Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

BIJZONDERE WINACTIE VAN DOPPER


4 december 2018


Insulated dopper pink mamatothemax
<

We verzamelen met z’n allen zo ontzettend veel plastic afval, dat het bijna een gewoonte is om te denken dat het bij ons leven hoort. Maar is dat eigenlijk wel zo? Wanneer je bewuster nadenkt over plasticvervuiling, kun je beseffen, dat je zelf een groot aandeel kunt hebben in het voorkomen ervan. Wij wonen met veel mensen thuis en daardoor is er vanzelfsprekend meer afval in het huishouden. Wij vinden het belangrijk om ons afval te scheiden en iedereen heeft daarin een taak. Zo neem ik altijd mijn oud papier mee naar het werk en brengt mijn schoonvader lege flessen weg. Als het eenmaal in je systeem zit, denk je niet eens meer over deze routine na. 

mamatothemax dopper facebook

Zo kunnen we allemaal iets bijdragen en dat laat Dopper ons zien. De meeste van jullie zullen Dopper kennen als de duurzame waterfles. Dopper heeft een droom: schoon water. In elke oceaan, uit elke kraan. Water is absoluut noodzakelijk voor al het leven op aarde, toch belandt elk jaar 8 miljard kilo plastic in onze oceanen. Om het tij te keren heeft dopper de duurzame design waterfles voor kraanwater ontwikkelt. Maar, Dopper investeert in oplossingen die verder gaan dan de waterfles. Zo steunt Dopper bijvoorbeeld drinkwaterprojecten in Nepal en biedt Dopper educatieve programma’s over water en plastic afval voor kinderen en studenten.

Inspireren en motiveren

Dopper vindt dat kennis over een probleem de basis vormt voor de oplossing ervan. Daarom faciliteert Dopper onderzoek en onderwijs. Met de Changemaker Challenge daagt Dopper Academy masterstudenten uit om baanbrekend onderzoek te doen naar de problematiek rondom veilig drinkwater, schone oceanen en plastic afval.

In 2018, is er ook een basisschool-variant van deze wedstrijd gestart; de Changemaker Challenge Junior. Hierbij gaan basisscholen aan de slag om oplossingen te ontwerpen voor plastic vervuiling. Het doel is om zoveel mogelijk leerlingen te inspireren om duurzaam met onze wereld om te gaan op een interactieve en leerzame manier. Niet de focus op het probleem, maar juist op de oplossing staat centraal.

Win en help mee!

Stella en Stinky afbeelding

Ik vind het heel bijzonder dat Dopper dit doet, omdat ik er ook in geloof dat je bewustwording over een probleem als een stap richting de oplossing is. Ik vind het heel fijn als ik hier mijn steentje aan bij kan dragen door erover te schrijven op MAMA to the max. Namens Dopper mag ik één van de educatieve winpakketten weggeven.

De winnaar is inmiddels bekend! Myrna gefeliciteerd met dit geweldige pakket. Stuur me zeker wat foto’s van de gewonnen items!

DIT KUN JE WINNEN!

Dopper Original Composition

Wil jij dit super leuke pakket winnen voor jouw kind, of basisschool? Geef dan hieronder in een reactie aan, wat jullie samen of de school van jouw kind, al doen om plasticverbruik te verminderen. Je kunt meedoen t/m woensdag 12 december 23:59.

handtekening marjon goede nieuwe huisstijl mamatothemax

Deze blog is in samenwerking met Dopper.
Marjon

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

41 Reacties op “
BIJZONDERE WINACTIE VAN DOPPER

 1. Hele leuke actie! Wil volgend jaar toevallig voor ons allemaal doppers kopen. Wij hebben een overload aan diepvries bakjes thuis. Broodje mee? In zo”n bakje. Koekje mee voor onderweg? Geen verpakking per stuk maar een grootverpakking en dan weer in zo”n bakje. We drinken uit bidons etc. Onderweg maar die mogen toch echt wel vervangen.

 2. Wat een goed initiatief! Wij zijn thuis niet alleen bewust bezig met hoe we recyclen maar ook wat we kopen. Etenswaren in bepaalde verpakkingen kopen wij al niet meer. Onze kinderen ruimen zelfs de rommel van de straat op en worden boos omdat ze niet snappen waarom andere mensen dingen op straat gooien.
  Op school hebben ze al een beleid dat er zo min mogelijk voedsel in verpakkingen mee naar school mag.
  Het zou een mooie gelegenheid zijn voor de oudste om hier nog meer over te weten!

 3. Wat een toffe actie!!
  Sinds april werk ik op een Bso. Nog in mijn startweek vond ik dat het plastic (van voornamelijk melk) toch écht wel gerecycled moest worden, dus meteen een extra afvalbak aangeschaft. Nu scheidden alle collega’s na jaaaaaren netjes met mij mee!!

  Thuis wordt ik vaak een pietlut genoemd omdat elk klein stukje plastic vakkundig uit de verpakking worst geknipt en in de plastic gaat.
  De kinderen en wij hebben allemaal een Dopper en vragen ook nooit naar een flesje / pakje / blikje.

  Op de school waar ik werk hebben de kinderen al een plastic soup campagne maar met dit pakket lijkt het me ook leuk een workshop aan ze te geven onder bso tijd!!

 4. Geweldig, een samenwerking met Dopper! Ik blijf erbij dat wij de nieuwe generatie bewust moeten maken van een betere zorg voor het milieu. En een betere wereld… Die begint natuurlijk bij onszelf! Ik probeer zelf zo weinig mogelijk gebruik te maken van plastic zakjes/flesjes/aluminiumfolie en zo veel mogelijk herbruikbaar materiaal te gebruiken om tussendoortjes of lunch in te verpakken. Daarnaast werk ik als juf op een basisschool ‍. Hier doen wij mee aan verschillende projecten op het gebied van duurzaamheid en bewustwording van het milieu. Een tijdje geleden hebben we meegedaan aan het project “groene voetstappen”, gericht op verspilling van energie en water. Tegelijkertijd waren onze leerlingen in de bovenbouw bezig met een project over “plastic soep”. Ik ben erg benieuwd naar het spreekbeurtpakket overigens! Dit zou prima passen bij de zaken die we al aanbieden en dit zou kunnen zorgen voor nog meer bewustwording. Prima initiatief dit! Ik zou graag winnen!

  • Wat ern heerlijk merk is het toch he. De roze insulated versie staat op mijn kerstlijstje! Mijn vriend kreeg op zijn werk eens een dopper via een vertegenwoordiger (met de naaam van t bedrijf er op). Eerder dronk ik uit plastic flesjes maar sinds de dopper ben ik om. Het gewone smamle drinkgat en de “glaasjes optie” zijn echt fijn!
   Mijn zoontje is nog maar 2 dus ik doe mee namens mijn werk, een leefgroep binnen de jeugdzorg. Zij nemen boterhammendozen en drinkflessen mee naar school, ook koekjes e.d. kopen we eigenlijk nooit in aparte verpakkkingen.

 5. wauww wat een toffe winactie!! Een ontzettend mooi initiatief! Tijdens het boodschappen doen zorgen wij er altijd voor dat er boodschappentassen in de auto of in onze tas zitten waardoor we nooit plastic boodschappentasjes hoeven te kopen! Thuis scheiden we alles. Dus plastic, papier, glas, gft en restafval. Ook hebben wij met zn alle (5 personen) allemaal een broodtrommel zodat we geen plastic zakjes hoeven te gebruiken of in iedergeval al minder. Verder nemen we vaak een bidon mee zodat we niet alle plastic flesjes hoeven te kopen, maar die flessen zijn wel aan vervanging toe dus deze winactie zou super van pas kunnen komen! Xx

 6. Wat een toffe actie! Mijn dochter (bijna 8) en zoon (bijna 3) krijgen allebei een drinkfles met water mee naar school. Helaas is die van mijn dochter gisteren kapot gevallen op school. De school van mijn dochter doet er veel aan om een ‘groene’ school te zijn, pakjes drinken en koekjes in zakjes worden ontmoedigt. Mijn dochter is veel bezig met de natuur. Pas waren we op het strand en zei ze: ‘kom mam, we rapen al het plastic op wat we tegen komen. Dat hoort niet in de zee, daar gaan de dieren dood van’.

 7. Wow wat een geweldige actie! Wij gebruiken zo min mogelijk single Ilse plastic, alleen composteerbare zakjes voor in het groenafval bakje. Papieren rietjes, geen pakjes drinken mee naar school en groenten/fruit van de supermarkt in linnen tasjes. Ik probeer mijn kinderen zo bewust mogelijk met plastic om te laten gaan. Vanuit school adviseren ze ook om geen pakjes drinken mee te geven vanwege het vele afval dat dat brengt. Alle kinderen krijgen bij de intake, als ze bijna 4 zijn, een Dopper met het logo van de school! Zo wordt water drinken wel erg leuk!

 8. Ja wil ik zo graag winnen. Zit nu in de 3e van de middelbare. Dus deze winactie is echt te gek, want ik gebruik elke dag wegwerp flesjes. En nu ik dit lees zie ik in dat het helemaal niet goed voor het milieu is. Dus zo’n pakket zou geweldig zijn. Ik hoop dat ik het win. Groetjes mij x

 9. Ooooh wat een ongelooflijk leuke win actie!! Ik ben tegen plastic en ben zo voor het verminderen! Mijn dochter zit op een hele leuke grote school! Eerlijk? Ik heb geen idee wat ze doen aan het verminderen van gebruik plastic! Ik denk dat dit pakket (als ik win) een mega goede start zal zijn! De school staat open voor nieuwe en vooral goede ideeen! Hoe leuk zou het zijn als we dan met zo’n pakket aankomen! Kortom meer dan welkom! Ow en daarnaast ben ik zelf ongelooflijk fan van Dopper dus promoten kan ik dan als de beste

 10. Wauw wat een top project.
  Thuis scheiden we glas, papier en plastic.
  Voor iedereen een broodtrommel in huis. De meiden school bekers van Mepal. Wij ouders een Dopper.
  Van de 3 dagen die ik werk minimaal 1 dag met fiets of ov. 18 km heen, 18 km terug. Meiden met fiets naar school en opvang. Geen droger in huis. En geen plastic zakken / tasjes in de winkel.
  Op mijn werk , kan er nog veel geleerd worden. Kinderen met gedragsproblemen … maar wel leuk om te zien of er klassen stappen kunnen maken.
  Het zal gaaf zijn als we winnen voor de klas van mijn dochter. Ze zal graag de spreekbeurt willen vertellen aan de klas.

 11. Wij gebruiken thuis met 3 van de 5 personen een dopper of bidon zodat we niet de hele tijd flesjes hoeven te kopen. Ook gebruiken wij broodtrommels zodat we niet de hele tijd plastic hoeven te gebruiken. Als we boodschappen doen nemen we katoenen tassen of boodschappen tassen mee zodat we dan ook geen tasjes hoeven te kopen. Ook scheiden wij thuis het afval waardoor het plastic afval gerecycled kan worden door de gemeente. Ook gebruiken wij kleine bakjes voor al het fruit dat we meenemen naar school of het werk. We hebben thuis plastic bekers die we al 16 jaar gebruiken, als dat niet duurzaam is dan weet ik het ook niet meer. Ik heb zelf voor een project op school gekeken naar de plastic soep, ik kan je 1 ding zeggen ik wist echt niet dat wij zoveel plastic gebruiken op deze wereld. Ik gooi zelf ook helemaal niks weg als ik ergens buiten ben, zodat ik weet dat het niet in de zee kan belanden, waardoor dieren er niet dood van kunnen gaan. Ik hoop dat ik kans maak op het pakket voor de klas van mijn zusje zodat iedereen in de klas bewust wordt van al het plastic gebruik

 12. Wauw, wat een gaaf initiatief! Laten we samen omzien naar de wereld en deze leefbaar houden, is wat we onze kinderen meegeven. Afval in de juiste bak thuis en op school, brooddoos ipv zakjes, fles ipv pakjes. Hoe mooi is het als onze kids hun klasgenootjes bewust kunnen maken en met hen een oplossing bedenken voor schoon water. De logica van kinderen is vaak zo verhelderend!

 13. Dit is gaaf zeg! Ik zou dit voor mij en mijn klas willen winnen. Ik ben veel op reis geweest en heb aan het begin van het jaar bij mijn voorstelrondje een PowerPoint laten zien. Daarbij heb ik ook over de grote plastic bergen die we tegenkwamen in Thailand (die later weer verbrand worden) verteld. Sindsdien hebben we een verzamelbak voor plastic in de klas staan. Wat zou dit dan een mooi vervolg zijn voor mijn klas. Goed voorbeeld doet volgen.. <3

 14. Wat een goede actie! Ik doe graag mee voor de school waar ik werk. Op school heeft ieder kind een eigen drinkfles waar ze uit mogen drinken. Verder scheiden wij het afval en zijn plastic pakjes drinken niet toegestaan.

 15. Wat een toffe actie!! Hier voor mijn zoontje die in januari naar de basisschool gaat een mepal lunchtet beteld met een drinkbeker. Op school mogen de kinderen geen pakjes drinken mee. Thuis wordt afval gescheiden.

 16. 1 van mijn zoons, hij is zes, raapt altijd plastic e.a. afval op als we van school naar huis wandelen. Hij is heel begaan met ,voornamelijk, vogels en ik denk dat hij met dit pakket hoopt het verschil te kunnen maken

 17. Wat een leuke actie. Ik drink op mijn werk water uit een dopper. Mijn lunch gaat niet meer mee in plastic zakjes, maar in herbruikbare bakjes. Afval wordt hier thuis goed gescheiden.

 18. Wat een gave actie zeg! Onze zoon mag over een paar maanden naar school. Wat is er dan handiger dan een fles met eigen naam erop! Ook wij als ouders maken beide al gebruik van de dopper! Mee naar het werk voor de broodnodige slokjes water! Verder proberen we het afval ook wel te verminderen door eigen tassen en groentezakken mee te nemen naar de winkel, en zoveel mogelijk te bewaren/mee te nemen in bakjes ipv elke keer een boterhamzakje oid

 19. Wij gebruiken thuis geen wegwerp plastiek flesjes meer, maar nemen herbruikbare flessen mee als we op stap gaan. Ook op school hebben de kids hun eigen drinkbus waar ze water uit drinken. Koekjes worden in herbruikbare doosjes meegegeven. Thuis en op school vinden we het belangrijk om het goede voorbeeld te geven. Onder het motto : practice what you preach & al doende leert men. Deze win actie zouden ze geweldig vinden !

 20. Wat een leuke en goeie actie vab dopper! Wij nemen ze overal mee naar toe zo ook brood in trommels en fruit in bakjes!
  Geen voorverpakte koekjes meer in huis. En lekker aan het water! Doen ons best!

 21. Super actie. Onze kids drinken voornamelijk alleen water. Dus iedere dag een duurzame fles mee naar school.
  Thuis leren we ze welk afval waar moet, zodat we allemaal netjes scheiden. Op hun kamer hebben ze een eigen afvalmand. Daar mag alles in(voor het gemak). Maar als deze vol is moeten ze deze gescheiden legen. Zelfs de jongste van 2 weet waar ze wat in moet doen.
  We doen het al heel wat jaartjes, maar nog steeds verbaasd over de hoeveelheid plastic die iedere week weg word gebracht.

 22. Op school bij mijn dochter krijgen ze binnenkort een waterpunt op school zodat ieder kind zijn eigen fles kan vullen met water. Het zou te gek zijn alle kinderen bij haar in de klas zo’n mooie Dopper fles met naam winnen dan kunnen ze er optimaal gebruik van maken. Wij scheiden thuis al het afval en gebruiken een Dopper fles. Maar met deze actie kunnen de kindjes thuis het goede voorbeeld geven en hun ouders overtuigen afval te scheiden. Onze toekomst ligt bij onze kinderen

 23. Super goeie actie!! Wij scheiden afval, ik neem mijn Dopper overal mee naartoe , nemen geen plastic zakjes meer mee naar school. Drinken alleen water of anders uit flessen die gerecycled worden! De kinderen hebben alleen nog geen Dopper…maar wel een andere duurzame fles!

 24. Iedereen in huis heeft een Dopper, kids drinken alleen water dus geen onnodig plastic verpakking. Kopen boodschappen graag lokaal of via markt (eigen tas). Plastic afval gaat apart, eerst via afval scheiden in huis. Daarna buiten in de plastic container. Jongste van net 2 weet welk afval waar in moet. Op school overal prullenbakken (lokaal/ schoolplein) het scheiden mag nog wel extra toegepast worden

 25. Onze school geeft elk kind een mepal setje met broodtrommel, fruit trommel en beker zodat de kinderen niks in plastic zakjes mee hoeven te nemen. En papier en restafval wordt gescheiden en daar zijn ze heel druk mee 😀 ik vind dit een super actie!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!