Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Christmas in July


24 juli 2016


Kerst Australië juli Paulien Roessink Mamatothemax mamablog
D

De seizoenen in Australië zijn tegenovergesteld aan de seizoenen in Nederland (oh echt?). Jij zit nu midden in de zomer en bent wellicht lekker op vakantie met je gezin. Hier is het winter. En dus heb ik ‘s avonds een gaskacheltje aan en zit ik met een kleedje op de bank. Brrr wat een zijn de winters hier streng… not! Met overdag een gemiddelde temperatuur van 18 graden, is het prima uit te houden. In de Nederlandse winter is het hier volop zomer. De welbekende gezellige donkere dagen rondom kerst kun je in Australië op je buik schrijven. Met kerst is het bloody hot en daarom vieren we hier Christmas in July!

Klagende Ozzies

De winter stelt in Sydney weinig voor, al klagen echte Ozzies dat het nu heel koud is. Wat een lachertje! De dag dat ik deze blog schrijf, schijnt de zon volop, is er geen wolkje aan de lucht en is het buiten 25 graden! Hoezo winter? Natuurlijk zijn er ook dagen dat het kwik overdag niet boven de 15 graden uitkomt (met ´s nachts een graad of 6). Dan nog vind ik het allemaal reuze meevallen. Maar dat komt misschien doordat we hier pas kort wonen en we de Nederlandse winters nog in ons lijf hebben. Wie weet piep ik over 2 jaar anders…

 

Sneeuwpop op het strand

Winter in Australië

Kerst vieren in juli. Het klinkt heel raar en dat is het gevoelsmatig ook. Maar als je bedenkt dat het qua weer niet meer kerst wordt dan dit, dan is het eigenlijk best logisch. Het sneeuwt momenteel in de bergen en dit is de tijd om op skivakantie te gaan. De schoolkinderen hebben net twee weken winterbreak gehad. In de winkels vind je dan ook volop kerstaanbiedingen en reclame uitingen met daarop bijvoorbeeld de kerstman in zijn zwembroek. In Sydney werd de afgelopen weken een speciaal winterevenement georganiseerd. Dit was inclusief schaatsbaan, lichtjes en kerstbomen. En Hallmark Channel in Australië zond de afgelopen weken heel veel kerstfilms uit.

 

kerst in juli advertentie

Blue Mountains

Christmas in July is in de regio waar wij wonen best een serieus ding. In de Australische winter (juni t/m augustus) trekken hordes mensen naar de Blue Mountains. Dit is een geweldig National Park, op ruim een uur rijden van Sydney. In de Blue Mountains wordt ieder jaar het Yulefest gehouden. Het evenement ontstond in 1980. Een groep reizigers uit Ierland zag dat het begon te sneeuwen. Het deed ze denken aan hun traditionele koude Ierse kerst met lekker eten en veel lichtjes. In een nostalgische bui organiseerden ze eenmalig een kerstdiner. Hotels en restaurants in de omgeving vonden dit zo’n leuk idee, dat ze het hebben overgenomen. En zo is een nieuwe wintertraditie ontstaan.

 

 

 

Het Yulefest is inmiddels een zeer populair evenement. Als kerstliefhebber kun je er je hart ophalen. Zo kan je kerstliedjes zingen rondom een kampvuur, genieten van een heerlijk kerstdiner mét glühwein en natuurlijk loopt de kerstman ook rond. Daarnaast zijn er live optredens en kun je meedoen met allerlei spelletjes. Helaas hebben wij nog niet de kans gehad om naar het Yulefest te gaan, maar dat zal de komende jaren vast nog wel gebeuren.

Blue Mountains Winter Magic Festival, Blue Mountains, NSW

Bron: australia.com

Kerstfeest(en)

Een ander bijzonder leuk fenomeen in deze tijd van het jaar zijn de Christmas in July party’s. Wij hadden er vorig weekend een bij vrienden thuis. Alle gasten (bijna allemaal mensen afkomstig uit Europa, die net als wij geen familie hebben in Australië), hadden iets te eten gemaakt. Alles samen vormde een heerlijk en internationaal buffet. Daarnaast was er genoeg glühwein en veel gezelligheid en hebben we weer leuke nieuwe mensen ontmoet. Wat wil een mens nog meer?!

 

Foto 3 buffet, eigen foto
Hoe leuk het ook is om kerst te vieren in juli, het is stiekem best fijn dat hier over 6 weken de lente begint. Tot die tijd geniet ik hier nog even van de ‘kou’…

Ik wens je een fijne zomer(vakantie) en niet te vergeten: Ho ho ho, Merry Christmas in July!

 

Groetjes,

 

Paulien

Baby- & kinderkleding

Paulien

Paulien is 33 jaar en getrouwd met de Franse Jérémy. Sinds hun eerste vakantie Down Under in 2010 dromen ze over een leven in Australië. Niet permanent, maar voor een jaar of drie. In december 2015 gingen ze het grote avontuur aan. Ze wonen nu met kids Liam (4) en Mila (1) in Sydney. P

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!