Lees nu: “Disney On Ice” presenteert Magisch IJsfestival [WINACTIE]

Barbecuen met kinderen, let op voor brandwonden


26 juni 2016


mamatothemax; Mama to the Max; Marjon Franssen; barbecue met kind; BBQ; spiritus; veilig barbecuen
<

Het lekkere weer begint zich eindelijk aan te dienen in ons land, tijd dat Nederland massaal gaat barbecuen (BBQ-en). En juist gaat het vaak met het aansteken mis. Veel papa’s -want die zijn meestal belast met de taak – kan het aansteken niet snel genoeg gaan en grijpen naar de fles spiritus om het proces te versnellen.

Spiritus (of een andere vluchtige brandbare vloeistof) deze brandbare vloeistoffen veroorzaken in combinatie met open vuur een steekvlam, levensgevaarlijk dus (ook in het keukenkastje)! Helaas belanden er ieder jaar onnodig veel volwassenen, maar ook kinderen, met brandwonden in het ziekenhuis door het gebruik van spiritus.

 

mamatothemax; Mama to the Max; Marjon Franssen; barbecue met kind; BBQ; spiritus; veilig barbecuen
Drie soorten brandwonden

Bij eerstegraads brandwonden is de huid rood en droog, net als na een zonverbranding. Dit trekt gelukkig snel weg met de juiste koeling en verzorging. Koelen doe je het beste met kraanwater, maar het liefste niet super koud, koel de verbrande plek minimaal 10 minuten. Heb je geen kraan in de buurt en is er wel een sloot of zwembad, maak hier gebruik van.

Tweedegraads brandwonden zijn vaak brandwonden met blaren. Heel pijnlijk, maar deze brandwonden genezen vaak nog vanzelf.

Bij derdegraads brandwonden is de wond dieper. De genezing loopt veel langzamer en er ontstaan littekens.

Bij alle ernstige brandwonden geldt: eerst goed koelen met water en daarna naar de dokter. Brandende spiritus, kokend water of de zon, wist je dat het voor je huis niet uitmaakt hoe je verbrandt? Wel hoe ernstig het is. Lees meer over brandwonden.

 mamatothemax; Mama to the Max; veilig bbqen; veilig barbecuen; spiritus; brikettenstarter

 

Veilig barbecuen

Wil je wel veilig een mooi barbecuevuurtje aansteken, doe dat met briketten, aanmaakblokjes, een snelstarter en een beetje geduld.

Tip: markeer een cirkel van 2 meter rondom de BBQ waar de kinderen niet mogen komen.

Door het te visualiseren is het ze duidelijker, kinderen zijn natuurlijke onderzoekers, een paar kistjes, pionnen of een leuke kleurverf uit een spuitbus is voldoende. Zet naast de barbecue een emmer zand, voor het geval er iets mis gaat, dan is het brandje binnen no-time geblust. Ook om de nagloeiende kooltjes te doven, kun je het zand gebruiken.

 

 

mamatothemax; Mama to te Max; blogger; mama blog; groentespies; groentespiesjes; barbecuen net kinderen; bbq met kids

Smakelijk eten

Kinderen helpen vaak graag mee in de keuken, een mooi moment om 2 vliegen in 1 klap te slaan. Laat ze zelf groentensppiesjes maken, geef ze verschillende groenten in stukken gesneden en laat deze aan satestokjes rijgen. Zelf gemaakt, smaakt altijd lekker!

Wil je dit dinermomentje nog feestelijker maken? Kijk eens naar de cocktail recepten op de blog, de Green Tea Punch is bijvoorbeeld erg verfrissend op warme dagen, deze bevat geen alcohol dus geschikt voor het hele gezin.

 

Bron: Willem Wever

Kerstwinkel 2017

mamatothemax.nl

We houden je graag op de hoogte van actuele nieuwtjes, tips & ideeën.

Deel je ideeën

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Insiders list

Sta jij al op onze mailinglijst? Meld je aan en blijf op de hoogte van alle MttM updates!