Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Date night: hoe vaak gaan jullie?


27 februari 2016


Datenight
<

 Ineens voel ik me een slechte onverantwoordelijke moeder die overal weer te makkelijk over denkt en wiens motto is: komt wel goed. En dat blijkt niet ongegrond, ik had 6 app-hes en 3 gemiste oproepen! Date night, hoe vaak gaan jullie?

Kevin heeft tickets geregeld voor een leuke voorstelling in de schouwburg en daarna gaan we nog even door richting de stad voor een drankje. Beide kinderen zijn uit logeren dus we hoeven ook niet op de klok te kijken. Quality time, heerlijk! So far, so good. Tijdens het slotapplaus bedenk ik me ineens dat ik geen enkel moment op mijn telefoon gecheckt heb of alles wel goed gaat met beide logeerpartijen.

James is bij opa en oma dus dat is gesneden koek, maar Julie logeert voor het eerst bij haar buurmeisje. Nu komt ze daar regelmatig over de vloer en logeren vindt ze altijd 1 groot feest, maar toch, you never know. Ineens voel ik me een slechte onverantwoordelijke moeder die overal weer te makkelijk over denkt en wiens motto is: komt wel goed. Dat blijkt niet ongegrond: ik had 6 app-jes en 3 gemiste oproepen….. Shit, wat stom! Wat zullen de buren wel niet denken. Ik bel terug: Julie had aangegeven naar huis te willen. Omdat ik niet opnam heeft de buurman de boel weten te sussen en inmiddels lagen de meisjes weer in bed. “Gaan jullie nou maar lekker nog wat drinken. Geen nieuws is goed nieuws.” “Zeker?” Vraag ik nog. “Ja, echt.”

GIN TONIC in my dreams

Deze doen? Ja, is goed. We lopen een gezellige kroeg binnen en zoeken een plekje wat nog vrij is. Achterin, perfect. Weet je waar ik echt zo’n zin in heb? Een Gin Tonic! Echt te lang geleden, yum. En weg is manlief richting bar voor ons eerste drankje van de avond. Ik geniet ondertussen van de Friday night scene om me heen: hippe bar, leuke mensen, music en drinks on the way.

Ik hoor mijn telefoon….en nog eens….. Ik neem op: Hi….ja….oh ok…..nee, geen probleem. We komen eraan…

Ik haast mijzelf richting bar en kan nog net een glimp opvangen van de delicious gin tonic die voor mij bedoeld was. Evenals van mijn knappe man en de quality time die voor ons bedoeld was. “Cancel maar, schat. Hier is je jas. We moeten terug, het logeerpartijtje van Julie is afgelopen. NU. Ze wil naar huis. Zoals het goede ouders betaamt racen we terug. Tijdens onze fietstocht bespreken we nog even het nut van de eerder op de avond besloten weloverwogen keuze om met de fiets te gaan…. Nog geen druppel gedronken, maar toch op het fietsje terug naar huis. Twintig minuten later (het is inmiddels geloof ik half 11 ’s avonds) staan we op de stoep bij de buren en nemen we Julie mee naar huis. We stoppen haar lekker in haar eigen bedje: “Welterusten poppedopje”.

Date night

‘Welterusten poppedopje’

Tot zover onze date night.

Wat wel grappig is om nog te vertellen dat Julie haar logeerpartij de volgende ochtend om half 8 gewoon voort wilde zetten….we hoorde wat onbekende geluiden beneden dus Kevin ging toch maar even kijken. Stond madammeke met haar jas over haar pyjama, uggs aan zoekend naar de huissleutel. GODZIJDANK zit onze voordeur altijd op slot! O ja, haar logeerkoffer had ze ook nog naar beneden gesjouwd. All set to go…. Jeetje was hadden de buren dan wel niet moeten denken haha.

Hectische dagen, volle agenda’s

Het is gewoon een feit: een peuter en kleuter in huis, kinderen in het algemeen, slokken een hoop me-time en zeker een hoop we-time op. Zeg maar dag tegen je wekelijkse date night. Voor je het weet ben je dag in dag uit alleen maar bezig met wie de kinderen ophaalt. Wie er zaterdagochtend om kwart over @#$# acht naar het zwembad rijdt. Wanneer moet er oppas geregeld worden voor een feestje bij vrienden, schoolavonden, vergaderingen. Regelmatig de agenda’s afstemmen zodat het wekelijkse hardlooprondje en voetbalavondje ook nog mogelijk gemaakt kan worden. Zomaar even wat voorbeelden, als je dan ’s avonds uitgeput in bed ligt bedenk je je: het wordt ook wel weer eens tijd voor een avondje voor twee, a.k.a date night.

Date night

Nu heb ik niks te klagen hoor, bovenstaand voorbeeld van een mislukte date night is eerder uitzondering dan regel. Wij vinden het beide heel belangrijk om regelmatig iets gezelligs te plannen samen. Maar ieder is daarin anders. Waar de één het juist fijn vindt om thuis te blijven op de bank als de kinderen logeren zijn, grijpen wij dat soort momenten altijd met beide handen aan om er lekker op uit te gaan. De kinderen twee of drie nachtjes bij opa en oma en wij een weekendje weg? Ook dat

proberen we minimaal 1 x per jaar te doen. Quality time samen is belangrijk. Je bent niet alleen papa en mama maar ook man en vrouw, vriend en vriendin!

Je bent niet alleen papa en mama maar ook man en vrouw, vriend en vriendin!

Nieuwsgierig

date night

Twee weken geleden was het Valentijnsdag, dé date night bij uitstek. Was dat jullie jaarlijkse avondje uit of maken jullie er vaker tijd voor? En zo ja, hoe vullen jullie dit het liefste is?

Ben je ook niet uit geweest met je lief óf wil je gewoon weer? Tag je partner in de reactie op de facebookpagina van mamatothemax.nl. Eens kijken hoe lang de lijst wordt met mama’s die weer eens uit willen met hun man ;)!

Enjoy!

Liefs Mathilde

Do small things with great love

 

Mathilde

Hi! Ik ben Mathilde, 33 jaar, trotse mama van Julie (5,5) en James (3). Ik werk parttime en daarnaast houd ik me bezig met het reilen en zeilen van alles wat er bij een kleuter- en peuterleven komt kijken. De dagen zitten vrij snel vol. Tijd over? Dan ben ik het liefste bezig met mijn (persoonlijke) mama-ervaringen + kidsproof hotspots te delen via coffeeandkids.nl . Verder ben ik een held in de strijk ontwijken, probeer ik wekelijks een rondje hard te lopen en ben ik een cappuccinolover. Ik neem jullie in mijn blogs mee met mijn ervaringen als mama, herinneringen, trotse momenten, inspiratie. Lees ze, liefs! Ps, je kunt ons dagelijks volgen op Instagram.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!