Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Bas vocht 10 jaar om zijn kinderen te zien na scheiding!


19 juni 2016


scheiding
B

Bas van ’t Hoff mocht ruim 10 jaar zijn kinderen niet meer zien van zijn ex-vrouw. Het was een dramatische scheiding en het kostte hem 26 rechtszaken, maar hij legde zich er niet bij neer en kreeg gelijk.

 

flipper1

Geen uitzondering

Het is inmiddels alweer 20 jaar geleden toen Bas zijn ex abrupt besloot te willen scheiden. De kinderen waren toen 1, 3 en 5 jaar oud. “Op een dag was mijn vrouw vertrokken. Ze had de kinderen meegenomen,” vertelt Bas.

“De kinderen worden standaard aan de moeder meegegeven. Dat is nog altijd het uitgangspunt van onze wet. Helaas,” vertelt Peter Tromp, voorzitter van het Vader Kennis Centrum. Volgens hem staan gescheiden vaders te trappelen om hun verantwoordelijkheid in de opvoeding te nemen, maar wordt hen dat onmogelijk gemaakt. Ook Bas is geen uitzondering.

 
Rechtszaak

Het duurde ruim 10 jaar tot Bas zijn kinderen weer mocht zien. “Mijn ex heeft me vanaf de eerste dag tegengewerkt. En instanties als Jeugdzorg gaven haar gelijk. Een moeder heeft alle rechten en de vader heeft niets te zeggen.”

De jaren dat Bas zijn kinderen niet mocht zien, noemt hij desastreus. “Ik heb mijn zoons in al die jaren slechts een paar keer gezien. Je verliest de band die je met ze had. Je raakt van ze vervreemd. Dat is een vreselijk gevoel en je kunt er niets aan doen.”

Tot Bas een advocaat in de armen nam en de ene na de andere rechtszaak voerde. Het kostte een hoop tijd en geld, maar het was niet voor niets. “Uiteindelijk heeft de Ombudsman mij na 26 rechtszaken gelijk gegeven. Jeugdzorg had verkeerd geoordeeld.”

 
Band opbouwen

Hij mocht zijn kinderen weer zien. Maar, een band opbouwen na tien jaar bleek toch moeilijker dan gedacht.  “Dat is een heel lange weg,” vertelt Bas. “Mijn kinderen waren niet ongeschonden uit de scheiding gekomen. Mijn ene zoon had een sociale fobie en mijn andere zoon ADHD. En mijn dochter was totaal van mij vervreemd, ze koos voor haar moeder.”

Langzaam keerde band na jaren investeren terug. Zijn oudste zoon woont vlakbij hem en zijn andere zoon woont nog bij zijn moeder. Gelukkig ziet hij hem wel vaak. De band met zijn dochter is helaas nog niet goed. “Zij is nu 21 jaar. Ik heb haar lang niet gezien om een goede band met haar op te bouwen. De schade tussen ons is te groot. Maar ik blijf hopen dat ik op een dag ook weer voor haar een vader kan zijn.”

Bron: RTLNieuws

Marijke

Marijke

Hi allemaal! Ik ben Marijke (29) getrouwd met Arjan en moeder van Demian en Danique. Inmiddels ben ik in blijde verwachting van ons derde kindje en in augustus 2018 uitgerekend. Ik schrijf voornamelijk redactionele artikelen voor Mama to the max, maar ook leuke recepten of DIY's. Liefs, Marijke

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!