Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De bevalling gaat eindelijk beginnen!


11 november 2016


I

In mijn vorige blog konden jullie lezen hoe ik de tijd door kwam met ‘wachten’ op de bevalling. Iedere ochtend vanaf de 32 weken stond ik op met het gevoel dat ik die dag kon gaan bevallen. En ook fantaseren over hoe hij eruit zou komen te zien, deed ik veel.

Ontroerd bij de opening

Mijn vader is beeldend kunstenaar en op zondag 14 augustus was de opening van een expositie van hem. Daar wilde ik heel graag bij zijn. Ook zou ons nichtje die dag haar 3 jarige verjaardag vieren en ook die wilde ik liever niet missen! Ik was al ruim een week overtijd en een dag langer kon ik nu ook nog wel wachten! De inleiding van de bevalling stond immers al vast. Deze had ik op de laatst mogelijke datum gepland want ik wilde zo graag een natuurlijke bevalling.

Die ochtend zondag 14 augustus 2016 voelde ik me best ontspannen en warm. De opening van de expositie werd door een meisje op gitaar begeleid. Ze had een bijzondere stem en ik kon mijn ogen niet van haar afhouden. Ze raakte me met haar geluid en uiterlijk en toen ze de woorden: ‘baby, baby come to me’ zong toen rolden de tranen over mijn wangen, omdat ik er zo door geraakt werd. Ik voelde me gelukkig maar had ook een gespannen gevoel in mijn buik.

mama to the max bevalling blogster anke

Door naar de verjaardag

‘s Middags  op de verjaardag van ons nichtje voelde ik zo nu en dan een soort opvlieger of misschien wel een koortsig gevoel. Ik dacht toen “dit zou wel eens een wee kunnen zijn” maar de kracht en pijn bleef weg. We hebben er met de familie nog erg om gelachen dat ik nog met mijn dikke buik op de verjaardag zat. Dit omdat iedereen inclusief ikzelf dacht dat mijn kleine mannetje eerder het levenslicht zou gaan zien.

Outlet

Rond 18:30 uur gingen we naar huis en ik wilde nog ergens een frietje halen omdat ik (als vegetariër) op de verjaardag niets van de barbecue had gegeten, alleen 2 broodjes kaas en ik had wel nog trek. Ik besefte dat ik nog eten in de koelkast had en besloot de vette hap achterwege te laten. Thuis ging Rick (mijn vriend) meteen op de bank zitten om naar de Olympische Spelen te kijken. Ik ging naast hem zitten en voelde ineens een krachtigere buikkramp. Even later weer een en ik had een vermoeden dat de weeën waren begonnen.

Weeën-app

Rick had een weeën-timer op zijn telefoon geïnstalleerd en iedere keer als er een wee kwam moest ik dat zeggen en ook wanneer hij afgelopen was. Zo konden we kijken of het geen loos-alarm was.  Bij iedere wee vroeg Rick of het mild, gemiddeld of heftig was en ik weet nog dat ik helemaal gek werd van die vragen. ‘Wist ik veel, vul maar wat in’ dacht ik nog. Op internet las ik dat je bij een eerste bevalling na 4 uur regelmatige weeën de verloskundige kon bellen. Dat deed ik dan ook om 22:30 uur. Ik wist me op dat moment ook geen raad meer, wist niet meer hoe ik moest zitten, staan, hangen of lopen. Ook had ik in de douche gestaan, en zelfs dat was een hel.

blog-nov-anke-3

De verloskundige

Toen de verloskundige er om 23:00 uur was voelde ik me erg op mijn gemak. Ik had inmiddels al bijna twee centimeter ontsluiting. Vanaf nu moest ik rekening houden met een centimeter per uur zei ze.  Ooow jeetje dacht ik nog, dit wordt een helse nacht. Rond 23:30 uur ging ze weer weg. Voor mijn gevoel was ze de deur nog niet uit of de weeën vlogen me om de oren! Het werd steeds heftiger en ze volgden elkaar ook steeds sneller op. Rond 00:30 uur schreeuwde ik vanuit de badkamer tegen Rick dat ik naar het ziekenhuis wilde zodat ik een pompje kon krijgen. Zo was het echt niet meer te doen. Bij het geboortecentrum aangekomen stond de verloskundige al op ons te wachten.

Naar het ziekenhuis

Eenmaal binnen kreeg ik nog mee dat kraamsuite 7 voor ons klaar stond. Maar heej, wacht eens even…Die kamer kende ik van mijn eerdere ziekenhuisbezoek en die kamer had geen bad! Ik had me nu al zo lang verheugd om ontspannen in een warm bad te kunnen liggen dat ik echt een kamer met bad wilde. Die kamer met bad kreeg ik ook! Ik had inmiddels al 7 centimeter. Het was te laat voor een pompje! Ze lieten het bad voor me vol en ik heb er geloof ik nog geen twee minuten ingezeten. Toen ik op bed mocht liggen had ik 9 centimeter en na ruim anderhalf uur persen mochten we eindelijn ons mannetje zien en knuffelen.

Welkom lieve Tuur!

mama to the max bevalling blogster anke

Niemand kan je vertellen of uitleggen wat je moet voelen met weeën of hoe een bevalling is. Het is een proces dat je ondergaat en iedere vrouw kan dit! Ik vond het mooi, bijzonder, heftig, pijnlijk, maar vooral emotioneel ook. Het is en blijft een wonder!

Gelukkig mochten wij snel naar huis en kon ik aan mijn kraamweek beginnen waar ik me al zo lang op had verheugd! Daarover meer, de volgende keer! Mocht je me op Instagram willen volgen: artbelly.nl

Liefs, Anke
Outlet

Anke

Hoi, ik ben Anke, 34 jaar en al 5 jaar avonturen aan het beleven met mijn lief Rick. Sinds augustus 2016 ben ik mama van Tuur. Ik werk als kunstdocent in het voortgezet onderwijs en mijn passies zijn design, interieur en diy. Ook maak ik met artbelly.nl mama's to be blij met gipsbuiken en geboorteschalen. Meer over mij en bezigheden kun je vinden op instagram: artbelly.nl

3 Reacties op “
De bevalling gaat eindelijk beginnen!

  1. Pingback: Anke's kraamweek ⋆ MAMA to the maxMAMA to the max

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!