Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Een dagje uit naar GaiaZOO in Limburg


9 mei 2016


galazoo MAMA to the max
<

Afgelopen vrijdag was het zover…we gingen voor de eerste keer met Maxime naar GaiaZOO in Kerkrade (Limburg). Ik had haar er al een tijdje over verteld en we hebben samen vaker op de internetpagina gekeken. Ik vind het altijd fijn om naar iets toe te leven en Maxime van te voren voor te bereiden op wat er allemaal gaat komen en wat ze kan verwachten. Ik vond het daarnaast erg leuk om zo met haar alle dierennamen te ‘oefenen’. 

gaia park MAMA to the max

Ons bezoek aan GaiaZOO

Afgelopen vrijdag wilden we graag een dagje uit met de kids. Samen met mijn broer en zijn gezin planden we een dagje dierentuin. De dichtstbijzijnde voor ons is GaiaZOO. Omdat we er allemaal nog nooit waren geweest leek het ons een goed idee om daar eens naartoe te gaan. We boften natuurlijk ontzettend met het weer. En alhoewel we hadden verwacht dat het erg druk zou zijn met parkeren, viel dat als eerste heel erg mee. Het was er allemaal heel goed geregeld. Er waren parkeerplaatsen genoeg en door verschillende ingangen hoefde niemand ver te lopen. Eenmaal bij de kassa’s ging het ook snel. Er waren zoveel kassa’s open dat alle bezoekers snel aan de beurt waren. We hoorden mensen om ons heen er ook heel positief over praten. We kregen onze entreekaartjes en rond 12 uur gingen we naar binnen.

gaia zoo MAMA to the max

Wat valt er te beleven?

Het viel ons gelijk op hoe mooi het park is aangelegd. Je betreedt bij binnenkomst een totaal andere wereld. Veel groen, beekjes en mooie wandelpaden.

We ontdekten via de plattegrond dat de wereld van GaiaZOO is opgedeeld in vier gebieden: LIMBURG, TAIGA, RAINFOREST en SAVANNA.

 

Je reist als het ware in één dag over de hele wereld! In Afrika stonden we oog in oog met ‘s werelds mooiste dieren zoals gorilla’s, neushoorns, giraffen en cheeta’s. In de regenwouden van Amazonia zijn allerlei soorten slingerende en klimmende apen, en in het doodshoofdapenbos klimmen de apen zelfs boven je hoofd! Maxime (en haar vader haha) waren er helemaal weg van. Verder kun je in het park wel 100 verschillende diersoorten ontmoeten.

Het hoogtepunt voor Maxime bleken de giraffen te zijn. Ze was er helemaal van onder de inruk: “Wat een lange nek, mama. Ik wil ook zo’n lange nek.” We hebben er zeker een uur rondgehangen. Ze bleef de dieren maar bestuderen. Natuurlijk onder het genot van een ijsje, want het was denk ik wel zo’n 27 graden.

gaiazoo MAMA to the max

 

gaiazoo MAMA to the max

Verder was er voor de kinderen een kinderboerderij met typisch Limburgse dieren, zoals het livar varken, het mergelland schaap en de korenwolf (Europese hamster). Het was erg leuk dat de kinderen echt met de dieren konden knuffelen. Maxime gaf het geitje zelfs een kus. Ik vond het erg leuk hoe ze dat gedaan hebben. Kinderen kunnen zo heel dicht bij de dieren komen.

 

Opvallend

Wat ons gelijk opviel is dat het een moderne dierentuin is waar enorm veel rekening is gehouden met de ruimte die de dieren hebben. Waar dieren in een traditionele dierentuin vaak in kooien en kleine vertrekken zitten, is er in dit park veel geïnvesteerd in ruime dierenverblijven. Door de ruime vertrekken krijgen de dieren meer hun kans om in een zo goed nagebootste natuurlijke omgeving te leven. We stonden er echt van te kijken hoe fijn de dieren het hadden en vrij konden bewegen op grote oppervlaktes. Het deed ook echt wat met onze beleving. Doordat we zagen hoe fijn de dieren daar leven kregen we vele waardering voor het park. Ook het personeel was overal waar we kwamen ontzettend vriendelijk. Het klopte allemaal en daarom hadden we er ook een hele fijne ervaring. GaiaZOO neemt dus niet voor niets de tweede prijs in ontvangst van de ANWB verkiezing ‘Leukste uitje van Nederland’.

 

Zoveel te doen!

Omdat Maxime zo weg was van de giraffen besloten we een knuffel voor haar te kopen als aandenken. Trots vertelde ze ’s avonds aan opa en oma dat ze echte giraffen had gezien.

knuffel gaiazoo MAMA to the max

 

Nadat alle favoriete dieren bezocht zijn, moet er natuurlijk ook nog even gespeeld worden. Rond 16.30 uur waren we allemaal bekaf, haha. Zoveel gezien en gedaan. We vertrokken voldaan en besloten om snel weer eens terug te komen.

gaiazoo MAMA to the max

Zeker de moeite waard!

Wij zijn fan geworden en gaan zeker weten vaker terug naar deze prachtige dierentuin. GaiaZOO is een moderne dierentuin die uitermate geschikt is voor een vermakelijk dagje uit voor jong en oud. GaiaZOO is goed betaalbaar en nog volop bezig met het uitbreiden en vernieuwen van het park. Kortom: een dierenpark waar je je kunt laten verwonderen door de prachtige en unieke diersoorten die in GaiaZOO in een heel natuurlijke omgeving leven.
gaiazoo MAMA to the max

 

Bezoek de website voor meer informatie, het specifieke programma en de gedetailleerde openingstijden.

  • Websitewww.gaiazoo.nl
  • Kosten: Kinderen 3 t/m 9 jaar, 16,50. Vanaf 10 jaar 20,50.

 

Liefs,

 

MAMA to the max blog mama moeder baby kind opvoeding zwanger handtekening

 

 

Dit artikel bevat gesponsorde onderdelen.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

2 Reacties op “
Een dagje uit naar GaiaZOO in Limburg

  1. volgende week ga mijn kindje met schoolreis naar Gaia Zoo. vraagje, wat betaald u voor het ijsjes? ik heb gehoord dat prijzen voor het eten daar zijn wat pricey.

  2. Ziet er leuk uit! Voor mij wel een stuk rijden maar als ik eens in de buurt ben zal ik er zeker nog eens aan denken of het in ons rooster past!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!