Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De eerste keer op vakantie met onze tweeling


22 november 2015


<

Tijdens mijn zwangerschap besloten Thomas en ik om nog geen vakantie vast te leggen voor de aankomende zomer. Je weet immers niet hoe de kindjes het doen als ze geboren zijn en we waren ook bang dat ons leven als ouders met, in één keer, twee kinderen toch wel heel anders zou zijn als voorheen. Maar het reisbloed kruipt waar het niet gaan kan en een maand of drie na de bevalling begon het te kriebelen om toch naar het buitenland te gaan met ze. Maar waar ga je heen met twee baby’s? En ook niet onbelangrijk, hoe kom je er?

Onze eisen: zon, relaxen maar ook wat zien, comfort en vooral lekker genieten van elkaar!

Lachebekkies

Aangezien ik altijd tegen Thomas heb gezegd dat ik pas mee ga kamperen als we kinderen zouden hebben, kon ik nu echt geen ander excuus verzinnen en werd de zoektocht dus beperkt tot campings. Maar dan wel in een mobile home, stacaravan of chalet, want enige vorm van comfort vind ik wel fijn, vooral met twee kleine kinderen. Om aan de zon-eis te voldoen begint de zoektocht op zo’n 1.000 km afstand van ons huis. Met een man met vliegangst en twee baby’s die op deze leeftijd nog schoot moeten was het vliegtuig niet echt een optie. Wat overblijft is dus de auto, ook wel handig omdat er veel, erg veel bagage meegaat.

Gelukkig konden wij in mei een weekendje ‘proefdraaien’ tijdens een lang weekend naar een bungalowpark in Nederland. Wat een spullen werden er in de achterbak geladen zeg… Waar ik voorheen makkelijk 5 dagen weg kon met een handbagage koffer was er voor dit weekend geen plekje meer over in de kattenbak. Daar moet ik toch even goed over na gaan denken want een tweelingbuggy, campingbedjes en alle andere bagage die je nodig hebt voor twee weken vakantie passen echt niet in onze auto.

Voor het eerst heb ik dan ook last van inpak-stress. Op het moment dat ik alles voor de derde keer naloop of ik nu echt alles heb, krijg ik de ‘geniale ingeving’ dat er in Italië ook kinderen geboren worden en deze ook allemaal groot worden dus als ik iets vergeet kan ik dat ook vast wel in Italië kopen… Er valt gelijk een last van mijn schouder, daarom geef ik dit graag als tip mee aan alle moeders met inpak-stress!

Half september is het dan eindelijk zo ver, we gaan op weg naar het Gardameer in Italië. De keus is gevallen op Camping del Garda in Peschiera del Garda, een vrij grote camping maar wel met hele ruime mobile homes. Ook vinden wij het heel fijn dat er niet overal auto’s mogen rijden op de camping.

Vakantie

Op de heenweg rijden we pas in de middag weg, omdat we op de helft ongeveer willen overnachten in Duitsland. Ontzettend slecht besluit blijkt later want tegen 11 uur `s avonds moeten wij op zoek naar een hotel terwijl de meisjes heerlijk liggen te slapen achterin de auto. Niet alle hotels zijn nog geopend om deze tijd en na een uur zoeken hebben we, met de handige app van Booking.com, toch een hotel gevonden. Er staat één campingbedje op de kamer, dus we hoeven er maar één uit de auto te halen. Twee baby’s uit hun slaap halen en in een grote, koude hotelkamer leggen blijkt niet zo handig van ons. Ze blijven de hele nacht vrij onrustig en wij zijn gebroken als het 7 uur `s ochtends is, vooral wetende dat we nog maar op de helft van de reis zijn. Maar goed, we hebben het vooruitzicht dat we twee weken zon tegemoet gaan dus even doorbijten deze aankomende 10 á 12 uur…

Gelukkig slapen Anna en Julia weer veel in de auto en met de nodige eet/drink/luierverschoon-stops is de autorit goed te doen. Het valt ons op dat de babyruimtes erg schoon en ruim zijn bij de grote wegrestaurants in Duitsland, Zwitserland en Italië.

We hebben de tweelingbuggy trouwens thuis gelaten omdat we op de site van de reisorganisatie hebben gezien dat we op de camping ook buggy’s kunnen huren. Dat hadden we ook met de campingbedjes kunnen doen maar ik vond het hygiënischer om ze zelf mee te nemen. Ook dat hoef ik de volgende keer niet meer te doen want alles in de mobile home is schoon en hygiënisch genoeg. Scheelt ook weer ruimte in de auto.

Op de camping is het prima vertoeven. Er is van alles te doen rondom het zwembad maar helaas is het kinderbad niet verwarmt en half september is het voor twee baby’s van 9 maanden echt te koud. Ook pootje baden in het Gardameer zit er niet in want je moet vanaf een steiger het water in en met een baby in mijn arm vind ik dat een hele opgave. We hebben ons goed vermaakt in de buurt van de mobile home. Omdat er toch geen auto’s kunnen komen hebben we de handdoeken op de grond gelegd, speelgoed erop en de dames vermaken zich prima! En wij uiteraard ook, in het zonnetje met een Italiaans wijntje en lekkere hapjes.

Buiten spelen

De twee weken in Italië vliegen voorbij. Peschiera del Garda is een toeristisch, leuk plaatsje met veel goede restaurants maar het is vooral een prima uitvalsbasis om de omgeving te ontdekken. Wij maken uitstapjes naar o.a. Bardolino want volgens velen hebben ze daar de lekkerste ijsjes van heel Italië. Ook bezoeken we de plaatsjes Sirmione en Lazise, rijden we een gedeelte van de wijnroute en uiteraard gaan we naar Verona. Met een dochter die Julia heet mag een bezoek aan het balkon van Romeo en Julia natuurlijk niet ontbreken. Maar de stad heeft veel meer bezienswaardigheden die wij in één dag echt niet allemaal kunnen ontdekken. Goede reden om er nog een keer terug te gaan!

Julia

De terugreis verloopt een stuk relaxter. We vertrekken rond 7 uur `s ochtends en rijden, met veel stops en zonder overnachting naar huis. Waar we allemaal in ons eigen bedje kunnen slapen want toch wel veel fijner is.

Mijn tips voor een (eerste) vakantie met een baby:

  • Zorg ervoor dat je het jezelf een beetje makkelijk maakt. Zo hadden wij een mobile home met magnetron en vaatwasser, wat je een hoop werk scheelt tijdens de vakantie.
  • Neem niet teveel spullen mee en mocht je echt iets zijn vergeten dan kan je het altijd nog kopen.
  • Neem wel een eigen knuffeltje of iets mee zodat ze toch iets vertrouwds bij zich hebben.
  • Wil je graag zwemmen, let er dan op dat het zwembad verwarmt is. Wij waren er in het naseizoen dan is het water al behoorlijk aan het afkoelen. Er zijn ook campings met verwarmde zwembaden maar wij hebben daar gewoon niet aan gedacht.
  • Maak veel, heeeeeel veel foto’s. Dat is een blijvende herinnering, ook voor de kinderen als ze groot zijn.
  • Laat ze eten proeven uit het land zelf. Ik maak het eten voor hun meestal zelf op vakantie of koop een Italiaans potje, zo wennen ze ook aan andere smaken. Als wij uit eten gaan zorgde ik dat de kinderen daarvoor eerst goed hadden gegeten. In het restaurant kregen ze dan nog wel brood of zo, maar dat is dan meer als ‘afleiding’.
  • Wil je niet het hele stuk in één keer rijden, zorg dan dat je rond etenstijd in het hotel bent zo kan je nog rustig ergens eten en kunnen de kinderen vast acclimatiseren.

 

 

Vanessa

Tweeling-mama, ondernemer, 30+ en al 13 jaar samen met de liefde van mijn leven. Dat ben ik, Vanessa, in een notendop. De tweeling is bijna 3 jaar en luistert (soms;)) naar de namen Anna en Julia. Een aantal jaren geleden heb ik mijn geboortedorp in Gelderland verlaten voor het Brabantse land en dat Bourgondische leven bevalt mij prima. Ook ben ik al 10 jaar eigenaar van het online reismagazine Reisgraag.nl. Reizen is dan ook een grote passie en als het even kan ga ik zo vaak mogelijk, wel het liefst met z'n 4tjes uiteraard! Vanaf nu zal ik jullie meenemen op onze avonturen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!