Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De autostoel van Lilou


28 april 2018


<

Een goede autostoel is erg belangrijk voor je kindje. Maar, wat is er dan zo belangrijk en waar let je vooral op bij de aanschaf van een autostoel? Ik was aanwezig bij de lancering van de nieuwste Maxi-Cosi autostoel: de AxissFix Air en daar ben ik echt onder de indruk geraakt van de gevaren die zich kunnen voor doen. Lilou is nu 14 maanden en dat is de perfecte leeftijd om de baby autostoel te vervangen voor een groter model. In deze blog én video laat ik je zien hoe dat bevalt en waarom je echt niet moet besparen op een goede autostoel!

Lees ook: REIZEN MET KINDEREN: DE RELAXTE AUTOVAKANTIE [10 TIPS]

Nieuw: AxissFix Air

Ik moet er niet aan denken dat we een aanrijding zullen krijgen, maar een ongeluk zit letterlijk en figuurlijk in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk dat je kindje goed beschermd is tijdens de rit. Maxi-Cosi heeft een nieuwe autostoel: de AxissFix Air. Dit is de eerste autostoel met airbags! De Maxi-Cosi AxissFix Air is uniek in zijn soort: de autostoel heeft namelijk geïntegreerde airbags in de schouderpads, die het hoofdje en nekje van je kind optimaal ondersteunen in geval van een aanrijding. Daarnaast biedt de Maxi-Cosi AxissFix Air al het comfort en veiligheid die je van de reguliere AxissFix gewend bent.

“De eerste autostoel ter wereld met geïntegreerde airbags”

De AxissFix Air combineert:

 • Geïntegreerde airbags
 • i-Size veiligheid
 • 360° draaibare stoel
 • Achterwaarts én voorwaarts vervoer*
 • Levenslange garantie

* Achterwaarts gericht gebruik je de autostoel van 61-87 cm (ongeveer 4 maanden tot 2 jaar) en voorwaarts van 76-105 cm (ongeveer 15 maanden tot 4 jaar).

Hoe werken de airbags?

Bij een botsing sturen sensoren in de autostoel de ISOFIX-connectors een signaal om de airbags op te blazen als de auto plotseling een kracht van 10gs voelt. Dat is ongeveer 5 keer de maximale remsnelheid van een auto. Dat betekent dat de airbags niet afgaan bij een hobbel of als het kindje er bijvoorbeeld op slaat.

De sensoren worden gevoed door een batterij in de stoel, die 10 jaar meegaat, maar zoals bij elk autokinderzitje, als het eenmaal is betrokken bij een ongeluk, kun je de stoel niet opnieuw gebruiken.

In onderstaand filmpje zie je mijn aanwezigheid bij de lancering van de nieuwe stoel en vertelt een expert mij alle voordelen van deze nieuwe en meest veilige autostoel: de AxissFix Air.

Mijn ervaring

Hieronder geef ik graag mijn review over deze stoel.

 • De stoel is heel makkelijk te installeren in de auto. Vooral met de ISOFIX is de stoel binnen 5 minuten zeker weten veilig geplaatst. Daarna hoef je alleen nog maar het Top Tether anker vast te maken achter de hoofdsteun en ben je klaar om de weg op te gaan.
 • De stoel is vrij breed waardoor Lilou heel comfortabel in de stoel zit.
 • De rotatie mogelijkheden van de autostoel zijn ook erg prettig en maakt het in- en uithalen van Lilou een stuk gemakkelijker. Ik had deze stoel (zonder de airbags) ook altijd voor Maxime en ik kan je zeggen dat het voor je rug echt duizend keer fijner is dan een autostoel die niet kan draaien. Je hoeft namelijk nooit in een rare houding te gaan staan en dat is toch wel fijn als je je kind gemiddeld zo’n 2 tot 4 keer per dag in een autostoel moet vastmaken.
 • Veel stoelen kunnen ​​niet achterover gekanteld worden, wat betekent dat de slaapmogelijkheid beperkt is, maar deze autostoel kan wel gekanteld worden en heeft zelfs een ligfunctie en een gevoerde hoofdsteun, wat een grote bonus is voor veel ouders als de kindjes even een dutje doen in de auto.

Conclusie & winactie (VERLOPEN)

Met een comfortabel en modern ontwerp, uitstekende veiligheidsvoorzieningen en de eerste autostoel moet geïntegreerde airbags, is de Maxi-Cosi AxissFix Air autostoel moeilijk te verslaan. Het prijskaartje is niet goedkoop maar dit kwaliteitsproduct van een bekende naam, is het zeker waard.

En lieve lezers wat ben ik trots en blij, want ik mag één van jullie verblijden met de AxissFix Air! Wil je kans maken op deze prachtige autostoel? Bekijk dan bovenstaande video en laat hieronder in een reactie achter waarin je een originele motivatie bedenkt met “onderweg met Maxi-Cosi”. Over een week kiezen we een winnaar en wie weet staat binnenkort de AxissFix Air bij jou op de achterbank! Let erop dat je auto moet beschikken over ISOFIX.

De winnaar is bekend

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie bijzondere reacties voor deze winactie. Helaas kan ik maar één persoon verblijden met deze prachtige stoel. En dat is….

BRITTA LOOIJMANS

Van harte gefeliciteerd! Ik wens jullie als gezin veel geluk en mooie reisjes toe met deze stoel. Wil je ons mailen info@mamatothemax.nl met je gegevens?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Maxi-Cosi.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

221 Reacties op “
De autostoel van Lilou

 1. Ik zou ook graag willen winnen voor onze zoon. Opa en oma wonen in Kroatië en dat is een heel eind rijden. Daarom hebben wij ook de maxi cosi 2 way pearl met de 2 way fix. Die is heel veilig en fijn alleen kan ons zoontje er niet in slapen omdat hij zo recht zit! Dit stoeltje met kantel functie zou geweldig zijn met name voor de lange vakantie ritten. Onze stoel kunnen we dan weer doorgeven aan iemand die het goed gebruiken kan. Ik duim! Liefs Ellen

 2. Wauw wat zouden wij die stoel graag winnen! Voor ons is onderweg met maxi cosi de enige manier waarop ons zoontje mee mag in de auto. Veilig, betrouwbaar en ook nog eens mooi om te zien.

 3. Graag zou ik deze leuke autostoel voor mijn zoontje mees willen winnen. We zijn veel met de auto onderweg. We gaan regelmatig naar Duitsland om oma en opa te bezoeken en met een maxi cosi ben je altijd veilig onderweg.

 4. Wat een gaaf uitvinding. Ik denk dat iedereen zo een handige, uiterst veilige autostoel zou willen. Ik zou em graag willen voor mijn zoontje die op 14-juni 2018 1 jaar wordt! Ik ga duimen!!!

 5. Ha, leuke en leerzame blog!
  Wij hadden er voor de oudste 1 van Besafe. Maar nooit zo tevreden over. Als ik dit zo lees is dít meer het wat wij zoeken voor ons 2e meisje. Ik hoop het van harte!! Liefs

 6. Onderweg met maxicosi voel ik me veiliger dan met een merkloze stoel. Mijn kindje van 6mnd vind auto rijden meestal erg leuk. Super handig en een mooie stoel. Ik doe graag mee!

 7. Spulletjes online winnen is altijd top, maar als je nu iets kan winnen voor je kids of kindje op komst, is dat dubbel zo fantastisch.

  Begin dit jaar hebben we onze tweedehandsauto teruggebracht omdat we hoorden dat hij tot aan de vooruit in elkaar heeft gezeten. Natuurlijk weer fantastisch gerepareerd, maar in hoeverre veilig? Ons vertrouwen in Maxicosi is heel groot en waarschijnlijk komt ons vertrouwen voor 2ehands gerepareerde auto’s ook weer terug als we weten dat onze kleine zo goed beschermd is in de auto!
  Zou tof zijn als onze kleine hier straks in mag zitten als hij/zij geboren is

 8. Ik ben veel onderweg met mijn zoon, in het maxi cosi zitje. De lange ritten naar opa en oma zullen op deze manier een stuk veiliger zijn. Wat zowel mij als zijn opa en oma een veel prettiger zullen vinden als we weer langs komen!

 9. Ik doe heel graag mee aan deze win actie, voor mijn zoontje van 1. Hij hoort natuurlijk ook gewoon veilig in de auto te zitten en hoe kan dat nou beter dan in deze stoel!

 10. Onderweg met maxicosi na zelf 4 jaar geleden een heftig auto-ongeluk te hebben gehad. Moet ik er niet aan denken dat dit zou gebeuren met ons kleine meisje op de achterbank. Nu nog in de baby maxicosi maar voor we het weten in de grote. We hebben ook voor maxicosi gekozen omdat dit nog steeds de meest veilige autostoel is. Veiligheid in de auto gaat voorop zeker nu met onze baby erbij.

 11. In 1 woord wauw dit is echt de stoel die ik zou willen winnen! Veiligheid vind ik zo belangrijk, helaas zag ik dat het een duur stoeltje was en dat ik dat niet zou kunnen betalen. Ik zou zooo graag deze stoel winnen zodat ik weet dat mijn dochtertje een stuk veiliger in de auto zit! Hopelijk ben ik een keer de gelukkige en mijn dochtertje al helemaal want die is verzekerd van een extra stukje veiligheid❤️

 12. Onderweg met maxi cosi lekker zitten in mijn stoel. Hij is is heel erg veilig en dat geeft mijn mama een goed gevoel. Onderweg met maxi cosi dat wil ik graag. Ik doe ook vaak een tukje dan moet de stoel omlaag. Onderweg met maxi cosi is wat ik echt graag wil. Dan kan mama rustig rijden en blijf ik keurig stil. Liefs van baby Sava en zijn mama Didi

 13. Nadat ik Vorig jaar met 32 weken zwangerschap een aanrijding gehad heb, weet ik als geen ander wat veiligheid in de auto betekend. Mijn zoon is gezond ter wereld gekomen, dus ik zou graag deze nieuwe autostoel in mijn auto kunnen zetten !

 14. De perfecte autostoel, veiligheid voor alles met de kleintjes. Onze zoon Cas zal na de zomer over moeten naar een nieuwe autostoel. En met deze weten we zeker dat we een veilige en ooo nog eens praktische stoel te pakken hebben, fantastisch !

 15. Onderweg met Maxi Cosi weet ik zeker dat mijn kleine meisje veilig en comfortabel zit. Onze oudste dochter (1.5) heeft de pearl 2way, dus die zit er voorlopig nog wel in. en het zou Dus hartstikke leuk zijn als haar zusje (7 weken) straks ook veilig en comfortabel in de auto zit.

 16. Ooh wat zou dit fijn zijn! Vorig jaar, vlak voor ik zwanger was van de tweede, zijn wij aangereden door een dronken bestuurder. Gelukkig niets met ons, enkel een totalloss auto. Alleen zit de schrik er goed in. Gisteren nog, Mn vriend vond dat ik wel wat pittiger mocht rijden maar toen ik aangaf dat k t eng vond niet te weten hoe de andere bestuurder rijdt en het dus zomaar kan zijn dat je plots hard moet remmen en je dan qua riem met 31w wanneer buik niet goed zit.
  Nou is onze oudste bijna 8 jaar oud en hebben we zijn oude autostoeltjes niet meer. Alleen al qua gevoel zou deze maxi-cosi ons erg veel rust geven. Wetende dat je kleintje het beste van het beste heeft. En dat hij ook nog eens super lang te gebruiken is voorwaarts en achterwaarts!
  Ben niet zo’n actieve insta gebruiker, meer een ‘kijker’ maar wilde toch erg graag hieraan meedoen. Nu duimen.

 17. Het lijkt mij naast alle gemakken ook heel prettig om mijn 2 jongste zoontjes van 2 jaar en een baby van 9 maanden te kunnen afwisselen in de stoel, want hun slaapjes lopen niet bepaald synchroon. Dus wie eigenlijk naar bed moet terwijl wij weg willen kan nu lekker achterover en goed slapen in deze stoel. Uitgerust op pad met 4 jongens, ideaal!

 18. Onderweg met Maxi Cosi kunnen wij heerlijke veilige auto ritten maken. Sinds onze dochter 1,5 is is het autorijden eindelijk geen HEL meer, lees; autoritten van 14 uur nr Spanje en terug gillen!#hel
  Nu het beter gaat gaan we vaak weekendjes weg, dagjes erop uit. Dus vele uren is auto met kans op..
  Dezd stoel zal een ultieme veilig gevoel geven

 19. wat een winactie
  Zou hem heel graag willen winnen voor onze eigen dochter. Maaaaaar GUN hem iemand anders. Na een lange weg hebben ze eindelijk hun dochter waar ze zo lang van droomde. Wat voor ons van zelfsprekend ging, om 3 prachtige dochter te krijgen. Was dat voor hun niet zo! Heb van dichtbij kunnen zien, wat dat met iemand doe. Als iemand veilig en beschermend hun Kostbaarste bezit wil meenemen zijn zij het wel!!
  X

 20. Wat een uitvinding!! Je zou het voor iedere kindje wensen zo’n stoel.
  Mijn zoontje nu 16 maanden geboren op 5 december 2016, was letterlijk en figuurlijk een cadeautje, moet het helaas met 2e hands stoeltje doen wat op zich ook prima is’ maar hoe gaaf zou het zijn als hem zo’n Congo stoel gegund wordt.

  Liefs

 21. Ohh Wat een gave uitvinding zo de air-bag erin! Met een papa die een hele ernstige ongeluk heeft gehad toen hij klein was willen we en zijn we altijd extra extra bezig met de veiligheid! Een air bag in een ook veilige autostoel zou ons en vooral papa super gerust stellen! Nu we ook een 2e kleintje krijgen kunnen we hem ook zeker super goed gebruiken !!

  ‘We can safely travel to Turkey with the super cool car seat’

 22. Onderweg naar Oostenrijk met een heel veilige Maxi Cosi!

  Al een tijd terug heb ik vol bewondering naar je verslag zitten kijken toen je de stoel voor het eerst mocht gaan bekijken, Marjon. Dat er niet eerder een autostoel-merk met dit geniale idee gekomen is.
  Van de week bij Babypark deze Maxi Cosi zelf mogen aanschouwen en wát een mooi ding en een zeer goede oplossing!

  Ik wil de stoel winnen voor Maurits. Die gaat bíjna over naar de vervolgstoel en dit is dan wel een topper!
  Ondanks mijn Postnatale depressie toch een vakantie naar Oostenrijk geboekt en dan kan het voor Maurits niet meer stuk als zijn, nu alweer wat blijere mama, nog blijer wordt als zij de stoel wint!

  Ik ga DUIMEN!

 23. Ik zou hem graag willen winnen voor mijn buurjongetje, ik vind het als pw’er belangrijk dat kinderen veilig in de auto zitten, dus ook mijn buurjongetje.!!
  ‘Rijd veilig met een kind achterin, daar kom je het verst mee’

 24. Onderweg met Maxi Cosi betekent voor mij kunnen vertrouwen op veilig vervoer.
  Ik ben onlangs met mijn twee kinderen van 2 en 5 betrokken geraakt in een kop-staart botsing en dat heeft me toch weer even behoorlijk stilgezet bij de kwetsbaarheid van kinderen in de auto. Gelukkig is het allemaal goed afgelopen en hebben onze Maxi Cosi stoelen de klap goed opgevangen, maar een nóg betere stoel voor ons meisje dat over een weekje of 3 geboren wordt zou super zijn!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!