Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De gouden tip!


17 januari 2016


I

In de afgelopen vier jaar ben ik al tegen de nodige hindernissen aagelopen waarvan ik veel  geleerd heb. Om het collega(tweeling)moeders iets gemakkelijker te maken, wil ik graag mijn tips delen die hier thuis echt een uitkomst waren! Andere moeders waren zo lief om ze met mij te delen, ik geef ze graag door;

Tip 1

Het probleem… Onze dochter was 2 jaar en 2 maanden toen de jongens geboren werden. Ze ging van 110% in één keer naar 33% aandacht en dat wilde ze ons graag op elk mogelijke manier duidelijk maken, met name wanneer de jongens mijn aandacht hard nodig hadden! Ze vond bijvoorbeeld middagdutjes niet meer nodig, was binnen een week zindelijk en werd een professionele peuterpuber die feilloos aanvoelde hoe ze mij op de kast kreeg. Ideale combinatie met twee kleine baby’s die behoorlijk wat tijd vroegen. Er was een oplossing! De ‘voedingsdoos’; deze doos (mand, kistje, zak) zat propvol met kleine hebbedingetjes waar ze alleen mee mocht spelen als de jongens de fles kregen. En nog veel belangrijker,het was voor haar alléén en absoluut verboden voor kleine broertjes. Het was een hit! Ze verheugde zich nu zelfs op de flesjes en zat dan superlief aan de salontafel met slijm in een potje, stickervellen en ieniemienie puppy-hondjes te spelen. Weliswaar allemaal tegelijk, maar ach…. het was haar schatkistje.

Sleeping newborn identical boy twins.

Tip 2

Kraamcadeau’s bij de tweede baby(s) vind ik toch wel een dingetje. Je hebt al veel dat nog heel goed een tweede ronde mee kan en van de vorige keer heb je veel geleerd, dus ben je nu misschien iets kritischer naar de spullen die je om je heen verzamelt. Ik vond een online verlanglijstje een ideale uitkomst. Je laat al jouw wensen,  inclusief link naar de website en eventueel de prijs, achter op een site (bijvoorbeeld www.lijstje.nl) waar vrienden en familie op kunnen inloggen. Zij vinken op hun beurt af wat ze jullie graag cadeau willen doen en dit cadeau is niet meer zichtbaar voor een andere bezoeker. Perfect! Geen ongemakkelijke (telefoon)gesprekken over cadeauwensen terwijl je het budget niet kent. Geen kleertjes die niet jullie smaak zijn en daarom nooit gedragen worden. Zet er gerust ook de duurdere aankopen op, zoals de (auto)kinderstoel of campingbedje. Het kraambezoek heeft nu de mogelijkheid gezamenlijk een cadeau te geven of spontaan heel gul te zijn. Cadeaubonnen doen het trouwens ook heel goed. De verlanglijstjes zijn ook heel slim te gebruiken voor verjaardagen, doop of kerst!

Tip 3

Een cursusje ‘Dunstan babytaal’ zou eigenlijk bij elke verse moeder op het kraambed aangeboden moeten worden. Mevrouw Priscilla Dunstan heeft dankzij haar zeer goede gehoor een methode ontwikkelt waarbij je als ouder jouw baby beter kunt begrijpen. Pasgeboren baby’s maken vanaf de geboorte vijf geluiden met ieder een hele specifieke betekenis. Een geluid voor honger, moe, een boertje dat dwarszit, darmkrampjes en ongemak. Het is als ouder ontzettend fijn om de huiltjes beter te begrijpen en het scheelt je enorm veel tijd. Ik ben niet de enige die er het nut van inziet; er zijn zelfs al verschillende kraamzorgorganisaties die ermee werken. Je kunt de DVD online bestellen maar een bezoek aan huis van een gecertificeerd dunstan-consulente is ook een mogelijkheid. Meer informatie is te vinden op www.babytaal.nl.

Baby_met_vijf_Dunstan_Babytaal_geluiden_eromheen

Tip 4

De eerste tip is voor alle zwangere mama’s die zich afvragen of ze wel al alles in de ziekenhuistas ingepakt hebben. Misschien niet nodig; Een extra lange oplaadkabel voor de telefoon of een subtiel verlengkabel(tje)! Het zou zomaar kunnen dat je wordt opgenomen terwijl er nog geen actie is. Of dat je tijdens de bevalling wat schade oploopt en iets langer mag genieten van de ziekenhuiszorg. Het is tenslotte 2016 en zo’n beetje iedereen heeft een smartfoon om de tijd mee te doden. Nu wil het zo zijn dat ziekenhuisbedden, stopcontacten en telefoonopladers niet op elkaar zijn afgestemd. Zal je zien dat de batterij het begeeft op het moment dat je de hele familie wilt appen.

Tip 5

Darmkrampjes! Ik heb al veel noodkreten gehoord van moeders met huilende baby’s door darmkrampjes. Er zijn verschillende middeltjes verkrijgbaar bij de drogist die dit ongemak zouden kunnen verhelpen, maar ik heb gemerkt dat goed boeren na de fles net zoveel effect heeft. Er zijn verschillende andere manieren om jouw baby te laten boeren dan het lichtjes kloppen op de rug. Onze jongens vonden het prettigst in een zittende houding bij ons schoot terwijl we met het bovenlichaam langzaam rondjes draaiden. Vraag gerust eens aan de kraamhulp of ze andere manieren kent om jouw kindje te laten boeren. Het zal je verbazen hoeveel verschillende manieren er zijn!

 

Met deze tips kwamen wij het eerste jaar door. Gaandeweg werden we creatief en een tikje pedagogisch onverantwoord, maar dat mag. Ik hoop dat er voor jou minimaal één goede tip tussen zit en dat je zelf een mooie top 5(of meer) mag maken voor iemand anders. Ik ben erg benieuwd naar jouw gouden tip!

 

 

 

 

Mandy

In het kort; Mandy, 35 jaar, 15 jaar samen met Bart en moeder van drie; meisje Tess van zes en een setje jongens, Mats & Raf van vier jaar oud. Met dit gezelschap woon ik in het zonnige zuiden des Lands bovenop een berg. Tijdens mijn laatste zwangerschap maakte ik noodgedwongen een carrière-switch van parttime apothekersassistente naar fulltime thuisblijfmoeder. In mijn vrije tijd kruip ik graag achter de naaimachine om mijn creativiteit los te laten. Behalve chaotisch ben ik o.a. huishoudmanager, chauffeur, kinder-haarstyliste en anti-sport.

2 Reacties op “
De gouden tip!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!