Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Dé makkelijkste Herfst DIY


7 oktober 2020


<

De herfst is het perfecte seizoen voor een decoratie knutsel idee.  Het materiaal ligt gratis voor het oprapen buiten en het is zo gepiept! Vorig jaar maakten we de herfstkrans, dit keer hebben we voor jullie de Mos-Bol! De mosbol ziet er moeilijk uit om te maken, maar dit herfst-stukje is de makkelijkste herfst DIY! Ik laat je zien hoe simpel het is;

Wat heb je nodig?

  • Een doosje mos
  • IJzerdraad
  • Piepschuim bol (ik heb 10cm en 5 cm doorsnede gebruikt)
  • kleine (herfst)decoraties
  • kniptang
  • lijmpistool

We beginnen met de basis

Je neemt een flinke plak mos uit de doos en legt deze om de bol heen. Je trekt het mos strak om de bol heen door het ijzerdraad er strak om heen te draaien. Het teveel aan mos trek of knip je weg en vieze stukjes camoufleer je met een stukje mooi mos. Doordat je alles strak aantrekt met het ijzerdraad werk je oneffenheden weg en wordt de bol mooi rond. Wanneer je klaar bent met het ijzerdraad eromheen te wikkelen, knip je de draad door en draai/knoop je het uiteinde vast aan een dwarsliggend ijzerdraadje zodat het niet los kan laten. Op deze manier heb je al de basis voor de bol. De ijzerdraadjes kan je straks verbloemen door er wat decoratie op te plakken, maar ikzelf vind het niet opvallen.  Met een beetje handigheid heb je deze binnen enkele minuten al klaar!

Enige wat jij nu nog hoeft te doen, is die kleine herfst frutseltjes erop te plakken met het lijmpistool en klaar is jouw herfst-deco!

 

Voor een speelser effect heb ik bij onderstaande mosbol een dikker roze ijzerdraad om de bol heen gewikkeld die voor wat extra body zorgt. Alle herfst decoratie die ik nog in huis had,  heb ik goud gespoten met een spuitbus gouden lak zodat het beter bij de rest van het interieur zou passen. Dat maakt deze DIY dus ook perfect voor iedereen die niet van de herfst houdt (ze bestaan, echt)  

Ze zijn niet alleen geschikt om op de tafel te zetten of op een ronde vaas; rijg ze aan een doorzichtige (vissers) draad en hang er een paar voor het raam!

De “mosbol” kan ook heel gemakkelijk een mos-cilinder worden of een mos-krans. De piepschuimvormen krijg je in alle formaten en afmetingen, en de werkwijze blijft gewoon hetzelfde! Ik ben heel benieuwd naar jouw mos-figuur!

XO Team MTTM

 

 

 

Woonverzekering Image Banner 300 x 250

Mandy

In het kort; Mandy, 35 jaar, 15 jaar samen met Bart en moeder van drie; meisje Tess van zes en een setje jongens, Mats & Raf van vier jaar oud. Met dit gezelschap woon ik in het zonnige zuiden des Lands bovenop een berg. Tijdens mijn laatste zwangerschap maakte ik noodgedwongen een carrière-switch van parttime apothekersassistente naar fulltime thuisblijfmoeder. In mijn vrije tijd kruip ik graag achter de naaimachine om mijn creativiteit los te laten. Behalve chaotisch ben ik o.a. huishoudmanager, chauffeur, kinder-haarstyliste en anti-sport.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!