Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De lang naar uitgekeken moeder-dochterdate


6 oktober 2015


<

Fam. Grevers 096

copyright: www.juliefotografie.nl/

Mijn eerste blog voor Mama to the max! Het heeft wat deadlinestress gekost vanwege een hoofd dat overloopt met regeldingen en een planning die geen goede planning bleek te zijn. Maar hij is er..!  Ik drink er een wijntje op om te vieren dat ik vanaf nu deel uitmaak van het bloggersteam van deze leuke website. 

Even kort iets over mij. Mijn naam is Tamara Grevers, nog net geen 30. Vrouw van hele leuke man en moeder van twee mooie meiden.(Zoë 4, Femme, 2)

Ik werk parttime als zelfstandig webdesigner. Een hele leuke baan. Ik houd van een goed boek, lekker eten met een wijntje, vriendinnendates, series kijken en hardlopen.(soms)
Schrijven staat hoog op mijn wordikblijvan-lijstje en ik vind het top dat ik deel uit mag maken van het bloggersteam van Mama to the Max.

Ik vind het vooral leuk om te schrijven over alledaagse dingen die ik tegenkom als werkende moeder, over verrassende vragen die kleuters kunnen stellen, over twee dochters met een ochtendhumeur (= grote ochtendstress) of over mama-dochterdates…

Ze is er vroeg bij, mijn vierjarige schat. Voor het ondergoedrek bij de Hema wijst ze een kleurig mini-bh’tje met bloemetjes aan. “Mama, die lijkt wel voor meisjes…” Ze kijkt me uiterst serieus en een tikkie verwachtingsvol aan en ik moet mijn best doen om niet te lachen. Na de belofte dat ze een hele mooie mag uitzoeken als ze een jaar of twaalf is, kan ik haar mee krijgen naar de volgende winkel. Daar bekijkt ze aandachtig alle lippenstiftjes, poederdoosjes en de kleurige nagellakjes. Als ik bij de juwelier vervolgens een paar oorbellen uitzoek, komt de vraag die ik al een tijdje aan zag komen, wanneer zij gaatjes in haar oren mag.

We zijn aan het shoppen, mijn dochter en ik. Een echte mama-dochterdate. Daar verheug ik me al op sinds de dag dat ik wist dat er een meisje in me groeide. En vandaag zijn we samen in de stad. Mijn kleutermeisje voelt zich reuze groot en weet precies wat ze mooi vindt.IMG_1588

Ze is in haar nopjes met haar nieuwe winterlaarsjes die volgens haar een echte hak hebben, net als mama’s laarzen. Haar rode regenjasje met witte polka dots, wil ze direct aan, ook al is de lucht stralend blauw en het passen van een jurkje is hét startsein voor een dansje.

Zij geniet. Ik geniet. Ik voel me trots met mijn grote meid aan de hand. Net als die eerste keer dat ik met haar in de kinderwagen liep. Net als die eerste keer dat ik haar naar de peuterspeelzaal bracht en net als die keer dat ze vol trots zonder zijwieltjes kon fietsen. Hoe mooi is het leven van een meidenmama. Stiekem hoop ik soms een beetje dat ze altijd zo blijft. Mijn kleine meisje die mama de allerliefste van de hele wereld vindt en die met haar kleine kleuterbeentjes naast me huppelt en ondertussen babbelt over mini mouse sokken.

Heel af en toe krijg ik een flash forward naar ons leven over tien jaar met niet één, maar twéé pubermeisjes in huis die ruzie maken over hun kleding of wie er in de badkamer mag. Dat het dan over is met alle lieve knuffels voor mama en dat alles wat ik doe of zeg beláchelijk is. En dat ze het liefst de hele dag op haar kamer muziek luistert, in plaats van samen dansen op k3. Bovendien is het ochtendhumeur dat ze nu al heeft tegen die tijd waarschijnlijk verdrievoudigd. En lig ik avonden ongerust wakker tot ze veel te laat thuis komt.varnish-418241_1280

Volgens mijn eigen moeder (en zij kan het weten, ze had er vier!) is het zelfs dan nog geweldig leuk om een meidengezin te hebben. De gezelligheid, knusse momentjes en oneindige kletsverhalen maken de rest meer dan goed. Dus daar vertrouwen we dan maar op. Bovendien zijn mama-dochterdates met tienermeisjes natuurlijk net zo leuk en heb ik daar zelf hele goede herinneringen aan. Dus die houd ik er in ieder geval in met mijn eigen meiden.

 

Gelukkig zijn ze nog lang geen tiener en ik neem me voor om nog een beetje extra te genieten van nu. Van twee minimeisjes die het heerlijk vinden om met mama op stap te gaan en elke ochtend komen knuffelen in bed. Van prinsessenjurkjes en gegiechel en gezellige meidenmomentjes. En zelfs van gegil, gemopper en geruzie. Want hoe leuk het ook is met twee dametjes in huis, dat hoort er ook nu al bij.

En later als ze groot zijn, plannen we nog veel meer mama-dochter dates, dan gaan we lunchen op terras, genieten we van heerlijke beauty-behandelingen, lopen we samen de 5km en gaan we natuurlijk shoppen. Dan halen we meteen die bloemetjes-bh.

Fashion_English11_300x250

Tamara

Mijn naam is Tamara Grevers, nog net geen 30. Vrouw van hele leuke man en moeder van twee mooie meiden.(Zoë 4, Femme, 2) Ik werk parttime als zelfstandig webdesigner. Een hele leuke baan. Ik houd van een goed boek, lekker eten met een wijntje, vriendinnendates, series kijken en hardlopen(soms). Schrijven staat hoog op mijn wordikblijvan-lijstje en ik vind het top dat ik deel uit mag maken van het bloggersteam van MAMA to the max.

2 Reacties op “
De lang naar uitgekeken moeder-dochterdate

  1. Heel erg leuk geschreven! Hoewel ik zelf een zoontje heb herken ik veel van wat je schrijft in mijn twee nichtjes, die ook al echte dametjes worden! Wat vliegt de tijd maar ook prachtig om te zien!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!