Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

BIJZONDERE WINACTIE VAN DOPPER


4 december 2018


Insulated dopper pink mamatothemax
<

We verzamelen met z’n allen zo ontzettend veel plastic afval, dat het bijna een gewoonte is om te denken dat het bij ons leven hoort. Maar is dat eigenlijk wel zo? Wanneer je bewuster nadenkt over plasticvervuiling, kun je beseffen, dat je zelf een groot aandeel kunt hebben in het voorkomen ervan. Wij wonen met veel mensen thuis en daardoor is er vanzelfsprekend meer afval in het huishouden. Wij vinden het belangrijk om ons afval te scheiden en iedereen heeft daarin een taak. Zo neem ik altijd mijn oud papier mee naar het werk en brengt mijn schoonvader lege flessen weg. Als het eenmaal in je systeem zit, denk je niet eens meer over deze routine na. 

mamatothemax dopper facebook

Zo kunnen we allemaal iets bijdragen en dat laat Dopper ons zien. De meeste van jullie zullen Dopper kennen als de duurzame waterfles. Dopper heeft een droom: schoon water. In elke oceaan, uit elke kraan. Water is absoluut noodzakelijk voor al het leven op aarde, toch belandt elk jaar 8 miljard kilo plastic in onze oceanen. Om het tij te keren heeft dopper de duurzame design waterfles voor kraanwater ontwikkelt. Maar, Dopper investeert in oplossingen die verder gaan dan de waterfles. Zo steunt Dopper bijvoorbeeld drinkwaterprojecten in Nepal en biedt Dopper educatieve programma’s over water en plastic afval voor kinderen en studenten.

Inspireren en motiveren

Dopper vindt dat kennis over een probleem de basis vormt voor de oplossing ervan. Daarom faciliteert Dopper onderzoek en onderwijs. Met de Changemaker Challenge daagt Dopper Academy masterstudenten uit om baanbrekend onderzoek te doen naar de problematiek rondom veilig drinkwater, schone oceanen en plastic afval.

In 2018, is er ook een basisschool-variant van deze wedstrijd gestart; de Changemaker Challenge Junior. Hierbij gaan basisscholen aan de slag om oplossingen te ontwerpen voor plastic vervuiling. Het doel is om zoveel mogelijk leerlingen te inspireren om duurzaam met onze wereld om te gaan op een interactieve en leerzame manier. Niet de focus op het probleem, maar juist op de oplossing staat centraal.

Win en help mee!

Stella en Stinky afbeelding

Ik vind het heel bijzonder dat Dopper dit doet, omdat ik er ook in geloof dat je bewustwording over een probleem als een stap richting de oplossing is. Ik vind het heel fijn als ik hier mijn steentje aan bij kan dragen door erover te schrijven op MAMA to the max. Namens Dopper mag ik één van de educatieve winpakketten weggeven.

De winnaar is inmiddels bekend! Myrna gefeliciteerd met dit geweldige pakket. Stuur me zeker wat foto’s van de gewonnen items!

DIT KUN JE WINNEN!

Dopper Original Composition

Wil jij dit super leuke pakket winnen voor jouw kind, of basisschool? Geef dan hieronder in een reactie aan, wat jullie samen of de school van jouw kind, al doen om plasticverbruik te verminderen. Je kunt meedoen t/m woensdag 12 december 23:59.

handtekening marjon goede nieuwe huisstijl mamatothemax

Deze blog is in samenwerking met Dopper.

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

41 Reacties op “
BIJZONDERE WINACTIE VAN DOPPER

 1. Super goed doel! Op school van de tweeling zijn ze met dopper gestart in het begin van het schooljaar! Waterpunten geinstalleerd op school en naast school! De tweeling was er super enthousiast over en corrigeerde de hele familie steeds wanneer er een misstap werd begaan . Heel tof om het bewustzijn te zien. De meiden hebbene en dopper gekregen voor op school. Onze mini heeft er niet nog geen en mama ook niet! Het zou heel cool zijn als de meiden en ik er een zouden hebben om samen mee op pad te gaan. Onze eigen fles met naam erop en zo samen nog meer meehelpen om het milieu te verbeteren! Leuke actie!! Doen graag mee

  Liefs!

 2. Op de basisschool waar ik werk brengen steeds meer kinderen een Dopper mee voor tijdens de lunch. We bespreken regelmatig wat plastic doet in de natuur. De leerlingen vonden laatst het krantenartikel van die dode potvis met vele kilo’s plastic in zijn maag heel erg zielig. Daarna hebben we besproken dat zelfs het plasticrietje aan het pakje drinken al in de oceanen kan komen. Dus ook in de magen van de dieren die erin leven. Een stukje bewustwording van alle begrijpelijke dagelijkse dingen. Misschien dat het spreekbeurtpakket ze er nog beter bij kan helpen.

 3. Mijn kinderen nemen altijd water mee in hun dopper . Verder altijd zorgen dat je een boodschappentas bij je hebt, zodat je geen plastic hoeft uit de winkel. Groenten en fruit niet verpakt kopen. Zou gaaf zijn om dit mooie set te winnen!

 4. Wow goede actie!

  Wij zijn er ook graag bewust mee bezig. Thuis scheiden we al ons afval! Op de basisschool van mijn zoon gaan ze er ook goed mee om. Kinderen mogen geen voorverpakt eten of drinken meenemen. De producten van dopper zou het nog leuker maken met hun mooie kleuren zeker voor mijn zoontjes!

 5. Wat een leuke actie!

  Bij ons thuis word glas, papier en plastic al gescheiden en net als bij jou thuis heeft ook hier ieder zijn taak in 🙂
  Op de school van mn dochter zijn ze nu bezig om alles te scheiden en er zijn net nieuwe vuilnisbakken geplaatst in de school om meer en bewuster afval te scheiden maar ik denk dat er nog wel het eea te behalen valt met betrekking tot water verspillen.

  Kortom het zou meer dan welkom zijn!

  • Super leuk dat ik gewonnen heb.

   We wachten met spanning af en natuurlijk laten we een mooie foto zien van de blije kindjes met hun nieuwe dopper!

 6. Onze zoon mag vanaf maandag naar school dus nog niet echt in actie op school tegen gebruik van plastic.
  Maar zelf heb ik aantal doppers en daar drinken wij water uit! Sinds kort heb ik een houder met bestek om mee te nemen naar mijn werk en niet elke keer mijn bestek in een zakje mee te nemen. Mijn zoon krijgt straks ranja en melk mee in een mepal beker en brood in een mepal trommel. En dus niet zo als veel mensen tegenwoordig pakjes meegeven en brood in zakjes. Ook sorteren wij al het afval.

  Zo’n gaaf dopper pakket zou hier super van pas komen zodat onze zoon ook zo’n fles kan meenemen naar school en ik onze dopper collectie kan aanvullen met een insulated die op mijn lijstje staat

 7. Sinds wij een puppy hebben die met het uitlaten alles in zijn bekje stopt, zijn mijn meisjes zich erg bewust van zwerfafval. Daar kunnen alle diertjes erg ziek van worden. Dus lopen wij met het uitlaten met een plastic zak om alle lege blikjes, flesjes, lege zakken chips en verpakkingen die onze pup uit de bosjes trekt in op te ruimen. De toppers zouden heel welkom zijn! Vooral die mooie poeder roze thermosfles!

 8. Wij verzamelen thuis het plastic in zakken en gebruiken zoveel mogelijk papieren zakken.
  Zoveel mogelijk bio en streekproducten.
  De kinderen krijgen drinkbekers mee naar school, maar zo’n Doppler zou top zijn! Wordt water drinken nog leuker 😉
  En voor mij ook makkelijker dan elke keer een glas vullen bij de kraan.

 9. Super!! Sinds de actie: makededrinkbusgreatagain op vtm (België) vullen wij hier thuis enkel nog onze doppers. Het zou dus super zijn op dit pakketje te mogen winnen en zo nog meer awareness te creëren.
  Op de school van onze meisjes worden enkel herbruikbare doosjes gebruikt voor de koekjes en het fruit.
  Wij duimen keihard
  Liefs uit het verre West-Vlaanderen!

 10. Wat super gaaf! En vooral ook super belangrijk.

  Wij scheiden thuis al ons afval en plastic gaat in speciale zakken en wordt om de 14 dagen opgehaald. We hebben een papier container en sparen ook voor de school.

  Het lijkt me super leuk om deze prijs te winnen voor de basisschool van mijn zoontje. Altijd goed om kinderen al jong bewust te maken.

 11. Als mama van twee meisjes (4&6 jr)die vaak op het water zit, zien we vaak plastic drijven. Dit willen onze meisjes graag verzamelen omdat het niet in het water hoort volgens hun.
  Wij zouden graag zo’n mooie Dopper willen winnen om zo mee te helpen aan minder plasticgebruik.

 12. Ik doe graag mee voor mijzelf en de kindjes van mijn familie. Zelf ben ik me enorm bewust van ons plastic gebruik en alle voedselverspilling. Wij scheiden ons afval, nemen zelf een jute tas mee, en hergebruiken plastic zakjes als vuilniszak. Ook redden we regelmatig eten via too good too go.

 13. Wat een mooie actie en gave prijzen!
  Ik ben al jaren fan van Dopper, we doen heel bewust boodschappen, veel op de markt om zoveel mogelijk plastic te kunnen mijden.

  We krijgen nu een tweede kindje, wat zich elk moment kan melden. Ook dan zijn de doppers weer enorm handig voor de flesjes voor onderweg. Altijd water bij de hand en geen onnodige verspilling.

  Liefs Merel

 14. Bij ons op school staan er in elke klas prullenbakken met plastic Hero zakken en bakken voor oud papier. Thuis natuurlijk ook alles gescheiden, bv wasbare wattenschijfjes en zoveel mogelijk eco-schoonmaakmiddelen en verzorgingsproducten en druk bezig in de moestuin! Volgend jaar hopen we uit onze tuin te kunnen eten, producten zonder plastic er omheen 🙂 Naar school en werk met mepal bekers en bakjes en werk en sporten met doppers.
  Deze zomer gaan we langs de Wetering afval ruimen wat langs de kant drijft en we doen uiteraard elk jaar mee met de actie ‘prik je dorp schoon!’.
  Maar meer tips zijn uiteraard welkom 😉

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!