bij de eerste zwangerschap besloten JP en ik eerst het geslacht af te wachten. We wilden niet al met elkaar “in discussie” gaan over bijvoorbeeld een jongensnaam, terwijl later zou blijken dat we een meisje zouden mogen verwelkomen. Toen we dan ook eenmaal wisten dat ons tweede kindje een meisje wordt, hebben we wel gelijk de stier bij de hoorns gevat. Ik vond het net zoals de eerste keer enorm spannend. Je weet namelijk niet hoe je partner gaat reageren op namen die jij bijvoorbeeld echt heel erg mooi vindt en zeker een reële kans hebben volgens jou. Zo noemde ik een naam waarna JP gelijk zei: “nee, hoe kom je daarbij, die vind ik echt niks.” En omgedraaid was dit ook het geval. Hij bleek niet veel namen op zijn lijstje te hebben staan, maar de drie namen die hij noemde vond ik alledrie niet WOW. Best vervelend om daar open en eerlijk over te zijn, want je wilt elkaar niet kwetsen.

Het vervolg

Ik vond het iedere keer weer een beladen onderwerp. Ik merkte dat ik moeite had de zoektocht samen te bespreken. Soms, met een brok in mijn keel, bracht ik het onderwerp weer onder de aandacht: “schat, we moeten echt nog een samen kijken naar een mooie naam”. Hij knikte dan instemmend, maar echt happy werden we er niet van. We hadden één afspraak, één gouden regel. We zouden geen namen doordrammen. Elkaar respecteren is het belangrijkste wat er is, vind ik. Daarnaast had ik al die tijd wel het vertrouwen dat we een mooie naam zouden vinden. Ik heb nooit een paniekmoment gehad waarbij ik dacht dat het niet goed zou komen. Dat was wel fijn. Ik ben er heel rustig onder gebleven en heb afgewacht totdat de naam die bestemd is voor ons kindje bij ons op zou komen.

We hebben het er op vakantie in Marokko een paar keer over gehad. Gewoon lekker luchtig, met de iPad erbij. We noemden dan een naam en we gaven daar meningen over. Er was wel een naam die ik al eens eerder had genoemd en waarbij JP niks op had gezegd. Hij had de naam dus niet afgewezen en dat was me bijgebleven.

Zou het ‘m zijn?

Eenmaal terug in Nederland noemde ik deze naam nog eens. En JP zei: “ja, die naam heb je al eens gezegd, ik vind die wel mooi.” Nu zijn we al bijna 12 jaar samen en ik ken hem dus wel redelijk goed, haha. En als JP zegt” :wel mooi”, dan zou dat hetzelfde zijn als dat ik zou zeggen: “super super super mooi”. Zijn manier van enthousiasme, haha. Of is dat mannen-eigen??

Ik appte hem de dag erna nog eens met de achternaam erbij. Het stond zo mooi! Ik merkte dat de naam iedere seconde door mijn hoofd spookte. Ik begon eraan te wennen. Noemde de naam zelfs, terwijl ik op de fiets zat, hardop. Wow, wat klonk ie mooi! Ik was er geloof ik uit…wat een speciaal moment. Nu maar hopen dat JP er ook voor zou gaan… Ik wilde het niet pushen, want nog steeds wilde ik dat we een naam zouden kiezen waar we allebei 100% achter zouden staan.

We doen ‘m

En toen kwam het verlossende appje van JP: Ik vind het een hele mooie naam, we doen ‘m. Mijn hart maakte echt een sprongetje en ik kreeg het even wat warmer. Weer een mijlpaal in deze zwangerschap. Op een relatief rustige manier hebben we samen de naam gekozen. Ik ben wel opgelucht dat dit stukje afgerond is. Alweer een ‘zorg’ minder. Is dat wat dramatisch gezegd? I don’t know…maar ik heb wel al eens meegemaakt in mijn omgeving dat mensen het tot het laatste moment nog niet wisten…ik zou daar echt aan onderdoor gaan. Ik ben meer zo’n type die dat allemaal allang vast wilt hebben liggen. Rust in de tent, zeg maar.

Welke naam hebben we gekozen?

We houden de naam net zoals we dat bij Maxime hebben gedaan, voor onszelf. Alleen onze twee moeders hebben we het verteld. Meer om even te polsen wat ze ervan vinden, haha. Ik vind het dan toch wel belangrijk om te horen (terwijl dat helemaal niks uitmaakt, als wij ‘m maar mooi vinden) hoe zij erover denken. Even een kleine bevestiging krijgen, ofzo… Zowel mijn moeder als mijn schoonmoeder reageerden vrijwel hetzelfde. Ze vinden het een naam die echt bij ons past en ook heel mooi aansluit bij Maxime. Het is een Franse naam, want die vinden we blijkbaar gewoon heel mooi. Verder krijgt ook dit baby’tje weer als tweede naam: Julie (net als Maxime). Julie komt van onze hond Juulke, onze trouwe viervoeter die al 8 jaar bij ons is en zo zal voortleven in onze kinderen. Hij is vanaf het eerste uur zo lief voor Maxime, bizar hoe dat kan.

Ik ben nu 26 weken zwanger en vanaf nu ga ik genieten van de mooie naam. Ik schrijf ‘m soms op, gewoon om te kijken hoe het staat☺️, soms noem ik ‘m hardop tegen JP en geniet ik ervan dat ik hem ook zie glunderen. Het is denk ik heel magisch eraan dat niemand het nog weet en we er eerst zelf nog een hele poos alleen van kunnen genieten.

Vertellen we het Maxime?

Absoluut niet???! Mevrouw is zo eerlijk en vertelt alles aan iedereen. Ik weet nog dat ik haar vertelde dat mama een baby’tje in de buik had…ik was toen 6 weken zwanger. Ik zei (lekker naïef) dat ze het nog aan niemand mocht vertellen en het ons geheimpje was. Toen ik haar later die dag weer ophaalde bij de opvang stond de gastouder al te glunderen. “Mimi heeft ons een geheimpje verteld”, zei ze. Ik wist meteen hoe laat het was. Een goed leermomentje om haar verder maar niets meer te vertellen wat anderen ook nog niet mogen weten.

maxime grote zus zwanger zwangerschap in blijde verwachting zwangerschapsupdate MAMA to the max

Hoe hebben jullie de naam gekozen? Zijn er dingen herkenbaar aan mijn verhaal? Of heb het juist heel anders aangepakt? Wie een gokje wil wagen naar de naam, be my guest, heel benieuwd wat jullie denken dat wij mooi vinden! Verheug me me nu al op de reacties?

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Fashion_English11_300x250

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

8 Reacties op “
De naam: ik geloof dat we ‘m hebben!

 1. Pingback: Zwangerschaps update #6: Hallo derde trimester ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

 2. Wat leuk om te lezen! Ik ben bijna 19 weken zwanger en wij zijn er ook uit. We hadden wel eens vaker lijstjes zitten maken maar waren het steeds niet met elkaar eens. Nadat we het geslacht te weten waren gekomen was het snel raak. Hoe langer het duurt, hoe meer het gaat groeien. Niemand weet het nog en dat houden we zo tot ons meisje wordt geboren.

 3. Erg leuk geschreven maar ook vooral herkenbaar! Mijn man en ik zitten met veel dingen op 1 lijn met namen gelukkig ook. Rond de 23 weken hadden we nog 3 (Franse) namen over en uit eindelijk is het Fabiënne Sophie geworden voor ons inmiddels 3 jarig meisje.
  Geniet nog lekker van jullie geheimpje ?

 4. Wat heb je het spannend geschreven ik hoopte de naam onderaan te lezen maar ergens wist ik ook wel dat dit niet het geval zou zijn haha. Leuk dat jullie tweede kindje dezelfde tweede naam krijgt als Maxime. Wij hadden een lijstje met 3 meisjes namen en 3 jongens namen en daar wilden we dan 1 uit kiezen, de meisjes naam waren wij heel snel uit maar de lijst met jongensnamen bleef maar veranderen en kwamen we niet goed uit. Op de dag van de geslachtsecho hebben we toen de knoop doorgehakt voor een jongensnaam maar stiekem bleef ik dus met Olivia in mijn hoofd zitten en uiteindelijk kregen we dus te horen dat we een meisje zouden ‘krijgen’.
  Kelly onlangs geplaatst…De O is van onzekerMy Profile

 5. Oh, wat spannend Marjon! Ik ben heel benieuwd naar jullie naam. Wij hebben ook al een naam voor ons dochtertje, dat we in januari verwachten. Mijn ouders weten de naam ook en vonden hem ook heel mooi! Zo speciaal om er samen al over te praten en haar bij haar naam te noemen. Zo wordt ze al echt onderdeel van het gezin.
  Anna onlangs geplaatst…Niet getrouwd, maar wel kinderenMy Profile

 6. Wat fijn dat jullie eruit zijn! Ik herken veel in je verhaal. Wij verwachten een zoon en ik had vooraf al een vermoeden dat dat veel lastiger zou worden qua namen vinden dan wanneer we weer een dochter zouden krijgen. Ik ben nu 31 weken zwanger en we zijn er nog niet uit. Net als jij wil ook ik niet pushen, maar dat is lastig als er maar een paar namen zijn die je echt mooi vindt 😉 Ben erg benieuwd naar jullie keuze!
  Monique onlangs geplaatst…Zwangerschapsshoot!My Profile

 7. Heerlijk dat jullie er al uit zijn vwb de naam. Ik ben inmiddels 35 weken en zijn er voor een meisje nog steeds niet uit(twijfelen tussen 2 namen). Voor een jongetje weten we het gelukkig wel. Pff. Wat een klus. Ging bij de andere 2 zwangerschappen makkelijker.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!