Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

De perfecte moeder bestaat niet


15 december 2014


<

Ben jij een MAMA to the max?  There’s no way to be a perfect mom, but million ways to be a good one.

Een MAMA to the max staat niet gelijk aan een perfecte moeder. Een perfecte moeder bestaat niet, wel een goede moeder. Er is geen manier die je vertelt hoe je de perfecte moeder kunt zijn, maar er zijn wel 1000 manieren die je laten zien hoe je een goede moeder bent.

week51_maandag

Een MAMA to the max is voor mij een moeder die gelukkig is met de keuzes die ze iedere dag opnieuw weer moet maken. Moeders staan voortdurend voor verschillende keuzes, of deze nu een grote of en kleine impact hebben. Zo worden er beslissingen genomen over fulltime dan wel parttime werken maar ook een simpele keuze (vaak niet zo simpel) of je ‘s avonds nog een uurtje gaat sporten of dat je liever op de bank blijft liggen.

Een MAMA to the max beseft dat de perfecte moeder niet bestaat maar is wel tevreden met alles wat ze heeft. Ze telt iedere dag opnieuw haar zegeningen en is dankbaar voor alle positieve dingen die op haar pad komen. Uiteraard beseft een MAMA to the max zich dat er ook dagen tussen zitten dat het moeilijk is de positiviteit te vinden maar weet dat het de volgende dag heus wel weer beter is.

Een MAMA to the max is tevreden, sprankelend en gedreven. Deze drie begrippen leg ik graag aan jullie uit.

Tevreden
Iedere moeder weet dat geen 1 dag hetzelfde is met kinderen. De dagen zijn onvoorspelbaar en er kunnen zich tal van onverwachtse gebeurtenissen voordoen.
Het kan dan vaak zijn dat paniek, boosheid, angst en andere negatieve karaktertrekken naar boven komen. De kunst is ten alle tijden in je rust te blijven. Door te accepteren dat dagen anders lopen dan gepland en je niet vast te houden aan strakke planningen, zal je merken dat je situaties sneller accepteert en daardoor een tevreden gevoel ervaart. Als je altijd maar wilt voldoen aan de perfecte… (en vul maar in) dag, kinderen, kleding, enz krijg je een ontevreden en onvoldaan gevoel. Iedere dag maak je ’s avonds de balans op en probeer je te kijken naar de dingen die je wél hebt gedaan.

Sprankelend
Iedere vrouw moet proberen te stralen en met stralen bedoel ik energiek en happy zijn. Ook al ben je moe, heb je een tegenslag te verwerken of zit die ruzie die je met een vriendin hebt je dwars, probeer ervoor te zorgen dat je iedere dag energie put uit de dingen die je gelukkig maken zodat je toch die lach tevoorschijn kunt halen. Een portie positiviteit en zelfverzekerdheid is daarbij niet weg te denken. Op een gegeven moment gaat dit vanzelf.

Gedreven
Niet alleen denk ik dat een vrouw veel aantrekkelijker is als ze weet wat ze wilt, een vrouw zal zich zelf ook veel beter in d’r vel vinden zitten als ze recht op haar doelen afgaat. Twijfelen is de meest nutteloze bezigheid. Stel iedere dag opnieuw vast wat je wilt bereiken en werk daar naartoe. Dit kunnen hele kleine doelen zijn, zoals: ik wil vandaag de boodschappen gedaan hebben, grotere doelen zoals; ik wil verhuizen naar een ander huis en daar werk ik nu hard aan dit financieel mogelijk te maken door consequent een bedrag opzij te zetten of zelfs levensdoelen; over 5 jaar wil ik mijn eigen zaak opgestart hebben en daarvoor zet ik alle ideeën die ik heb op papier en probeer ze zo duidelijk mogelijk uit te werken.

Begrijp me niet verkeerd, ook ik heb vaak moeite met dit alles hierboven toe te passen. Ik probeer de begrippen als leidraad voor me te houden op momenten dat ik het even iets moeilijker heb. Ik hoop dat ze jou ook inspiratie geven op momenten dat jij het nodig hebt en net dat zetje geven om je niet te laten hangen.

Mama to the max neemt je mee in de prachtige wereld van het mama-zijn. Je zult hier ontdekken dat iedere mama haar struggels heeft, dat niet alleen jouw kinderen soms heel lastig zijn en dat niet alleen jij vaak MOE bent (lees veeeel te weinig slaap hebt). Een MAMA to the max weet dat een gezin managen erg veel energie kost en geduld vergt maar beseft dat het wel het mooiste is dat een vrouw kan overkomen.

Met MAMA to the max vind je die erkenning die af en toe ook eens fijn is, herken je de moeilijkheden die besproken worden, krijg je tips en ideeën om zelf te stralen en de energieboost te krijgen die je net even nodig hebt.

Voel je je al een beetje MAMA to the max? Ik wens alle mama’s (to be) veel lees en kijkplezier en remember: Life won’t sparkle unless you do!

Marjon

Volg MAMA to the max ook op Facebook, instagram, twitter en Youtube voor de laatste updates.

22 Reacties op “
De perfecte moeder bestaat niet

 1. Ik heb deze blog een tijdje geleden ‘ontdekt’, wat fijn!
  Sommige verhalen zijn zo herkenbaar en persoonlijk, dat maakt het écht.

 2. Mooi geschreven. En heel herkenbaar! Juist als het moeilijk gaat helpt het mij om de dingen te relativeren. Huis vies? ok, wat is nou echt belangrijk. Aandacht voor de kinderen meestal 🙂 En als het weer beter gaat is mijn huis ook weer helemaal schoon! Aan alles komt een einde, ook de slapeloze nachten ook als beide kinderen ziek zijn. Het gaat weer voorbij 😉

  Liefs!

  Eva

 3. Dit is zo herkenbaar en een eye opener. Voel me momenteel echt moe, futloos en daardoor schuldig naar mijn zoontje. Momenteel zwanger van ons tweede kindje en heel eerlijk het is echt wel zwaarder, ben nu al zo rond. Buik zit met veel dingen al in de weg. Het is even tijdelijk, er komt een eind aan de zwangerschap dus genieten! En overgeven aan de moeheid. Even omschakelen betreft het huishouden. Zit allemaal in me hoofd en ja ik wil natuurlijk het beste voor mijn gezin. Een schoon, opgeruimd net huis. Elke avond lekker eten op tafel.. ga zo maar door.

  • Lieve Whitney! Vergeet ook niet af en toe te genieten van je zwangerschap én vergeet je zelf niet. Naast mama, het huishouden ben je ook Whitney! De Kerst staat voor de deur probeer rustig aan te doen, van deze gezellige tijd én van je mooie gezin te genieten. Immers, life won’t sparkle unless you do! Sterkte met de misselijkheid en de moeheid! Als moeder weet ik als geen ander hoe het is.

   Wat fijn dat je je ervaring wilt delen. Op deze manier kunnen wij als mama’s to the max elkaar ondersteunen. Liefs, Marjon

 4. wat heb je dit mooi geschreven…
  Op dit moment zie ik mijn jongste zoon niet, het is het beste voor hem, voor zijn broer, voor mij en iedereen die dichtbij ons staat..
  Maar het klopt gevoelsmatig niet, het zorgt er voor dat ik heel erg twijfel aan mijn moeder zijn…

  • Lieve Jacky,
   ik kan alleen maar zeggen dat je gevoel volgen het allerbelangrijkste is wat er is. Als jij zo’n moeilijke keuze heb gemaakt en gekeken hebt naar wat het beste is voor jullie allemaal dan heb je het goed gedaan! Probeer naar de toekomst te kijken en werk aan je doelen, dan komt het zeker goed. veel liefs!

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!