Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De dag van de Tandenfee


21 augustus 2019


Dag van de tandenfee, eerste tand eruit, tandje Maxime, Jordan
<

Onlangs heeft Maxime haar eerste melktandje verloren en dit riep een hoop vragen bij haar op. Bestaat de Tandenfee? Hoe ziet ze eruit? Ik vond het zo schattig, dat ik het even moest opzoeken waar dit bijzondere verhaal toch vandaag kwam. Ik kwam erachter dat het op 22 augustus “De dag van de Tandenfee” is. Had jij daar al eerder van gehoord?

Lees ook:
De verzorging van het kindergebit

De Tandenfee

Iedereen heeft natuurlijk wel eens van de Tandenfee gehoord, maar hoe is dat eigenlijk ontstaan? Ik ging op onderzoek uit! Volgens de verhalen is de Tandenfee een fee die de onder het kussen gelegde melktandje omruilt voor een muntje. Waarom dit precies gedaan wordt is onduidelijk. Bizar eigenlijk dat er zo weinig over te vinden is en dat het door ouders toch nog zoveel gedaan wordt. Want, zeg eens eerlijk doe jij dat ook?

Dag van de tandenfee, eerste tand eruit, tandje Maxime, Jordan

Maxime en haar vragen

Wat ik zo heerlijk vind aan Maxime is dat ze een ontzettend mooie fantasie heeft. Ze is dan ook reuze benieuwd wie dan toch die Tandenfee is. “Hoe ziet ze eruit? Wat draagt ze? Waarom wil ze mijn tandje?” Ik vind het dan ook iets magisch en een geweldig hulpmiddel om het tandenpoetsen van een kindje goed te stimuleren. Sowieso wonen bij oma die tandarts is, is al helemaal leuk! We leren allemaal ontzettend veel en weten waarom het zo belangrijk is om vooral het kindergebit goed te verzorgen. Je geeft niet alleen een goed voorbeeld, je laat ook zien dat het leuk is. Want dat moet het zeker zijn!

Dag van de tandenfee, eerste tand eruit, tandje Maxime, Jordan

Ik wil daarom dit magische ‘sprookje’ voortzetten tot ze zelf denkt dat het niet kan. Als we naar Disney sprookjes kijken, dan zien we ook wel eens feeën. Dan leg ik uit dat de Tandenfee er net zo uit ziet. En dat wanneer Maxime haar melktandje onder haar kussen legt en weer gaat slapen, ze dan iets moois krijgt. Omdat ze zo trots is dat Maxime zo goed haar best doet. Ik zie haar gezichtje glinsteren dan van spanning en nieuwsgierigheid. Daar doe je het voor, toch? Ik wel!

Goede verzorging

Ik vind het belangrijk om Maxime te leren dat ook het verzorgen van het grote mensen gebit heel belangrijk is. Net als het kindergebit! Het tandenpoetsritueel blijft super belangrijk, maar krijgt wel veranderingen. Het is namelijk belangrijk dat de tandenborsteltjes en tandpasta met onze kinderen meegroeien. En daarom ben ik zo’n fan van de lijn van Jordan, oomdat ze voor iedere leeftijd een geschikte én leuke tandenborstel + tandpasta hebben!  Let jij daar ook altijd goed op? Wil je weten welke tandpasta of tandenborstel het beste bij jouw kindje past? Kijk dan even op de website.

tips tandenpoetsen kindergebit jordan van tandarts marjos mamatothemax

Vertel je jouw kindje ook altijd het verhaal van de Tandenfee of is het onbekend terrein? Welke tips geef jij andere ouders om het kindergebit goed te verzorgen? Maxime verheugd zich nu al enorm op de tweede ‘komst’ van de Tandenfee!

Veel liefs,

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!