Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Carnaval, het feest van het zuiden


13 februari 2015


E

En dan is het bijna weer zover….het grootste feest voor een Maastrichtenaar…carnaval (ofwel: vastelaovend). Ik, als trotse carnavalsvierder wil jullie natuurlijk niet onze grote feestdagen onthouden.

De dagen voorafgaand aan carnaval gaan traditiegetrouw volgens een strak ritueel…

Op vrijdag gaan we vanaf een uurtje of 4 in de middag richting de stad…Maastricht is dan al gezellig druk en je merkt dat iedereen er echt zin in heeft. Verkleden is NOT DONE deze vrijdag…gewoon je normale kleren, wel dikke, want het is toch voornamelijk buitenstaan vanwege de drukte en de gezelligheid.

carnaval_maastricht_mama-max-01

Op zaterdag zéér brakjes wakker worden maar er toch een energieke dag van proberen te maken. Boodschappen moeten gehaald worden…bij ons houdt dat in dat we biefstukken kopen, worstenbroodjes, zelfgemaakt gehaktballen, en genoeg voer om iedere dag opnieuw weer een bodem te leggen voor alle biertjes die er in zullen gaan.

Daarnaast wordt op zaterdag meestal de laatste hand gelegd aan de carnavalsoutfit…in het Maastrichts noemen we dat ’T PEKSKE ;). ’s Avonds vroeg naar bed zodat de drie dagen van de carnaval snel zullen beginnen.

Deze drie dagen zijn voor een Maastrichtenaar niet in woorden te beschrijven. Het is een levensstijl, een feest dat in je hart en ziel zit en een gevoel dat alleen een Maastrichtenaar kent. Ik ga voor nu dan ook stoppen en zal jullie bij deze beloven dat ik deze drie dagen zal vastleggen met foto’s. Aanstaande woensdag zal ik deze foto’s met jullie delen en hoop ik toch het gevoel van ‘vastelaovend in Mestreech’ bij jullie over te kunnen brengen.

IMG_1694 IMG_1695 IMG_1697 IMG_1698 IMG_1699 IMG_1700 IMG_1701 IMG_1702 IMG_1704 IMG_1705 IMG_1707 IMG_1708 IMG_1710 IMG_1711 IMG_1713
marjon carnaval outfit roze goud maxime eerste carnaval 2014 prinsesje 2014

 

Ik sluit af in stijl….. unne gooje vastelaovend same….ALAAF!

liefs,

leesblog

 

 

 

 

Bespaar continu

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Reactie op “
Carnaval, het feest van het zuiden

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!