Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Bevalling: 7 tips om te onthouden


25 februari 2016


Bevalling
<

Of je nu thuis of in het ziekenhuis gaat bevallen, tegen het einde van jouw zwangerschap kan je de gedachten krijgen van nu wordt het pas écht spannend! Vandaag geef ik je 7 tips die elke vrouw zou meten over de bevalling. 

Het is niet zo gek dat  je meer gespannen en gestrest bent. Bevallen is  hard werken! Doordat je nerveus en angstige gedachtes maakt produceer je tijdens je bevalling adrenaline. Adrenaline remt de afgifte van het stofje dat de weeën stimuleert (oxytocine) dit stofje zorgt er mede voor dat je een geluks gevoel ervaart ook wel de natuurlijke drug, Als je dus meer adrenaline aanmaakt kan  de bevalling vertraagd worden. Ook remt adrenaline de afgifte van endorfines  ook wel onze lichaamseigen morfines genoemd, waardoor de bevalling pijnlijker wordt. Ontspannen vrouwen lijken over het algemeen de pijn beter aan te kunnen en te verdragen. We gaan je dus leren te ontspannen!

Bevalling

7 tips over de bevalling

 • Volg een zwangerschapscursus
  De zwangerschapscursussen en workshops van Fijnzwanger zijn net iets anders dan de traditionele pufcursus lessen – je leert hoe je het beste kunt ademen en hoe je ermee om kunt gaan – hoe pak je je goeie ontspanning tijdens de weeën – hoe werk je samen als een team in plaats van dat de man in een hoekje staat en niks voor je kan betekenen – we bereiden je ook voor op de naderende bevalling zodat je samen als een team terug kunt kijken op een fijne bevalling.
 • Massage
  Massage zorgt niet alleen voor ontspanning, het zorgt er ook voor dat je partner zich meer betrokken voelt bij de bevalling.Daarnaast maak je door massage oxytocine aan wat ervoor zorgt dat je ontspannen en de pijn beter aankunt geweldig toch?!Wel fijn is om dit even van te voren te oefenen, zodat je partner weet welke aanrakingen jij als fijn ervaart.

Bevalling

 • Bad/douche
  Heerlijk ontspannen in een warm bad… Water op je huid werkt al heel kalmerend. Ook de warme straal van de douche kan zeer verlichtend werken. Water stimuleert niet alleen de afgifte van endorfines maar ook de ontsluiting. In bad krijgt je lichaam ondersteuning van het water en de pijn wordt meer over het lichaam verdeeld. De warmte ontspant je en belemmert de pijnervaring. Dit is voor meer en meer vrouwen dan ook een reden om voor een bad bevalling te kiezen.Ook is het fijner voor je baby. De start is heel fijn en rustig.
 • Muziek
  Veel vrouwen ervaren dat door muziek ze veel meer en beter kunnen ontspannen. Kijk of dit ook voor jou van toepassing is en zet lekker een cd of mp3 op met jouw heerlijke muziek.
 • Ademhalingsoefeningen
  Tijdens de zwangerschap kun je je ademhaling oefenen, bijvoorbeeld door een Zwangerschapscursus of workshop te nemen. Tijdens een workshop leer je je bewust voor te bereiden op de bevalling en krijg je onder andere ademhalingsoefeningen die je helpen relaxen. Bovendien zorg je met de oefeningen die je mee naar huis krijgt dat je lijf soepel en fit blijft.

Vertrouwen krijgen in ons eigen lichaam

 • Focus door aandacht
  Door heel bewust adem te halen ontspan je al veel beter. Door verschillende technieken leren we ons lichaam en onze geest te ontspannen en verlossen we ons van onnodige gedachtes en hersenactiviteit. Met ontspannen bevallen leer ik je een punt te bereiken waarop je je geest tot (totale) rust komt en je je lichaam de kans geeft het werk te doen wat het moet doen: bevallen.We leren weer vertrouwen krijgen in ons eigen lichaam.
 • Wees voorbereid!
  Als je ervoor zorgt dat alles twee weken voordat je bent uitgerekend geregeld is, zul je met minder stress de bevalling ingaan. Als je je tijdens de weeën nog moet bedenken wat je wilt met de kinderkamer, boodschappen, het huishouden en al die kleine dingen, kun je je niet goed focussen op de bevalling.
Fashion_English11_300x250

Sabine

Blogster Sabine (31jaar) en moeder van twee kinderen (1 en 3)wil jou heel graag inspireren en begeleiden naar een fijne en ontspannen geboorte, samen met de geboortepartner. In mijn eerste bevalling wist ik niet wat mij overkwam en ben ik bij de tweede op zoek gegaan naar een ontspannen bevallen cursus. Ik was zo geïnspireerd hierdoor dat ik alle mama's hiermee in aanraking wil laten komen. Dus wil je graag een fijne en ontspannen geboorte of maandelijks goede tips krijgen hoe je dit bereikt? Sabine neemt je mee in de wereld van ontspanning in de zwangerschap en de naderende geboorte. Want een ontspannen geboorte zorgt voor een relaxte baby. En door is mama en papa weer gebaat bij.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!