Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Mama, kom uit je comfort zone!


6 maart 2016


comfort zone, kinderen, mama, werken, MAMA to the max, blog
<

Daar zat ik dan, op een klein stoeltje in de kring. Het was de eerste dag van het nieuwe schooljaar. Ik was een stil, verlegen kleutertje van vijf jaar die het reuze spannend vond, zo’n nieuwe klas en een nieuwe juf. Het is vijfentwintig jaar geleden, maar ik herinner me dat moment tot in detail, vanwege de stap die ik toen zette, die me iets heel waardevols opleverde. Het moment dat ik uit mijn comfort zone stapte. 

Mijn verhaal

 

comfort zone, kinderen, mama, werken, MAMA to the max, blog

 

Er zaten nog niet veel kinderen in de klas, ik keek rustig rond en zag dat er een meisje tegenover me kwam zitten met een heel lief gezichtje en prachtige lange haren. Ik twijfelde, aarzelde, wachtte nog even af en verzamelde toen alle moed die ik kon vinden en stond op om naast het meisje te gaan zitten. Vanaf die dag waren we onafscheidelijk, zij en ik.

Wat een dapper meisje ik toen was, dat meisje zit nog ergens diep in mij

Ik had nooit kunnen weten dat deze stap het begin zou zijn van een bijzondere vriendschap die al 25 jaar duurt. Dat ik als vijfjarige een stap zette die ik enorm spannend vond, maar die me zoveel op heeft geleverd, vind ik nog steeds bemoedigend voor de stappen die ik nu zet. Op momenten dat ik me onzeker voel over welke keuzes ik moet maken, of over welke kant ik op wil, moet ik terug denken aan die dag. Wat een dapper meisje was ik toen, dat meisje zit toch nog ergens diep in mij. Waarom ben ik dan nog steeds zo vaak het meisje dat twijfelt, afwacht en geen moed kan verzamelen? Waarom ben ik zo snel geneigd om bij het veilige vertrouwde te blijven? Wie weet welke mooie dingen, ontmoetingen of kansen er op me liggen te wachten als ik weer de stap durf te zetten om van mijn stoel te komen. Wie weet welke leuke opdrachten ik binnenhaal of welke mensen ik ontmoet om mee samen te werken. Misschien zie ik de kansen pas op het moment dat ik daadwerkelijk stappen ga zetten in een andere richting.

 

comfort zone, kinderen, mama, werken, MAMA to the max, blog

 

Ik was vijf toen ik mijn eerste belangrijke levensles leerde, inmiddels is mijn oudste dochter bijna vijf. Ze lijkt op mij. Ze houdt van boekjes, letters en chocola en is een tikkie verlegen. Ik hoop dat ze ook mag gaan ontdekken, dat sommige dingen die onwijs spannend zijn, iets heel waardevols op kunnen leveren. Ik hoop dat ze dingen zal gaan proberen, zelfs als ze niet weet of het zal lukken. Dat ze fouten zal durven maken en opnieuw durft te beginnen.

En ik realiseer me dat ik haar het goede voorbeeld kan geven. Door zelf dingen te doen die ik eigenlijk lastig vind, kan ik haar laten zien dat het niet erg is om iets spannend te vinden en dat er mooie dingen kunnen gebeuren wanneer je uit je veilige, vertrouwde plekje stapt.

Dingen doen die buiten je comfort zone liggen, vindt iedereen lastig, maar het levert vaak de mooiste resultaten op. Juist als je jouw grenzen gaat verleggen en je je zelf uit gaat dagen, zal je merken dat je groeit, dat je je zekerder gaat voelen. Ik heb voor me zelf wat reminders verzameld die me aanmoedigen op momenten dat ik veel aan het twijfelen ben of als ik een bepaalde stap niet durf te maken. Misschien heb jij er ook iets aan.

comfort zone, kinderen, mama, werken, MAMA to the max, blog

3 tips om uit je comfort zone te stappen

*Probeer terug te denken aan die momenten dat jij uit je comfort zone stapte, dat je iets deed wat je ongelofelijk spannend vond. Wat heeft het je opgeleverd? Wat heb je daar door bereikt? Opschrijven kan ook zinvol zijn, want successen uit je verleden zijn ontzettend motiverend om nieuwe uitdagingen aan te gaan.

*Jouw stappen uit je comfort zone hoeven geen reuze stappen te zijn, een kleine verandering van je normale patroon kan al een heel lekker gevoel van vrijheid opleveren.

*Geef het goede voorbeeld! Laat zien aan je kinderen als je iets wat je spannend vindt, toch gaat proberen.

 

Ik hoop dat ik je met mijn verhaal en mijn ervaringstips misschien een beetje op weg heb weten te helpen. Heb je zelf nog tips die jij ooit uit gebruikte om uit je comfort zone te komen? Laat het me weten, leuk!

 

Liefs,

Tamara

 

 

Kerstwinkel 2017

Tamara

Mijn naam is Tamara Grevers, nog net geen 30. Vrouw van hele leuke man en moeder van twee mooie meiden.(Zoë 4, Femme, 2) Ik werk parttime als zelfstandig webdesigner. Een hele leuke baan. Ik houd van een goed boek, lekker eten met een wijntje, vriendinnendates, series kijken en hardlopen(soms). Schrijven staat hoog op mijn wordikblijvan-lijstje en ik vind het top dat ik deel uit mag maken van het bloggersteam van MAMA to the max.

2 Reacties op “
Mama, kom uit je comfort zone!

  1. Hoe mooi zou dat zijn.. Een mooi verhaal en het maakt mij zeker weer even bewust. Mijn dochter is nog maar 15 maanden maar wat een ontwikkelingen maakt ze door. Ik zie en voel dat ze het soms spannend vind.Dan doe we het samen. Elke dag benoem ik wat ik zo goed van haar vind. Misschien begrijpt ze mij nog niet helemaal maar ik vind het wel belangrijk om bij te stil te staan. Tegelijkertijd ook dat het gevoel van spanning er mag zijn maar dat je het zeker kan overwinnen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!