Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Ineens ben je blogger!


10 december 2014


<

En ineens ben je blogger: hoe kwam dat nou ook alweer?
Vandaag vertel ik jullie graag wat meer over het ontstaan van mijn idee en van MAMA to the max. Hoe is het ontstaan, wat wil ik ermee bereiken en welke gedachtes liggen er allemaal achter.

blogger_bericht
Vanaf dat ik zwanger wilde worden heb ik me WILD gegoogled en daar betrap ik me nu nog steeds wel eens op. Ik merkte al vrij snel dat ik soms uren op de ipad aan het zoeken was naar mijn specifieke vraag. En omdat de vragen zich maar bleven opstapelen, vooral vanaf het moment dat ik echt zwanger bleek te zijn, zat ik vaak tot in de late uurtjes alles uit te pluizen. Ook toen ik bevallen was bleven de vragen komen. Al maakten de “hoe gaat het zijn” vragen plaats voor “hoe moet dat nou” vragen. Bij ieder kuchje, huiltje, spuugje en ga zo maar door was Google mijn beste vriend. Het enige dat er gebeurde was dat ik erg onzeker werd.

De website en mijn blog is ontstaan vanuit de behoefte die ikzelf had en nog steeds vaak heb over de vele vragen die opkomen en waar je nergens op het internet een duidelijk antwoord op kunt vinden. Het is vaak óf heel commercieel omdat er producten achter zitten die door een bedrijf gepromoot worden óf je komt al snel op forums terecht waar je de meest uiteenlopende en niet onderbouwde meningen tegenkomt.

En ineens (onder het geven van een nachtvoeding) kwam het idee in me op. Ik zou zelf een platform moeten beginnen voor zwangere vrouwen en mama’s. Ik wil mijn vragen met de inmiddels gevonden juiste antwoorden opschrijven voor alle vrouwen die ooit nog met dezelfde vragen komen te zitten.
Maar hoe doe je dat? Ik kwam in contact met de blogwereld door mijn inmiddels oud-collega Aniek. Zij blogt al een tijdje over culturele reizen in Italië. Ze vertelde er iedere keer zo enthousiast over en omdat we allebei dezelfde passie delen ‘schrijven’, vroeg ze me in het voorjaar of het niks voor mij zou zijn zo’n eigen blog. Ik was meteen verkocht. Toch heeft het nog even geduurd voordat ik echt doorzette. Toen ik voorzichtig de opdracht had gegeven voor het ontwerpen van een logo begon er wat vaart in te komen. Toen ik het logo eenmaal zag was ik verkocht en kon ik niet wachten te beginnen. Dit was geloof ik net dat zetje dat ik nodig had het vertrouwen te krijgen dat ik ermee door moest gaan.

In mijn blogs komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan bod. Mijn interesses liggen vooral op het gebied van baby- en kinderproducten, lifestyle, recepten bereiden en interieurdesign. Mijn tips en ideeën probeer ik zo duidelijk mogelijk te omschrijven. Uiteraard schrijf ik alles vanuit mijn eigen ervaring en indrukken. Ik zal dan ook nooit producten aanraden waar ik niet achter sta.

Mijn wens is dat MAMA to the max uitgroeit tot een positieve, aanmoedigende community waar mama’s (to be) duidelijke antwoorden krijgen, geïnspireerd worden en nieuwe ideeën opdoen en uitwisselen zodat iedere moeder zelfverzekerd is en straalt.

Had je al eens van een blogger gehoord? Of ben je zelf onlangs een blog begonnen? Laat het me weten wat je ervan vindt.

Liefs,

leesblog

 

 

 

 

 

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

31 Reacties op “
Ineens ben je blogger!

 1. Pingback: MAMA TO THE MAX: DE NAAM EN HET LOGO - MAMA to the max, de lifestyle community voor mama's (to be)!

 2. Pingback: KIM'S WAY TO THE MAX! ALLES OVER MARKETING ÉN ONDERNEMEN - MAMA to the max, de lifestyle community voor mama's (to be)!

 3. Leuk verhaal! Ik ben zelf nog geen mama maar ga zeker je blog eens uitpluizen. Ongeveer een maand geleden startte ik mijn eigen blog op rond gezondheid sport en lekker eten! Ik ben geen heuse keukenprinses maar probeer toch gemakkelijke en andere dingen klaar te maken 🙂

 4. Leuk om te lezen hoe je begonnen bent! Ik had ongeveer een jaar geleden precies dezelfde gedachtes, heel herkenbaar, en ben toen mijn blog Mamazing.nl begonnen. Prachtig vormgegeven website heb je. Heel veel succes en plezier met bloggen! Tot blogs! 😉

 5. Heerlijk om te lezen. Ik snap helemaal dat je op die manier in het bloggen gerold bent! Nu… Hoewel mijn moedergevoel nog zo goed als onbestaande is, maar mijn liefde voor kindjes (neefje/nichtje) heel groot, vind ik het top dat ik je blog vandaag ontdekt heb.
  X Eline

 6. Leuk om wat meer te weten te komen over het ontstaan van je blog! Ondanks dat ik geen mama ben, ben ik hier wel in geïnteresseerd. Ik hoop ook over een aantal jaartjes moeder te mogen worden namelijk 🙂

  Ik ben zelf ook beginnend blogger. Superleuk om te doen en te zien hoe dit allemaal ontwikkeld.

  Liefs Nina

  • Hallo Nina, bedankt voor je leuke reactie! De blog is ook voor mama’s to be én we gaan ook komen met tips & tricks komen, waar je vast iets aan hebt. Zoveel ideeën en plannen! Ik houd je ook in de gaten, leuk! Liefs, Marjon

 7. Denk dat het een goed idee is dat je dit begonnen bent, zal een hoop moeders (to be) aanspreken 🙂 Ik heb zelf geen kinderwens dus zal niet veel aan je tips enz hebben 😉

 8. Google was en is nog steeds een van mijn beste vrienden. Soms vind je niet de juiste informatie want ja het is commercieel of mensen doen zich en de situatie mooier voor dan het is. Er is zeker behoefte aan echte en eerlijke verhalen. Succes.

 9. Heel erg herkenbaar! Google is gedurende mijn zwangerschap mijn beste vriend geweest. Maar niet alleen m.b.t. vragen, maar ook reviews van producten, wat is nu wel of niet nodig; dat soort dingen. Ik ben medio september gestart met een blog, iets waar ik veel voldoening uit haal. De diversiteit aan onderwerpen, mijn gevoelens kunnen uiteten, het contact maken met anderen; het is zo ontzettend leuk!

  • Heel leuk! Ik ben ook erg benieuwd hoe het mij gaat me bevallen en wat mij te wachten staat. Ik heb al ontzettend veel ideeën en plannen met mijn fantastische leuke team! Alleen al het creatieve brainstorm proces is al ontzettend leuk!

 10. Super idee van je, bloggen is ook zo leuk…
  ik weet nog dat ik net zwanger was, 14 jaar geleden gewoon alweer…
  inbellen, zo snel mogelijk iets opzoeken en weer afmelden, niets uren googlen terwijl ik toen ook zoveel dingen wilde weten…

  Succes met je blog, en je ideeën

  • Hihi Jacky dat inbellen….kan me er iets bij voorstellen. Eat moet dat frustrerend zijn geweest. Alhoewel toen ging je misschien wel vaker op je gevoel af terwijl je nu tot in de puntjes alles wilt uithoeken op Google. Leuk dat je me volgt!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!