Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De laatste loodjes…..READY TO POP!


25 november 2016


laatste loodjes zwanger MAMA to the max
<

De laatste loodjes wegen het zwaarst. Jeetje wat past deze uitdrukking perfect bij het einde van een zwangerschap. Niet alleen is je buik enorm zwaar, ook psychisch wordt het allemaal net even iets heftiger. 

VOLDOENDE RUST NEMEN

Veel mensen (ook jullie!) om me heen wensen me succes met de laatste loodjes en vaak volgt dan de zin: doe maar lekker rustig aan. Voor mij is dat makkelijker gezegd dan gedaan. Slapen gaat een stuk moeilijker, maar ik heb niet te klagen. Ik lig geen nachten wakker gelukkig. En ik heb twee wonderkussens! Ik heb express geen voedingskussen aangeschaft deze keer, want wat vond ik dat een onding zeg, tijdens mijn eerste zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding. Veel te groot en totaal niet praktisch (zal wel aan mij liggen, want ik lees overal dat vrouwen dit onder de musthaves zetten). Nee, geef mij maar de ofelia blad witte kussens van IKEA.

voedingskussen zwanger laatste loodjes kussen tussen de benen MAMA to the max

Ik heb er twee en door de dikke vulling bieden ze enorme steun. Eentje duw ik tussen mijn benen en eentje als ik op mijn zij lig tussen mijn armen. Ik ben er al zo goed in geworden dat ik in één keer kan omdraaien van de ene naar de andere zij. Dat ging met een voedingskussen NO WAY!

VOORWEEEËN

Ik heb al een tijdje last van voorweeën ofwel indalingsweeën. Geloof dat dat ook wel heel normaal is. Uiteindelijk wil je ook dat je kindje goed indaalt in het geboortekanaal zodat hij er goed uit kan komen als de bevalling begint. Ook heb ik wel al veel last van harde buiken. Vooral als ik even een ochtendje bezig ben met Maxime dan geeft mijn lichaam aan dat het genoeg is geweest. Eigenlijk maar goed ook, want daardoor hoef je maar te luisteren naar je lichaam en weet je dat je gas terug moet nemen.

KORTADEMIGHEID

Ik merk dat ik de trappen niet meer in één keer op kan lopen. Wij hebben onze verdieping op de tweede etage en ik moet op de eerste echt even op adem komen. Ik voel ik mezelf veel zwaarder ademen,. vooral als ik aan het vloggen ben…dan hoor ik mezelf al hijgen in de camera. Ach ja, het hoort erbij en dat weten jullie ook wel allemaal.

HET WACHTEN IS AANGEBROKEN

De bevalling van Maxime overviel ons met 36,5 week enorm en heb ik dat wachten helemaal niet gekend. Ik hoopte altijd dat ik dat bij een tweede zwangerschap dit wel zou mogen meemaken. Dat alles helemaal klaar is en je eigenlijk alleen maar op de bank met een tijdschrift ligt en geniet van die laatste momenten dat er een wezentje in je buik zit. Maar nu het daadwerkelijk ook zo is, ben ik toch voor scenario 1. Dat wachten maakt me onzeker. Het geeft je namelijk de ruimte na te denken over de aankomende bevalling. Dat vind ik niet persé positief. Ik merk dat ik bang word als ik er te lang aan denk. Je gaat dan toch automatisch denken over wat er allemaal mis zou kunnen gaan.

 

Het zit er bijna op. Dat vind ik van de ene kant heel jammer, want ik heb een hele fijne zwangerschap gehad en genoten van mijn groeiende buikje en alles eromheen. En natuurlijk ben ik opgelucht als ze zometeen gezond ter wereld is gekomen en de zwangerschap klaar is. Zijn jullie ook zo benieuwd wanneer het zal gaan gebeuren? Ik vind het steeds spannender worden, vooral omdat Maxime 3 weken te vroeg is gekomen.

 

Lees hier mijn blog over ‘Langzaam afscheid nemen van mijn fijne zwangerschap’.

 

Liefs,

 

handtekening MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Kids NL 140317 - 210617 300x250
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
De laatste loodjes…..READY TO POP!

  1. Wat een prachtige blog heb je erover geschreven en erg herkenbaar. De laatste loodjes zijn inderdaad behoorlijk pittig, zowel lichamelijk als mentaal omdat je er toch steeds mee bezig blijft. En het loslaten is zoveel ingewikkelder dan om het te horen of te lezen als tip, zeker als je al dat vrolijke getrappel in de buik voelt. Spannend wanneer de kleintjes komen, hoop dat je toch deze laatste dagen kunt opladen en vol energie de bevalling in kunt gaan en het alles mee zal vallen, dat gun ik je zo. Veel liefs X
    Dagmar onlangs geplaatst…25 X Lichtpuntjes – Vrienden, hoogzwanger en happy herfst!My Profile

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!