Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De jaarlijkse kerstshoot


15 december 2015


D

Daar gaan we weer; de jaarlijkse kerstshoot. Elk jaar ergens in november boek ik een fotoshoot in kerstsferen om te gebruiken voor leuke persoonlijke kerstkaarten. Dan kunnen we onze vrienden en familie elk jaar even laten zien hoe onze kinderen gegroeid zijn en hoe knap ze wel niet zijn. Een klein opschep-momentje. Dus ook dit jaar weer. Ik weet niet meer waarom, maar dit jaar was ik te laat met een afspraak maken. Helaas voor mij waren mijn twee favo-fotografen al heel snel volgeboekt en ik had moeite om op korte termijn een fotograaf te vinden die a) betaalbaar was, b) beschikbaar was en c) een studio tot zijn/haar beschikking had. Gelukkig vond ik op de valreep iemand die nog een plekje voor me had en zelfs speciale kerstshoots aanbood, dus de afspraak was gelukkig heel snel gemaakt.Kerstmis photoshoot

Twee dagen voor de date vond Mats het een goed idee om een aantal kiezen door te laten komen. Hij had wat verhoging en was wat hangerig. Niks aan de hand, is vast binnen een dag weer over, komt helemaal goed. Eén dag voor de date komt Tess heel moe terug van school en komt niet meer van de bank af. Logisch ook, ze haddden Sinterklaas viering gehad op school, inclusief ingestudeerd liedje met dansje voor de Sint en dat vond ze wel héél erg spannend. Op tijd naar bed, niks aan de hand, komt helemaal goed.

Die nacht draaide ik snel bij…. Mats sliep pas tegen een uur of 2 ’s nachts en Tess riep vanaf dat moment elk uur voor een glaasje water. Vroeg in de ochtend kwam al het water (en wat pepernotenprut) er weer uit en lag ze als een wit vaatdoekje op de bank. Wasmachine-lading  1 werd aangezet. Ondertussen werden Mats en Raf ook langzaamaan wakker en trof ik Mats kwijlend als een bloedhond aan in bed, alles nat en hij maakte er bijpassend ‘auauauauauauawwwww’ bloedhond-geluidjes bij. Heel heel zielig! Helaas pindakaas, dit gaat ‘m niet worden… En ik begeef me ondertussen aan wasmachine-lading nummer 2.

Zo’n 3 uurtjes na de eerste spuug- en verschoonpartij, staat Bart naast me voor versterking. Althans, dat hoopte ik. Ik keek tegen een wit snoetje aan en ik hoorde alleen nog  maar “ik voel me niet zo lekker”. Prima, ik was toch bezig, maar als je moet spugen dan graag boven waar ik er niks van mee kan krijgen. Kinderspuugjes kan ik goed hebben, grote mannenspuug is een heel ander niveau. Ik mocht er alsnog van meegenieten want de babyfoon pikte het geluid prima op. Heel bijzonder want onze babyfoon heeft moeite om babyhuiltjes zonder vertraging op een hoorbaar niveau door te seinen, nu pikte het prul alle actie op die van de wc tot op de kinderkamer te horen was en dat allemaal op standje vliegtuig.

Ik vind het geeneens erg. Op zo’n momenten ben ik vreemd genoeg op mijn best. Terwijl ik Mats knuffel en droog dep, houd ik Tess een bakje voor om in te spugen. De wasmachine draait, ik sorteer alvast de volgende lading met Raf op mijn arm die ook graag een beetje aandacht wilt. Ineens vind ik alles met mijn ogen dicht, waar ik normaal gesproken een olifant in de woonkamer over het hoofd zie. Ik krijg het zelfs nog klaar om voor iedereen een passend ontbijt klaar te maken terwijl ik me aan de telefoon verontschuldig bij de fotografe. De boodschappen zijn online besteld, die hoef ik alleen nog maar op (te laten) halen en ik geniet van de vele knuffels die ik nu van ze krijg. Normaal is 90% van de knuffels voor papa maar als ze ziek zijn, mag ik alle knuffels hebben! Allemaal dingen die ik op een doodnormale zaterdag niet voor elkaar krijg.

Knutselen
Helaas voor onze vrienden en familie dit jaar geen up-to-date foto van de kinderen, maar een door Mats en Raf geverfd stukje kunst op een kaartje. En voor de leuk strooi ik die ook nog vol met glitters als goedmakertje. Misschien nog wel veel leuker!

Liefs,

Mandy (twinsane_mamandy)

Bespaar continu

Mandy

In het kort; Mandy, 35 jaar, 15 jaar samen met Bart en moeder van drie; meisje Tess van zes en een setje jongens, Mats & Raf van vier jaar oud. Met dit gezelschap woon ik in het zonnige zuiden des Lands bovenop een berg. Tijdens mijn laatste zwangerschap maakte ik noodgedwongen een carrière-switch van parttime apothekersassistente naar fulltime thuisblijfmoeder. In mijn vrije tijd kruip ik graag achter de naaimachine om mijn creativiteit los te laten. Behalve chaotisch ben ik o.a. huishoudmanager, chauffeur, kinder-haarstyliste en anti-sport.

9 Reacties op “
De jaarlijkse kerstshoot

    • Dank je wel ? was misschien nog wel leuker om te doen dan foto’s maken! Ik denk dat ik daar een jaarlijkse traditie van ga maken ? de kaarten vielen in de smaak bij de ontvangers (behalve de glitters ?)

  1. Pingback: Mandy blogt over haar kerstshoot. - Mama's Me-time

  2. Wederom met plezier je verhaal gelezen.
    En zie het allemaal zo goed voor me hoe het die dag er aan toe is gegaan bij jullie.

  3. Weer geweldig geschreven. Ik lig weer dubbel op de plek waar we elkaar jaaaaren geleden hebben ontmoet. Fijne feestdagen!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!