Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Buitenlands geld inwisselen of bewaren voor een toekomstige vakantie?


29 juni 2024


Blogpauze, zomervakantie, huwelijk Zuid-Frankrijk, zwembad
<

Ben je op vakantie geweest naar een land waar ze met een vreemde valuta betalen? Grote kans dat je bij terugkomst in Nederland nog wat van dit geld over hebt. Je kunt er in principe twee dingen mee doen: inwisselen of bewaren. Twijfel je wat in jouw situatie de beste optie is? Wij helpen je hier om een keuze te maken.

Bewaren


Als je dollars over hebt van je vakantie in Amerika en hier binnen afzienbare tijd nog een keer naartoe gaat, kun je ze bewaren. Dollars kopen voor je volgende reis naar de Verenigde Staten is dan niet meer nodig. Kies je ervoor om vreemd geld te bewaren? Doe dit dan wel op een logische plek. Helaas belandt buitenlands geld bij veel mensen al snel achterin een kast. Doordat je het niet vaak ziet, vergeet je misschien dat je dit geld nog hebt. Leg het daarom liever op een plek neer waar je er regelmatig aan herinnerd wordt.

Denk je niet dat je ooit weer op vakantie gaat naar het land waar je geld van over hebt? Dan lijkt het bewaren van de vreemde valuta misschien niet interessant. Toch kan vreemd geld een leuk aandenken aan je vakantie in dit land zijn. Plak het bijvoorbeeld in het fotoboek dat je van je reis maakt, maak er een sieraad van of lijst het in. Dit roept telkens leuke herinneringen op als je oog op het vreemde geld valt.


Inwisselen


Heb je veel vreemd geld over? Of vind je het niet de moeite waard om vreemde valuta te bewaren? Dan kun je buitenlands geld inwisselen. Je krijgt dan euro’s terug voor de valuta die je inwisselt. De hoogte van dit bedrag hangt af van een aantal factoren. Naast de hoeveelheid geld wordt er ook naar de wisselkoers gekeken. Op basis hiervan wordt vervolgens berekend hoeveel euro’s je terugkrijgt voor het vreemde geld.

Voordat je geld inwisselt, is het verstandig om de wisselkoers van een buitenlandse valuta op te zoeken. Op basis hiervan kun je zelf berekenen hoeveel euro’s je ongeveer krijgt voor vreemd geld. Krijg je maar een paar euro voor de vreemde valuta? Dan vind je het misschien niet de moeite waard om het in te wisselen. In dat geval kun je er alsnog voor kiezen om het te bewaren, maar je kunt het ook doneren aan een goed doel. Dit doe je door het geld op een vliegveld in een daarvoor bestemde box te gooien.

 

Waar wissel je buitenlands geld in?

 


Op de meeste vliegvelden vind je wisselkantoren, waardoor je voor vertrek of na aankomst direct geld kunt wisselen. Een vliegveld is hier alleen niet de beste plek voor, want de wisselkoers is hier vaak niet bepaald gunstig. Wissel daarom liever buiten de luchthaven. In veel grote plaatsen in Nederland vind je een wisselkantoor. Hier krijg je doorgaans een eerlijke prijs voor vreemd geld en dat maakt het een stuk interessanter om het in te wisselen. Wissel je geld daarom liever op zo’n plek in dan op het vliegveld.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!