Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De autostoel van Lilou


28 april 2018


<

Een goede autostoel is erg belangrijk voor je kindje. Maar, wat is er dan zo belangrijk en waar let je vooral op bij de aanschaf van een autostoel? Ik was aanwezig bij de lancering van de nieuwste Maxi-Cosi autostoel: de AxissFix Air en daar ben ik echt onder de indruk geraakt van de gevaren die zich kunnen voor doen. Lilou is nu 14 maanden en dat is de perfecte leeftijd om de baby autostoel te vervangen voor een groter model. In deze blog én video laat ik je zien hoe dat bevalt en waarom je echt niet moet besparen op een goede autostoel!

Lees ook: REIZEN MET KINDEREN: DE RELAXTE AUTOVAKANTIE [10 TIPS]

Nieuw: AxissFix Air

Ik moet er niet aan denken dat we een aanrijding zullen krijgen, maar een ongeluk zit letterlijk en figuurlijk in een klein hoekje. Het is daarom belangrijk dat je kindje goed beschermd is tijdens de rit. Maxi-Cosi heeft een nieuwe autostoel: de AxissFix Air. Dit is de eerste autostoel met airbags! De Maxi-Cosi AxissFix Air is uniek in zijn soort: de autostoel heeft namelijk geïntegreerde airbags in de schouderpads, die het hoofdje en nekje van je kind optimaal ondersteunen in geval van een aanrijding. Daarnaast biedt de Maxi-Cosi AxissFix Air al het comfort en veiligheid die je van de reguliere AxissFix gewend bent.

“De eerste autostoel ter wereld met geïntegreerde airbags”

De AxissFix Air combineert:

 • Geïntegreerde airbags
 • i-Size veiligheid
 • 360° draaibare stoel
 • Achterwaarts én voorwaarts vervoer*
 • Levenslange garantie

* Achterwaarts gericht gebruik je de autostoel van 61-87 cm (ongeveer 4 maanden tot 2 jaar) en voorwaarts van 76-105 cm (ongeveer 15 maanden tot 4 jaar).

Hoe werken de airbags?

Bij een botsing sturen sensoren in de autostoel de ISOFIX-connectors een signaal om de airbags op te blazen als de auto plotseling een kracht van 10gs voelt. Dat is ongeveer 5 keer de maximale remsnelheid van een auto. Dat betekent dat de airbags niet afgaan bij een hobbel of als het kindje er bijvoorbeeld op slaat.

De sensoren worden gevoed door een batterij in de stoel, die 10 jaar meegaat, maar zoals bij elk autokinderzitje, als het eenmaal is betrokken bij een ongeluk, kun je de stoel niet opnieuw gebruiken.

In onderstaand filmpje zie je mijn aanwezigheid bij de lancering van de nieuwe stoel en vertelt een expert mij alle voordelen van deze nieuwe en meest veilige autostoel: de AxissFix Air.

Mijn ervaring

Hieronder geef ik graag mijn review over deze stoel.

 • De stoel is heel makkelijk te installeren in de auto. Vooral met de ISOFIX is de stoel binnen 5 minuten zeker weten veilig geplaatst. Daarna hoef je alleen nog maar het Top Tether anker vast te maken achter de hoofdsteun en ben je klaar om de weg op te gaan.
 • De stoel is vrij breed waardoor Lilou heel comfortabel in de stoel zit.
 • De rotatie mogelijkheden van de autostoel zijn ook erg prettig en maakt het in- en uithalen van Lilou een stuk gemakkelijker. Ik had deze stoel (zonder de airbags) ook altijd voor Maxime en ik kan je zeggen dat het voor je rug echt duizend keer fijner is dan een autostoel die niet kan draaien. Je hoeft namelijk nooit in een rare houding te gaan staan en dat is toch wel fijn als je je kind gemiddeld zo’n 2 tot 4 keer per dag in een autostoel moet vastmaken.
 • Veel stoelen kunnen ​​niet achterover gekanteld worden, wat betekent dat de slaapmogelijkheid beperkt is, maar deze autostoel kan wel gekanteld worden en heeft zelfs een ligfunctie en een gevoerde hoofdsteun, wat een grote bonus is voor veel ouders als de kindjes even een dutje doen in de auto.

Conclusie & winactie (VERLOPEN)

Met een comfortabel en modern ontwerp, uitstekende veiligheidsvoorzieningen en de eerste autostoel moet geïntegreerde airbags, is de Maxi-Cosi AxissFix Air autostoel moeilijk te verslaan. Het prijskaartje is niet goedkoop maar dit kwaliteitsproduct van een bekende naam, is het zeker waard.

En lieve lezers wat ben ik trots en blij, want ik mag één van jullie verblijden met de AxissFix Air! Wil je kans maken op deze prachtige autostoel? Bekijk dan bovenstaande video en laat hieronder in een reactie achter waarin je een originele motivatie bedenkt met “onderweg met Maxi-Cosi”. Over een week kiezen we een winnaar en wie weet staat binnenkort de AxissFix Air bij jou op de achterbank! Let erop dat je auto moet beschikken over ISOFIX.

De winnaar is bekend

Allereerst wil ik jullie bedanken voor jullie bijzondere reacties voor deze winactie. Helaas kan ik maar één persoon verblijden met deze prachtige stoel. En dat is….

BRITTA LOOIJMANS

Van harte gefeliciteerd! Ik wens jullie als gezin veel geluk en mooie reisjes toe met deze stoel. Wil je ons mailen info@mamatothemax.nl met je gegevens?

Veel liefs,Marjon transparant handt handtekening MAMA to the max

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Maxi-Cosi.
Bespaar continu

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

221 Reacties op “
De autostoel van Lilou

 1. Wowwww ik sta helemaal te springen van blijdschap!! Wat geweldig dat we deze hebben mogen winnen. De stoel komt zo enorm goed van pas en het meemaken van een heftig auto-ongeluk laat ons nogmaals beseffen hoe belangrijk goede veiligheid is voor ons belangrijkste bezit, de meisjes ❤️ Ik ga snel een mailtje sturen. Dankje xx

 2. Deze autostoel koop je zonder twijfel, omdat je gewoon de veiligste autostoel wil hebben die er is!

 3. Hallo Marjon,

  Ik volg je nu al enige tijd Ik vind je zo een lieve en zorgzame moeder! En ik vind het heerlijk om je zuid limburgse accent te horen! Ik kom zelf uit voerendaal maar woon al een aantal jaren in Venlo maar als ik naar jou vlogs kijk voelt het altijd even alsof ik weer terug ben in het zuid limburgse heuvelland Nou vind ik deze vlog echt super ik ben heel enthousiast dat je deze auto stoel verloot ik had al eerder deze stoel zien langs komen en ben er helemaal verliefd op, zo goed dat nu ook air bags zijn geinstalleerd bij deze auto stoel! Deze autostoel zou heel goed uitkomen bij onze rit naar Kroatië deze zomer… tegen die tijd is onze zoon 11 maanden dus zou deze stoel geweldig zijn voor onze kleine knul.. nu maar duimen zodat we deze zomer op weg kunnen met deze geweldige autostoel!!

 4. Wat een super gave stoel! Veiligheid voor alles! Ik wist niet dat je een boete kon krijgen als je kindje onder de 15 maanden al voorwaarts zou vervoeren in een nieuwe stoel. Erg leerzaam dus deze blog en de video. En leuk ook om te zien hoe de oudere stoelen waren, wat een verschil! Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje van bijna 10 maanden, hij is straks wel toe aan een autostoel groep 1, en deze is natuurlijk perfect! Hopen op goed geluk!

 5. Binnenkort mogen wij een tweede mupke in ons armen houden. En met ons kostbaarste bezit gaan we graag veilig op reis naar de opa’s en oma’s en staat garant voor onvergetelijke roadtrips! Met de maxi-cosi axissfix air kunnen we dit zeker weten bereiken! We keep our fingers crossed!

 6. Onderweg met Maxi-Cosi hebben papa en mama voorin één zorg minder! Het meest waardevolle bezit van een papa en mama zit veilig achterin. Dat is toch het aller aller belangrijkste. Wat zou winnen van deze stoel fantastisch uitkomen, ons meisje is er wel aan toe.

 7. Wat een fijne en duidelijke blog met bijbehorend filmpje! Vanaf novvember hopen wij weer ONDERWEG MET MAXICOSI te gaan met onze zeer onverwachte verrassing, baby 2. 7 weken geleden verkocht ik alle babyspullen omdat er medisch gezien niet veel hoop meer was op een tweede kindje….3 dagen later testte ik positief en inmiddels ben ik 12 weken zwanger! Dus Ja, we zouden het fantastisch vinden om dit stoeltje te winnen!

 8. Oh de zoektocht naar een goede en betaalbare autostoel is toch wel erg lastig.. M’n dochter wilde met 9 maanden al niet meer in haar Maxi Cosi Cabriofix. Helaas was deze super mooie stoel er toen nog niet (en is deze ook eerlijk gezegd niet betaalbaar op 1 salaris.. Ben met alle liefde thuisblijfmoeder, maar sommige dingen kunnen dan niet..). Nu hebben we ook een lief zoontje van 5 maanden en wat zou het fijn zijn als hij wel super lang van deze mooie, veilige stoel gebruik kan maken. Onderweg met Maxi Cosi naar opa en oma in Den Helder. Of gewoon naar de dierentuin of een ander leuk uitje. Toch een stuk fijner als we weten dat onze uk echt goed zit!

 9. Heel heel heel graag voor ons ukje die nu nog in mama’s buik zit. Als de baby wordt geboren zit ons zoontje ook nog in de stoel dus hebben we een nieuwe nodig. En aangezien wij alleen maar voor veilig gaan met onze kinderen, zou deze super zijn!

 10. Wauw, wat een gave winactie. Maar ook een ontzettend gave en vooral veilige stoel. Op dit moment hebben wij een zoontje van 14 maanden. Net zou oud als Lilou. 🙂 Tijd voor een grote autostoel dus. Aankomend zomer gaan wij voor het eerst met z’n drietjes richting Frankrijk met de auto. Nu is een goede autostoel natuurlijk altijd heel erg belangrijk en rijd ik mijn kindje graag zo veilig mogelijk van punt A naar punt B. Maar met zo’n grote afstand richting Frankrijk natuurlijk al helemaal!
  Ik zou het onwijs tof vinden om deze stoel voor mijn zoontje te winnen. Duimen draaien!

 11. Wauw wat een fijn artikel en goede revieuw. Onderweg met Maxi-Cosi willen wij graag veilige en plezierige kilometers met onze kinderen maken. Wij zouden deze stoel graag willen winnen. Binnenkort gaan we op vakantie, dan hopen wij deze stoel voor onze jongste te kunnen gebruiken. Kan de stoel onze zangkunsten, spelletjes, autobingo en heerlijke eten en drinken onderweg aan?

 12. Wat een handige blog dit en ook zeker het filmpje. En deze stoel is echt wauw! veiligheid voor alles! Ik wist niet dat je er een bekeuring voor kon krijgen als ze in de nieuwere stoelen onder de 15 maanden al vooruit keken. Erg leerzaam dus!
  En natuurlijk zouden wij deze ook heel graag willen winnen. Mijn zoontje word deze week 10 maanden, dus het word tijd voor een autostoel groep 1, de 0 past nog wel, maar hij vind dit gewoon niet fijn mee zo. Dus hopen op goed geluk

 13. Wat een handige blog dit en ook zeker het filmpje. En deze stoel is echt wauw! veiligheid voor alles! Ik wist niet dat je er een bekeuring voor kon krijgen als ze in de nieuwere stoelen onder de 15 maanden al vooruit keken. Erg leerzaam dus!
  En natuurlijk zouden wij deze ook heel graag willen winnen. Mijn zoontje word deze week 10 maanden, dus het word tijd voor een autostoel groep 1, de 0 past nog wel, maar hij vind dit gewoon niet fijn mee zo. Dus hopen op goed geluk

 14. Whauuuw wat zouden wij heel graag op reis gaan met de maxicosi Axissfix! Deze mama heeft 6 jaar geleden haar vertrouwde stadse omgeving ingeruild voor het boeren platte land. En nu met een peuter erbij stappen wij geregeld de auto in om op bezoek te kunnen bij opa en oma’s. Omdat wij iedere week dus niet even zomaar een paar minuten in de auto zitten maar dlinkw ritten achter de boeg hebben zou ik het zo fijn en prettig vinden dat mijn meisje veilig vervoerd wordt! We hebben al isofix in de auto maar dit laatste zetje geeft mij net even de rust voor de lange auto ritten! Kortom wij zullen zo hard duimen dat wij eerdaags een hoop veilige km’s kunnen maken met deze prachtige en vooral makkelijke stoel!

 15. Wat zou ik die graag willen winnen!
  Toen ik in november 2016 36 weken zwanger was, is er een busje in de zijkant gereden van de auto waarin ik toen als bijrijder zat. Gelukkig was er niks met de kleine uk, maar ik had scheurtjes in mijn bekken. Ben daardoor ingeleid, en heb niet ten volste van de kraamperiode kunnen genieten helaas. Het is precies zoals je zegt, ongeluk zit in een klein hoekje!! En je hoeft zelf niet eens fout te zijn! Ik moet er niet aan denken wát er allemaal mis had kunnen gaan. En hoe fijn is deze stoel dan, zodat als er nog ooit zoiets zou gebeuren, je kleintje super veilig zit!

 16. Wat een prachtige winactie! Ik zou mijn vriend hier dolgraag mee verrassen. Komend zomer gaan wij voor het eerst met een baby en peuter naar Frankrijk. Best spannend en we moeten nog de nodige dingen aanschaffen. De oudste heeft inmiddels een nieuwe stoel, maar voor de jongste een nieuwe zal hier meer dan welkom zijn. Bepakt en bezakt de weg (veilig) op! Ik duim!

 17. Wat een goede en leerzame blog! Goed dat je het op deze manier laat zien want ik zie vaak genoeg hele onveilige situaties in auto’s en ik moet toegeven dat het kiezen van een goede autostoel ook écht heel lastig is. In mijn werk krijg ik vaak de vraag wat mijn advies zou zijn voor een goede autostoel en ik zou deze zeker aanraden. Wij zouden deze graag willen winnen zodat wij in ieder geval weten dat we er alles aan doen om Yara zo veilig mogelijk te vervoeren in de auto!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!