Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Bungalowpark: goedkoop op vakantie


28 februari 2016


bungalowpark
<

Wij vinden het heerlijk om zo af en toe de drukte te ontvluchten en even met het gezin te genieten in een bungalowpark. Ja, zo’n huisje waarvan ik 4 jaar geleden zei dat ik er nooit naartoe wilde omdat je er alleen maar groepen jongeren vindt die het daar op een zuipen zetten en je dan in van die uitgeleefde huisjes verblijft. Allemaal vooroordelen die niet altijd blijken te kloppen. Want sinds de kindjes er zijn hebben we al verschillende parken gezien en bijna allemaal zijn ze prima. Ik heb er al eerder een verhaal over geschreven op mijn eigen site: De Grote Bungalowparken Test

Als deze blog af is mag ik zelfs mijn spullen gaan pakken om dit weekend te verblijven op Hof van Saksen van Landal GreenParks, ik zal een andere keer vertellen hoe dat is geweest. Nu eerst mijn ervaring en tips voor een verblijf op een geschikt park.

Tip 1 goedkoop naar een bungalowpark

De blije doos, die volgens mij iedere aanstaande moeder krijgt

De eerste een tip als je graag naar Center Parcs wilt: In de blije doos, die volgens mij iedere aanstaande moeder krijgt, zit vrijwel altijd een bon met 50% korting voor Center Parcs. Ik heb nog nooit een betere aanbieding gevonden maak hier dus gebruik van! Ik vind de prijs/kwaliteitverhouding bij Center Parcs niet echt in verhouding met bijvoorbeeld Landal, maar met deze korting is de prijs wel oké. Voordelen van Center Parcs: groot zwemparadijs op de meeste parken, veel kinderfaciliteiten zoals creatieve en sportieve activiteiten, mini-boerderij, mascottes Orry en zijn vrienden en een (overdekt) speelparadijs. De restaurants van Market Dome bieden zelfs gratis potjes babyvoeding aan van Olvarit. Daarnaast zijn er speciale kindercottages met kinderspeelgoed en -meubilair.

bungalowpark

Tip 2 een midweek is vaak goedkoper dan een weekend

Op ieder vakantiepark zijn het hele jaar door goede en minder goede aanbiedingen te vinden. Vooral als je een last-minute boekt en geen voorkeur hebt op welk park je terecht komt kan je voor een leuke prijs even op vakantie. Wist je trouwens dat een midweek over het algemeen goedkoper is dan een weekend terwijl je dan wel een dag langer hebt. Dat was dus tip 2 ;). Je moet er waarschijnlijk wel meer vakantiedagen voor opnemen, maar als je nog met zwangerschapsverlof bent geldt dat toch niet.

Persoonlijk favoriet: Landal Greenparks

Mijn favoriete keten is Landal GreenParks. Als je de Grote Bungalowparken Test hebt gelezen wist je dat natuurlijk al. Niet alleen qua faciliteiten en accommodatie springen zij eruit, maar zij snappen de totale vakantiebeleving (vooral bij kinderen). Niet alleen ter plaatse word je in de watten gelegd, het begint al een week voor vertrek. De kinderen ontvingen beide een kaart van de mascotte Bollo waarop stond dat hij het leuk vond dat ze bij hem kwamen logeren. Hoe blij kun je (ook als moeder) worden van een kaartje?! De voorpret was in ieder geval al begonnen.

Op het bungalowpark staat Bollo de kinderen op te wachten en er zijn verschillende shows en activiteiten waar je deze grote beer vindt. Bij vertrek kun je een tekening inleveren bij het huisje van Bollo en een tijdje na thuiskomst krijg je van Bollo weer een bedankje. Ik kan je uit ervaring vertellen dat de kinderen het na een jaar nog steeds over Bollo hebben. Hele slimme marketing van Landal en gewoon een leuke extraatje. Zoals in het begin gezegd vertrekken wij dit weekend naar Hof van Saksen, ondanks dat dit een park van Landal is, ‘woont’ Bollo hier niet. Kleine domper voor de kinderen, maar we hebben ze beloofd om extra lang in het zwembad te blijven ;).

bungalowpark

Ver weg op vakantie

Er zijn natuurlijk nog veel meer grote en kleine bungalowparken in Nederland, België en Duitsland. Zelfs Frankrijk vind ik een prima plek voor een midweek of weekje weg. Wij zijn zelf in Le Lac d’Ailette geweest, vlakbij de Champange-streek in het noorden van Frankrijk. Omdat de hele omgeving als natuur, wegen en taal daar zo anders zijn dan in Nederland had ik echt het gevoel ver weg op vakantie te zijn, terwijl het ‘slechts’ 400 km rijden is. Het enige bungalowpark wat ons tegenviel was Sunparks de Haan. Groot voordeel daar is wel dat je dicht bij Plopsaland bent, wat echt een heel leuk pretpark is voor kinderen.

bungalowpark

 

Ik ben erg benieuwd wat jullie het mooiste vakantiepark vinden! Of heb je een ander leuk alternatief als je een weekendje weg gaat met het gezin? Laat het mij hieronder weten!

Fashion_English11_300x250

Vanessa

Tweeling-mama, ondernemer, 30+ en al 13 jaar samen met de liefde van mijn leven. Dat ben ik, Vanessa, in een notendop. De tweeling is bijna 3 jaar en luistert (soms;)) naar de namen Anna en Julia. Een aantal jaren geleden heb ik mijn geboortedorp in Gelderland verlaten voor het Brabantse land en dat Bourgondische leven bevalt mij prima. Ook ben ik al 10 jaar eigenaar van het online reismagazine Reisgraag.nl. Reizen is dan ook een grote passie en als het even kan ga ik zo vaak mogelijk, wel het liefst met z'n 4tjes uiteraard! Vanaf nu zal ik jullie meenemen op onze avonturen.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!